Register
A password will be e-mailed to you.

<< Bevezető a JÉZUS BENSŐ ÉLETE c könyvhöz, a kinyilatkoztatás körülményei és elfogadása

< Segítségre van szükségem

KERESZTRE FESZÍTENEK
A Kálvária rettenetes látványa
.
Nagyon fáradtan és lesújtottan érkeztem meg a Kálváriára. Többé már nem tudtam lábamon állni. Egészen elment az erőm.
.
Kértem az isteni Atya segítségét, hogy el tudjam viselni a legfájdalmasabb kegyetlen kínokat, amelyek rám vártak. Az istenség újra meg újra megerősítette elgyengült testemet.
.
Láttam a kínzásomra előkészített eszközöket. Nagy irtózást és rettenetet éreztem a rám váró gyötrelmektől, de végtelen szeretetem, amely szívemben égett az isteni Atya és az emberi nem iránt, bátorított is, és eltöltött égő vággyal, hogy mindent elszenvedjek, és így teljesítsem az Atya akaratát és elnyerjem az üdvösséget minden testvérem számara.

Felajánlottam magamat az Atyának. Kész voltam szeretettel mindent elszenvedni. Láttam, hogy a hóhérok és a katonák ünnepeltek, miközben előkészítettek mindent, amire szükségük volt a keresztrefeszítéshez. Ki az egyik dolgot tette rendbe, ki a másikat. Nagy sietve tevékenykedtek. Végignéztem mindent. Nem volt ott senki, aki egy erősítő szót szólt volna hozzám. A két latrot, akik velem jöttek, sokan erősítették és biztattak a szenvedések elviselésére, ami gaztetteikért járt ki nekik. Csak engem, akit a leggonoszabbnak tartottak, hagytak mindnyájan szívfájdalmam zsákmányául. Sőt, sokan sértegettek és gúnyolódtak rajtam.

Ekkor láttam mindazokat, akiknek súlyos kínokat kell kiállniuk az isteni Atya dicsőségéért. és őket is egyedül hagyják a fájdalom és szomorúság karjában. Kértem az isteni Atyát, vigasztalja meg és lelkesítse őket. Adjon nekik erőt, hogy az Ő szeretetéből és az én követésemként elszenvedjenek mindent. Láttam, hogy az Atya nagy szeretettel megteszi. Láttam mindnyájukban az irtózást a szenvedésektől, amelyeket el kell viselniük. Ezért is kértem az Atyát, hogy növelje bennük Iránta való szeretetüket, és láttam, hogy az Atya megteszi, és ők az isteni Atya iránti lángoló szeretetből nagyon felbátorodnak, és készek mindent elszenvedni.

Mikor láttam, hogy sokan vértanúkká lesznek, és nagy szenvedéseket állnak ki, dicsértem az isteni Atyát. Kértem Őt, könnyítsen szenvedéseiken. Felajánlottam magamat, készen elszenvedni mindent, hogy ők vigasztalásban részesüljenek kínjaik közben. Az Atyának tetszett ez és én hálát adtam Neki.

Láttam, hogy sok vértanú semmibe veszi majd a szenvedéseket, s azokat inkább gyönyöröknek nevezi, mert oly szeretet ég szívében, és oly isteni vigasztalás árasztja el lelkét. Hálát adtam ezért az Atyának. Kielégített engem, hogy az én szenvedéseim fejében és kéréseimre ők vigasztalásban részesülnek szenvedéseik közben.

Imádkoztam azokért is az isteni Atyához, akik látni fognak engem szenvedéseimben, hogy világosítsa meg őket, és felismerjék az igazságot, azaz hogy én vágyok igazi Messiásuk. Láttam, hogy az Atya megteszi. De láttam a gonoszok megátalkodottságát is. Láttam, hogy halálom után sokan megvallanak engem nagy szeretettel. Imádkoztam azokért is, akik látni fogják azok vértanúságát és gyötrelmeit, akik az én nevem megvallásáért fognak szenvedni. Világosságot kértem számukra is, hogy megismerjék a hit és tanításom igazságát. Láttam, hogy az Atya megteszi. Láttam azok sokaságát, akik miután megkapták az isteni megvilágosítást, elfogadják a hit igazságát. Közülük sokan vérüket ontják és életüket adják majd ugyanezért az igazságáért. Hálát adtam ezért az isteni Atyának. De keserűséget is éreztem, amikor láttam a megátalkodottak nagy számát, akik megmaradnak vakságuk sötétségében.

