Register
A password will be e-mailed to you.

Beindult a gyóntatási nagyüzem a templomokban

Húsvétra készülve a hívők számára a legfontosabb, hogy megtisztult lélekkel vegyenek részt a feltámadás megünneplésében.

Könnyítsd meg a lelked terhét! Rakd rendbe az ügyedet az Úristennel! Békülj meg azokkal, akikre neheztelsz, legyen az a házastársad, a rokonod, a kollégád, a szomszéd, valamelyik politikus… meglátod, egészen más lesz a tavaszod, a nyarad, és az egész jövőd! Ne halaszd tovább, itt az idő.

Nagyhéten mindig megnő a gyónni szándékozók száma. A rendházakban hagyományosan általában a templomból is elérhető folyosón vagy külön teremben helyezkednek el a gyóntatófülkék, ahol búcsúk és nagy ünnepek alkalmával szinte egész nap több gyóntató várja a híveket. A papok most is felkészültek a sok gyónó fogadására.

Budapesten, a pesti ferenceseknél hat, a Margit körúti rendházban pedig kettő-négy pap áll a hívek rendelkezésére a déli órákat kivéve egész nap.
A Margit körúton a nagyhét minden napján délelőtt 7.15–12, hétfőtől szerdáig 17–20 óra között, csütörtöktől szombatig pedig 16–20 óra között, a Ferenciek terén minden délelőtt 8-12-ig, délutánonként csütörtök és péntek kivételével 16-19 óráig, csütörtökön, pénteken pedig 16-17.30-ig gyóntatnak a ferences atyák. Pasaréten a szent három napon reggel 7-8 között, csütörtökön 16-18 között, pénteken 14-18 között, szombaton 16-20 között a templomban, napközben pedig a plébánián lehet gyónni.

Az ország többi templomában is megnövekedett időkeretben várják a nagyhéten a gyónókat. A szentmisék ideje alatt általánosan minden templomban lehet gyónni. Miserendért kattints ide.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.