Register
A password will be e-mailed to you.

"A világnak bizony ez a bölcsessége: a szív érzéseit ügyeskedéssel rejtegetni, szavakkal a gondolatot elleplezni, a hazugságot igaz színben feltüntetni és az igazságról kimutatni, hogy hazugság.
.
Az igaz ember bölcsessége viszont az, hogy álnok képmutatással nem él, azt mondja amit gondol; az igazságot, ahogy van, szereti, kerüli a hazugságot, jótettért jót nem vár, a rosszat inkább eltűri, mintsem azt másnak okozza, igazságtalanságot a legkevésbé sem torol meg, az igazságért kapott megvetést haszonnak érzi
.
Csakhogy éppen az igaz embernek ez az egyszerűsége az, amit kinevetnek: ennek a világnak a bölcsei ostobaságnak tartják a tiszta becsületességet. Az igazak minden jószándékú cselekedetét ők egyenesen ostobaságnak minősítik, és a jótettekben bármit szentesít is az igazság, bennük dőreséget lát a test szerint való bölcsesség."

Nagy Szent Gergely pápa

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

6 hozzászólás

  1. csillagocska

    HATALMAS IGAZSÁG,ilyet földi ember,csak akkor állit,ha a SZENTLÉLEK irányitja.
    Én pedig kérem szépen NAGY SZENT PÁPA szellemét,hogy szellememet itassa át hasonló igazságokkal az ISTEN-i akarat szerint.

    Válasz
  2. Piómikolaus8

    A TESTI HALÁLT LE KELL GYŐZNI A KERESZTTEL ,S ANNAK HORDOZÁSÁVAL.

    Mert Krisztus Keresztje a győzelem jelképe.
    Ő Már győzött,győzedelmeskedett Luciferrum ellenében.
    Mert,Feltámadott! Resur rexit…
    Halleluja!

    Válasz
  3. Piómikolaus8

    A világ fiai ha el is vetik magukból a lélek szerinti bölcsességet és csak a
    test szerinti bölcsességel élnek,lelküket haldokolni hagyván,akkor ha test szerint egykor meghalnak,hogyan is tudnák birtokolni a mennyet amikor a tulajdonképpeni lelkük már régóta halott??

    Mert ,”Nemcsak kenyérrel él az ember és test szerint,hanem minden
    lelki bölcsességel,s lelki adományokkal,kegyelmekel,melyek Istentől származnak,és a mi Urunktól Jézustól.”Mert Jézus a Manna a mennyből alászállott éllő kenyér,az eucharistia,a miseáldozat,az igeliturgia,az Istentisztelet.

    Mivel az ige testté lett,azaz Isten-emberré,és Ő az igazság ,az út és az élet.Azaz a kezdet és vég.Mivel Ő a mi kezdetünk és végállomásunk,hogy el ne tévesszük a célt,Ő reája kell tekinteni elsősorban,mert Ő a centrum.Hiszen a bibliában a sok igék közt a laikusok könnyen eltévelyedhetnek ha nem főképpen Krisztusra tekintenek mint figyelmük közzéppontjára,központjára.
    Ő a fő ige az egész újszövetségben.

    Válasz
  4. Piómikolaus8

    Utolsó mondat:”és a jó tettekben bármit is szentesít az igazság,bennük
    hiábavalóságot lát a test szerint való bölcsesség.”Mert a test szerinti
    bölcsesség és a lélek szerinti bölcsesség nem ugyanaz.Mert Isten teremtéskor nagy „művész” volt.Ugyanis Krisztus Urunk keresztje is két „irányú”.Egyik horizontális a másik vertikális.Azaz:függőleges és vizszintes.
    Testi és lelki.
    Test szerinti bölcsesség és lélek szerinti bölcsesség.
    Nagy az aki ezt a kettőt helyesen értelmezi ,s értékeli.Azaz értelme
    számára megalkotja belőlle -e kettőből a keresztény lelkiségű keresztet, a győzelem jelét.

    Válasz
  5. Piómikolaus8

    A szövegen meglátszik régen írták.Többször el kellett olvasnom,hogy megértsem.Ugyanis végig bővített mondatok garmadjai.
    Hogy könnyebben értsem:”szavakkal a lélek gondolatait elleplezni,(elferdíteni).(pont) És a hazugságot igaz színben feltüntetni oly módon,hogy az igazságról kimutatni és állítani hogy az hazugság.Azaz
    megtéveszteni laikusokat és félrevezetni nem teológusokat és tudósokat.
    Következő mondat:” kerüli a hazugságot. ” Pont.Jótettért jót nem vár.És végig az értelmezések szerint a bővített mondatokat nyugodtan pontal lehet választani egymástól hogy az egyszerű emberek is értsék.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.