A Társmegváltó

Szeretett Anyám némi távolságra állt tőlem. Nem tudott közelebb jönni a katonák és a poroszlók miatt. Nem hagyott fel azonban azzal, hogy bensőleg szívemhez beszéljen. Jól megértettem. Elém tárta szerető szívének fajdalmát. Másrészt én sem szűntem meg erősíteni őt szenvedéseiben. Bátorítottam, hogy mind teljesebben adja át magát az Atya akaratának, és egyesítse kéréseit és felajánlásait az enyéméivel. Azt mondtam neki:

– Látod, szeretett Anyám! Elérkeztünk a hegy tetejére, ahol egyetlen Fiad fel lesz áldozva. Te, drága Anyám, fel fogsz engem ajánlani az Atyának. Én vagyok az ártatlan áldozat. Én törlesztem le testvéreim és nővéreim adósságát. Általam szabadulnak meg az ördög rabszolgaságából. Te, szeretettel teljes Anyám, leszel az első, aki velem egyesülve elvégzed ezt a felajánlást a mennyei Atyának. Az én áldozatom mostantól kezdve mindennap be lesz mutatva híveim által az Atyának. Te vagy azonban az, aki mindenki más előtt először végzed el ezt a felajánlást, pontosan abban a pillanatban, amikor engem megölnek. Kedves Anyám, szolgáljon vigasztalásodra ez a kiváltság. Az ártatlan Áldozat, akit felajánlasz az emberiség megváltásáért, a te öledből származik, a te legtisztább testednek a gyümölcse.

E szavak megerősítették és felbátorították szeretett Anyámat. Ő ismerte végtelen szeretetemet mennyei Atyám iránt. Ő is törekedett arra, hogy Iránta való szeretetét mindinkább Lángra lobbantsa. Őt is eltöltötte az égő vágy, hogy többet szenvedjen, ha úgy tetszik az Atyának. Igen, ő oly sokat akart szenvedni, amennyire csak képes volt. Látta az én forró, mérhetetlen szeretetemet az emberiség iránt. Egyesült ezzel a szeretetemmel, és szívesen szenvedett mindnyájuk üdvéért. Látta, hogy én nagy szeretettel nézek minden ellenségemre, és szenvedek értük, senkit sem zárva ki. Ebben is követni akart engem. Nagy szeretettel nézett minden ellenségemre, jóllehet azok szidalmaztak engem. Még keresztre feszítőimre is szeretettel nézett. Nem érzett semmi ellenszenvet irántuk, és sokat imádkozott értük. Mindebben szeretett Anyám igyekezett engem követni, és kialakította magában az én tökéletes képmásomat, aki az Ura és szeretett Fia voltam.

Amint láttam, hogy szeretett Anyám oly gondosan igyekezett engem követni mindenben, eltöltött az égő vágy, hogy minden testvérem és nővérem így kövessen. Azért az Atyához fordultam, és kértem, töltse el őket égő vággyal ez iránt. Adjon nekik ehhez kegyelmet. Láttam, hogy Atyám nem is mulasztja el megadni ezeket a kegyelmeket, főleg apostolaimnak és tanítványaimnak. Láttam, hogy néhányan felhasználják a kegyelmeket, és követnek mind engem, mind Anyámat. Ezért hálát adtam mennyei Atyámnak. Nagy szeretettel néztem rájuk. E|határoztam, hogy megadom nekik ehhez az összes szükséges segítséget.

Láttam, hogy sokan visszaélnek ezzel a kegyelemmel is, és nem tápláIják magukban a vágyat, melyet az isteni Atya nekik ad. Ők nagyon távol állnak majd követésemtől. Ezért nagy keserűséget éreztem, és panaszkodtam nekik, Iátva, hogy mily keveset adtak példámra és a kegyelmekre, amelyeket oly gondosan kiérdemeltem számukra mennyei Atyámtól.

Az undorító ital

A Kálvárián bensőleg felajánlottam magamat az Atyának. Kész voltam nagy szeretettel és vággyal elszenvedni mindent, hogy teljesítsem az isteni akaratot. Akkor a kegyetlenek nagyon keserű italt adtak, hogy megerősítsenek, és így küldjenek elszenvedni a keresztrefeszítés nagy kínjait. Ez ecetből és epéből állt, és más erős dolgok is voltak benne. olyan undorító íze volt, hogy egyedül elég lett volna megölésemhez, ha istenségem nem tartott volna életben. De odahozták, s azt mondták, vegyem magamhoz ezt az erősítő táplálékot, mert nagyon elgyengültem. Mind azt figyelték, hogy megiszom-e. Azt mondták:
– Vedd azt az erősítést, amelyet megérdemelsz, te gonosz csaló! Ennél jobb nem jár ki neked gonoszságod miatt. Te annyira elkeserítetted az írástudókat és a farizeusokat, és a főpapokat is gonoszságoddal és elvetemültségeddel, hogy most ők ezt adják neked italul.

Mással is sértegettek, és szemtelenül hadonásztak. Egy szót sem válaszoltam nekik. Lehajtottam fejemet, és megizleltem néhány cseppet ebből a mindennél rosszabb italból. De visszautasítottam kiivását. Amikor megízleltem, felfordult tőle a gyomrom, és szám nagyon keserűvé vált. Ők meg voltak elégedve az eredménnyel, és hogy nem ittam megg, azt gondolták, majd apránként beadják nekem.

Sok szemtelen megjegyzéssel sértegettek. Azt mondták, azért nem ittam meg, mert nem az én ízlésem szerint való volt. Azt mondták:

– Gonosz csaló, lenyelted volna mindet, ha a legjobb bor lett volna! Vagy ha valamelyik gonosz vámos, vagy ördögtől megszállott, hozzád hasonló csaló adta volna neked!

Egy szóval sem válaszoltam nekik. Csendben álltam, és az isteni Atyával beszéltem. Kértem Őt, bocsássa meg nekik nagy gonoszságukat.

Sok titok volt, Jegyesem, elrejtve ebben a nagyon keserű italban, amelyet megízleltem, úgy, hogy egész bensőm megkeseredett tőle. Addig csak szívem volt mindig keserű a fájdalomtól, bensőm azonban mentes volt a keserűségtől, azaz nyelvem és ínyem. Testemnek minden részében nagy kínokat álltam ki, csak bensőm nem szenvedett még érzékelhető módon. De mivel az emberi nem gonoszsága a tetőfokra hágott, amily magasra csak tudott, úgy szükséges volt, hogy teljes elégtételt adjak az isteni igazságosságnak, és elérkezzem szenvedéseim csúcspontjára, és egész lényem elszenvedje a kínokat. Mivel a korbácsolás nem ért el bensőmbe, a keserű ital hatolt be oda. Így akartam teljes és túlcsorduló elégtételt adni az isteni igazságosságnak minden sérelemért, amelyben az embetek részesítettek. Nagy kín volt számomra ez az ital, amely egészen keserűvé tett.

Az isteni Atyához fordultam, és felajánlottam neki ezt a keserűséget és kínt, engesztelésül mindazokért a megbántásokért, amelyekben testvéreim részesítették ezen a téren. Láttam akkor mindazokat, akik megbántják az isteni Atyát a torkosság bűneivel. Kértem Őt erre az elviselt gyötrelemre, hogy kegyesen világosítsa meg őket, s ők ismerjék meg tévedésüket. Adjon nekik kegyelmet a javuláshoz. Láttam, hogy az Atya megadja. Láttam akkor mindazokat, akik felhasználják a kegyelmet, megjavulnak, és vezekelnek is. Ezért hálát adtam az Atyának. Láttam továbbá azokat, akik nagy szeretettel igyekeznek követni engem ebben a szenvedésben, és megtagadják ínyüket a keserű és undorító italokkal. Kértem az Atyát, ízleltesse meg ezekkel szeretetének édességét, és töltse el őket lelki vigasztalással. Láttam, hogy az Atya megteszi. Hálát adtam neki ezért mindnyájuk nevében.

Láttam ezen kívül mindazokat, akik súlyos betegségükben kénytelenek megízlelni a keserű és nagyon undorító italokat. Nagy részvéttel voltam irántuk, mert sokat szenvedtek ízlésükben azért, hogy megszabaduljanak betegségüktől, és megerősödjenek. Kértem az isteni Atyát, adjon nekik kegyelmet a teljes ráhagyatkozáshoz, és hogy mindent türelemmel szenvedjenek el, és jutalmazza meg őket azzal, hogy helyreállítja egészségüket, ha az elősegíti lelkük üdvösségét. Azok számára pedig, akiknek ez nem megfelelő, kértem adjon kárpótlást azzal, hogy megédesíti szenvedésük és haláluk keserűségét, és mindent felhasznál bűneik kiengesztelésére. Láttam, hogy az Atya nagy szeretettel megteszi.

Mindezért hálát adtam Neki. Keserűséget éreztem utána, és mily nagyot, amikor láttam, hogy testvéreim nagyobb része visszaél a kegyelmekkel, amelyeket számukra kértem az isteni Atyától. Főleg a legnagyobb bűnösök teszik ezt, akik ezen a téren sok bűnt követtek el. Ezek megátalkodtak bűnükben, és sose akarnak vezekelni érte. Mindig visszaélnek a megvilágosítással és isteni kegyelemmel.

Miután, mint mondottam, megízleltem kissé a keserű italt, meghagyva annak nagy részét, meghívtam minden testvéremet, hogy ők is tegyék meg ezt. Jöjjetek – mondottam nekik – és mindnyájan ízleljétek meg a keserű italt, amit én most megkóstoltam. Valóban keserű és undorító az ízlés számára, de ízletesnek találjátok, és még mennyire, a lélek számára! Ízleljétek csak meg az ital keserűségét, amelyet most én megízlelek, mert örök vigasztalást érdemeltek ki ez által. Ha részesedtek szenvedésemben, keserűségemben, részesülni fogtok dicsőségemben és az örök boldogságban is. Láttam, hogy nagyon kevesen válaszolnak majd erre a meghívásra. Akik nem ízlelik meg a keserűség néhány cseppjét, nemcsak a lelki édességtől lesznek megfosztva, amelyet az rendszerint közvetít, hanem az örök boldogságtól is. Sose fog eljutni az örök nyugalomba az, aki nem akarja megízlelni szenvedésem keserűségét, és semmit sem akar elszenvedni. Szükséges ugyanis, hogy mindenki, aki el akar jutni oda, ahová én megyek, azon az úton járjon, amelyet én tapostam. Aki nem követ, nem utánoz engem, aki visszautasítja a szenvedést, amelyet az Atya küld neki lelke javára, az nagyon távol áll tőlem, és aki távol áll tőlem, nem lesz ott, ahol én vagyok.

Nagy keserűséget éreztem, amikor láttam ezek nagy számát, és elteltem szomorúsággal, mert az volt a vágyam, hogy mindenki válaszoljon hívásomra. Elhatároztam azonban, hogy nem szűnök meg soha hívni őket arra, hogy igyanak a keserű kehelyből, addig, míg meg nem adják magukat. Láttam, hogy végül, sok hívás után néhányan elfogadják hívásomat, és megteszik. Megkóstolják az összes gyötrelmeket, és megtagadják minden ízlésüket és vágyukat. Ezért hálát adtam az isteni Atyának.

De nagy keserűséget éreztem, amikor láttam a megátalkodottak nagy számát. Még inkább növekedett keserűségem és fájdalmam, amikor láttam azok nagy számát, akik hallgatnak a világ hívására, ellenségükre és félrevezetőjükre, aki a jó látszata alatt, azaz az ínyt és kedvtelést kielégítve, egy csepp mézet nyújt nekik, amely azonban, miután megízlelik a legkeserűbb epévé válik, minden vigasztalás nélkül.

Durván levetkőztetnek

Miközben a keserűség és a fájdalom átjárt, a hóhérok megparancsolták, hogy vetkőzzek le, és hogy gyorsabban és kegyetlenebbül történjék ez meg, rám vetették magukat, hogy majd ők elintézik. Leráncigálták fejemről a töviskoronát, és a vér újból ömleni kezdett a sebekből. Lerántották rólam a varratlan köntöst, amely teljesen sebeimhez tapadt. Hatalmas fájdalmat éreztem. Minden sebem újra megnyílt, úgyhogy egész testem egy sebbé vált, és elborított a vér. Csontjaimról több helyen lejött a bőr és a hús, főleg vállamon. Amikor így levetkőztettek, és egy seb voltam, a kegyetlen népség ismét kinevetett és sértegetett. Ismét fejemre tették a töviskoronát, ami új sebeket okozott, nagy kínokkal.

Nagy irtózás fogott el amiatt, hogy ismét ruhátlanul kellett állnom ennek a gonosz népnek megszentségtelenítő szeme láttára, mely gonosz és érzékies szemmel nézett rám. De arra gondoltam, hogy elégtételt kell adnom az isteni igazságosságnak testvéreim bűneiért, s bátorítottam magamat ennek a pirulásnak elszenvedésére, ami számomra nagyon nehéz volt. Láttam mindazoknak a bűnét, akikért most megfosztottak ruháimtól. Még nagyobb volt szégyenem, mert azoknak a bűnei voltak ezek, akik az isteni Atya szolgáIatára vannak szentelve, és akik szabatos életre adják magukat, széttépve így s letépve magukról az ártatlanság szép ruháját és a tisztaság ékességét.

Láttam mindazokat is, akik fogadalommal kötelezték magukat a tisztaság értékes kincsének megőrzésére, s akik később elvesznek, oly gyalázatosan megbántják isteni Atyámat. Láttam a rothadó és gyógyíthatatlan sebeket, amelyeket az ilyen fajta bűn okoz lelkükön. Mindez nagy szégyennel, keserűséggel és fájdalommal töltött el.

Az isteni Atyához fordultam, és kértem segítségét, megvilágosítását és kegyelmét ezek számára a szerencsétlenek számára, hogy felismerve bukásukat, bűnbánatot tartsanak és megjavuljanak. Láttam, hogy az Atya megteszi. Mivel nagyon haragudott ezekre a nyomorultakra, kiengeszteltem Őt azzal, hogy megismételtem felajánlásaimat, amelyek nagyon tetszettek az Atyának. Láttam utána, hogy sokan megtérnek az általam számukra kiesdett megvilágosítás és kegyelem hatására. Vezekelnek súlyos bukásukért, és megjavulnak. Hálát adtam érte az isteni Atyának. De láttam azok nagy számát, akik megátalkodottak maradnak, megvetik az isteni megvilágosítást és kegyelmet, és folytatják bűnös életüket. Nagyon nagy keserűséget éreztem ezért. Láttam akkor mindazokat az ártatlan szüzeket, akiket a hóhérok megkínoznak azért, mert megvallják nevemet és kitartanak hitem igazságában. Láttam, hogy sokan közülük nagy vértanúságot és
pirulást állnak ki meztelenségük miatt, mert levetkőztetik, és méltatlan szavakkal sértegetik őket. Nagy részvétet éreztem irántuk. Kértem az isteni Atyát, védje meg őket az ellenség sértegetéseitől, és erősítse meg őket, hogy nagylelkűen el tudják viselni a súlyos kínokat és szégyenkezést. Láttam, hogy az Atya nagy szeretettel és gondviseléssel megteszi. Gondjaiba veszi őket, megvédi és megőrzi tisztaságukat és ártatlanságukat. Ezért hálát adtam neki. Utána azokhoz fordultam, akik lélekben mindig jelen voltak előttem. Bátorítottam, lelkesítettem és buzdítottam őket a szenvedésre, mondva nekik:

– Nézzetek rám, aki maga az ártatlanság és tisztaság vagyok. Nagy pirulást és szégyenkezést szenvedek el azért, hogy elégtételt adjak mások bűneiért. Én, a legtisztább Jegyese a ti tiszta lelketeknek. Példát adok nektek. Bátrán viseljétek el azért a nagy pirulást, mert látjátok, hogy én is elszenvedem mások bűneiért.

Elhatároztam azt is, hogy megvédem őket az ellenség támadásaitól, hogy senki se merjen hozzájuk közelíteni, és így érintetlen maradjon tisztaságuk. Kértem az isteni Atyát, hogy készítsen az égben nagy jutalmat számukra.

Amikor a kegyetlen hóhérok ismét fejemre tették a töviskoronát, és ezzel új sebeket okoztak, megjelentek lelki szemem előtt mindazok a lelkek, akik egy ideig az erény útján jámak, de utána ismét visszatérnek az isteni Atya sértegetéséhez azáltal, hogy súlyos bűnökbe esnek. Nagy fájdalmat éreztem ezek miatt. Láttam nagy számukat és keserűség fogott el. Az isteni Atyához fordultam, és kértem Őt éles fájdalmaimra, hogy kegyesen hívja vissza őket a bűnbánatra és követésemre. Láttam, hogy az Atya különféle módon teszi meg ezt; egyeseknél bátorító ösztönzésekkel szívükben, másoknál a büntetéssel való fenyegetéssel. Láttam, hogy egyesek megtérnek, és elhatározzák, hogy követnek engem a szenvedés útján, és nagyon vezekelni fognak tévedéseikért. Ezekért hálát adtam az Atyának. Keserűséget éreztem azonban, amikor láttam azok sokaságát, akik megmaradnak vakságukban és megátalkodottságukban, amikor hallottam az egész gonosz és lázadó nép gúnyolódását, és láttam mindazt a gúnyt és sértegetést, amiben azokat részesítik, akik értékelik az ártatlanságot és a tisztaságot, és azt nagy gondossággal megőrzik.

Ez a gonosz világiaknak gyötrelmet okoz. Ezért nem tudnak mást tenni, mint hogy kigúnyolják és sértegetik őket. Emiatt nagy keserűséget éreztem. Kértem az isteni Atyát, adjon nekik erőt és türelmet a gúnyolódás elviseléséhez. Láttam, hogy az Atya nagy szeretettel megadja.
Kértem Őt, világosítson meg minden szerencsétlent, aki így sértegeti a tisztaságot és ártatlanságot, hogy felismerje tévedését, és megjavuljon. Láttam, hogy az Atya megteszi, és hogy néhányan megjavulnak. Ezért hálát adtam az Atyának. Keserűséget éreztem azonban, amikor azok nagy számát láttam, akik megmaradnak vakságukban, mert megátalkodnak bűnükben.

Felajánlom magamat a kereszt oltárán

Miután mindent előkészítettek, megparancsolták, hogy feküdjek a felfeszítésemhez, a keresztre. Rátérdeltem a keresztre, és imádtam az isteni Atyát. Felajánlottam Neki magamat, készen arra, hogy keresztre feszítsenek.

Testemben irtózást éreztem az éles fájdalmak miatt, amelyeket el kell még szenvednem, de a szívemben égő szeretet bátorított arra, hogy teljesítsem az isteni akaratot. Azért miután teljesen felajánlottam magamat az Atyának, lefeküdtem a kemény fára, nagy fájdalmat érezve minden szétmarcangolt tagomban.

Alig feküdtem le, a kegyetlen hóhérok nagy sietséggel kifeszítették karomat a keresztfára, és sokan közülük örvendve ugrándoztak, és ezt kiabálták:

– Végre elérkeztünk oda, amit kezdettől akartunk! Elérkeztünk végre oda, hogy keresztre feszítsük ezt a szerencsétlent, megérdemelt büntetéseként!

Mindenki kiabált, nagy zűrzavart keltve, egyesülve sértegetésemben. A hóhérok megfogták kezeimet, mások lábamat fogták, volt ki a szögeket, volt, aki a kalapácsokat tartotta. Mindegyikük részt akart venni valamiképpen keresztrefeszítésemben. Amikor láttam, hogy ezek a gonosz és kegyetlen szolgák olyan durván érintenek, nagy keserűséget éreztem. Közben lelki szemem előtt megjelentek azok a rossz papok, akik szentségtörő kézzel érintik meg és kezelik testemet a szent oltáron. Nagy irtózást és keserűséget éreztem emiatt. Láttam mindent, amivel gyötörni fognak, minden sértést, amiben részesülök, amikor a rossz papok feláldoznak, akárcsak most a kereszt oltárán a kegyetlen
szolgák teszik. Nagy fájdalmat éreztem emiatt. Az isteni Atyához fordultam – Aki nagyon haragudott, amikor látta fájdalmamat és szívem keserűségét, és ezek gonoszságát, – és fájdalmaimra kértem Őt, engesztelődjön meg, és kegyesen adjon nekik világosságot és kegyelmet, hogy felismerjék súlyos tévedéseiket, megtérjenek és megjavuljanak, vezekelve bűneikért.

Láttam, hogy kérésemre az Atya megadja nekik a megvilágosítást és kegyelmet, késznek mutatkozva a bocsánatra is. Láttam, hogy néhányan felhasználják ezeket. Hálát adtam értük az Atyának.

De nagy keserűség töltött el, amikor azok sokaságát láttam, akik mindezzel visszaélnek, megmaradva tévedéseikben, és folytatva gonoszságukat. Láttam a nagy büntetéseket, amelyek elő vannak készítve az Ilyen gonosz papok számára. Szánalmat éreztem irántuk, jóllehet ezek megérdemlik a büntetést.

Felszegezik jobb kezemet

Miután kiterjesztették kezeimet a keresztre, a hóhérok parancsára először jobb kezemet szögezték oda. Ez titkot tartalmazott. Keresztrefeszítésemet ugyan ellenségeim okozták, azonban először az isteni Atya határozta el. Én az Atya jobbján elfogadtam ezt a kínt, hogy eleget tegyek az isteni igazságosságnak és megváltsam az emberi nemet. Először jobb kezemben éreztem a fájdalmat, mert ennek kellett megnyitnia a mennyország kapuját. Jobb kezem érezte először a fájdalmat, és jobb kezem adta ajándékba a mennyországot a latornak. Azért is jobb kezemben akartam először szenvedni, hogy megmentsem az elveszett lelkeket, és megnyissam számukra a mennyországba vezető ösvényt és ajtót.

Kezemet a keresztbe fúrt lyuk fölé tették, és egy kegyetlen szolga odatette a szöget, és a kalapáccsal beverte a keresztbe. Ez oly nagy kínt okozott nekem, hogy átjárta minden tagomat, és egészen a szívembe hatolt. Akkor azt mondtam a benne égő szeretetnek:
.
– Légy most megelégedett, te kielégíthetetlen szeretet, mert megérkeztek a gyötrelmek, amelyek kínjait még a szív is megérzi.
.
A szeretet azonban nem volt kielégítve ezzel, hanem több fájdalmat követelt. Az isteni Atyához fordulva, kértem Őt, hogy erősítsen meg és segítsen, mert már fogytán éreztem erőimet. Az Atya az istenség által megerősítette testemet, hogy a még kegyetlenebb kínokat is el tudja viselni. Teljesen ráhagyatkoztam az Atya akaratára. Kész voltam mindent nagy szeretettel elszenvedni. Nem mulasztottam el, hogy időnként erőt és segítséget kérjek az Atyától, jóllehet ez arra szolgált, hogy jobban érezzem a szenvedéseket.

Amikor jobb kezemet rászögezték a keresztre, az Atyához fordultam. Kértem Őt ara a fájdalomra, amit elszenvedtem, hogy mindenható jobbjával adjon meg minden kegyelmet minden testvéremnek, nemcsak megbocsátva minden bűnüket, hanem megadva nekik a megjavulás és életük megváltoztatásának kegyelmét is.

Azt mondtam neki: 

– Szeretett Atyám, tedd meg jobboddal, hogy minden tévelygő testvérem visszatérjen az erény egyenes ösvényére. Változtasd meg őket karod erejével. Töltsd el mindnyájuk lelkét áldásoddal. Terjeszd ki föléjük jobbodat, és védd meg őket. Tedd meg végül, hogy mindnyájan jobbodon álljanak az egyetemes ítélet napján, hogy mindnyájan birtokolják majd azt az Országot, amelyet ily sok szenvedés árán érdemeltem ki számukra.

Az isteni Atya meghallgatta kérésemet. Láttam minden kegyelmet, minden áldást, minden védelmet, minden változást a lelkekben, amelyet Ő művelt mindenható jobbjával. Mind ezért szívemből hálálkodtam neki. Keserűséget éreztem azonban, amikor láttam a lelkek sokaságát, akik visszaélnek majd a kegyelmekkel, amelyeket az Atya jobbja oszt ki nekik. Meghívtam akkor minden igaz lelket, hogy lépjen be ebbe a sebbe, s ezáltal őrizze meg és növelje magában az erényt. Azért is meghívtam mindenkit ebbe a sebbe, hogy belépést kérjenek a mennyországba, és felajánlják azt az Atyának, hogy annak érdemeiért megadja azt nekik. Láttam azokat, akik válaszolnak a hívásra. Sok kegyelmet kértem számukra az Atyától, főleg azt, hogy vezesse be őket az örök országba. De nagy szomorúsággal láttam mindazokat, akik kimentik magukat a meghívás alól, és mindvégig süketek maradnak szeretetteljes szavaimra.

Még élesebb fájdalmat éreztem, amikor láttam, hogy szeretett Anyám érezte szívében a kalapácsütéseket és a szög éles fájdalommal behatolt szívébe. Szívéhez beszélve, vele együtt szenvedtem, és meghívtam őt, hogy ő is ajánlja fel fájdalmát az Atyának, egyesülve az én felajánlásaimmal. Kérje ő is tőle mindazokat a kegyelmeket, amelyeket én kérek testvéreim számára. Szerető Anyám nagy bátorsággal és erővel csatlakozott hozzám, és ez nagyon tetszett az isteni Atyának.

Felszegezik bal kezemet

Közben a szolgák megkötözték másik kezemet, és nagy erővel húzták, mert nem érte el a keresztbe fúrt lyukat. Ez a húzás nagy
fájdalmat okozott: kezdtek szétválni a csontok ízületei és mellcsontjaim. Azért nagy volt fájdalmam.

De sokkal nagyobb volt a keserűség és a fájdalom, amit azért éreztem, mert láttam ekkor minden szerencsétlen lelket, akik megengedik, hogy ellenségeik ereje húzza őket, azaz az ördög, a világ és a test, hogy bűnöket kövessenek el, és ők nem állnak kellőképpen ellent nekik. Láttam ezeknek az ellenségeknek az erejét, és ez nagy keserűséget okozott. Az Atyához fordultam, és kértem arra a gyötrelemre, amit akkor éreztem, hogy gyengítse eI az ellenség erejét, adjon erőt és kegyelmet minden testvéremnek, hogy erősen ellen tudjon állni erőszakosságának.

Láttam, hogy Atyám megadja ezt, s hálát adtam neki ezért . Láttam azonban az oktalanok nagy sokaságát, akik megengedik, hogy húzza őket csalárdságuk, és nem használják fel a kegyelmeket. Nagyon nagy volt emiatt keserűségem. Felszólítottam őket, hogy álljanak ellen, és legyenek erősek. Ezt mondtam nekik:

– Íme a karom, amely megerősít titeket! Ne távozzatok el tőlem! Hallgassatok hívásomra! Ne kövessétek ellenségeteket, különben az a pokol mélységébe húz titeket!

De ők süketek maradnak felhívásomra, engedik, hogy húzzák őket, és nem törődnek gyötrelmeikkel, ha egy pillanatot élvezhetnek. Eltávolodnak tőlem, hagyják, hogy ellenségeik vonszolják őket. Minden erejükkel menekülni akamak attól, Aki egyedül tud megadni nekik minden igazi jót és valódi vigasztalást.

Nagy kegyetlenséggel húzták karomat, és elérték a kifúrt lyukat. Odaszőgezték a kezem akereszthez. Nagyon nagy volt fájdalmam, és szeretett Anyámé is, aki mindezt érezte szívében! Amikor ezt a kezemet odaszögezték, oly nagy kínokat álltam ki, hogy úgy éreztem, minden erőm elhagyott. Új segítséget kellett kérnem az isteni Atyától, hogy el tudjam viselni a nagy fájdalmakat. Láttam akkor mindazokat a lelkeket, akik az örök kínokba zuhannak, mivel követik ellenségeik: az ördög, érzékeik és a világ csalogatását. Ezek mindig távol tartják magukat tőlem, megvetve szeretetteljes hívásaimat. Nagyon nagy keserűséget és fájdalmat éreztem. Láttam, hogy az utolsó ítélet napján mindnyájan balomon lesznek, és az örök kín ítéletében részesülnek.

Akkor minden csontom és ízületem kificamodott, és a görcsök kimondhatatlan gyötrelmet és keserűséget okoztak a bensőmben úgy, hogy már minden erőm elhagyott. Fájdalmaim elmerítettek a keserűség tengerében.

Mindezekhez a szerencsétlenekhez fordultam, és azt mondtam nekik:

– Jöjjetek, jöjjetek ehhez a szeretetteljes sebhez, hogy kérjétek az örök gyötrelmektől való szabadulást! Rejtsétek el magatokat benne, és hallgassatok kedves hívására: ez a seb hív titeket, hogy életetek legyen. Sosem szűnik meg hívni titeket és buzdítani arra, hogy hozzá forduljatok, felismerjétek tévedéseiteket, és bűnbánatot tartsatok.

Láttam, hogy mindnyájan süketek maradnak ezekre a szavakra. Erősebben kiáltottam és hívtam őket. Láttam, hogy végül néhányan felelnek majd hívásomra, magukba néznek, felismerik tévedéseiket, bűnbánatot tartanak, és ennek a sebnek érdemeire való tekintettel elkerülik az örök büntetést. Hálát adtam ezért az Atyának.

Utána hívtam mindenkit, hogy lépjen be ebbe a sebbe, s találjon ott menedéket kegyetlen ellenségei elől. Nagy keserűséget éreztem, amikor láttam azok számát, akik megvetik hívásomat, és örökre elvesznek.

Keblem fájdalmai

Nagyon éles fájdalmat éreztem keblemben, mert az kitágult és egészen széthúzódott. Felajánlottam ezt a nagy fájdalmat az Atyának, ezt mondva neki: 

– Isteni Atyám! Látod, mennyire meggyötörtek. Kitágult a keblem! Felajánlom azért Neked ezt a kínt, amelyet elszenvedek. Mivel kitágult, tedd meg, erre az éles fájdalomra kérlek, hogy erőt adjon keblem fájdalma minden testvéremnek. Látod, Atyám, hogy mivel ez az erő keblemben van, most ellenségeim széttörték. Ésszerű, hogy keblem ereje szenvedjen és szomorkodjék, és érezze a gyengeséget, hogy kiérdemelje testvéreim keble számára az erőt és az állhatatosságot. Azért újból kérlek, isteni Atya, add meg nekik, hogy erősek és állhatatosak legyenek a szenvedésben.

Az Atya meghallgatta könyörgésemet. Láttam, hogy megadja az erőt minden hitvallónak, minden vértanúnak, és mindazoknak, akik követnek engem. Ezért szívből hálát adtam Neki. Keserűséget éreztem azonban, amikor láttam, hogy sokan ezt az erőt arra használják fel, hogy még inkább megbántsák az isteni Atyát, és erősen kitartsanak tévedéseikben és bűneikben.

Nagyon fájdalmas állapotom

Miután felszegezték kezeimet, azok annyira ki voltak feszítve, hogy alig tudtam lélegzeni. Továbbá vállam egy seb volt, kiálltak rajta a csontok. A kereszthez érve nagyon éles kínokat okoztak. A fejemen levő töviskorona gyötrelmeket okozott, mert fejem a kereszten nyugodott. Ennyi gyötrelem között nem volt senki, aki részvéttel lett volna irántam. Sőt dühöngtek ellenem. Aki nem tudott kínozni ütésekkel, az sértegetéseivel gyötört. Nagy volt szívem keserűsége a nagy kegyetlenség miatt. Az Atyához fordultam, felajánlottam Neki minden kínomat, és gyakran ismételtem:

– Atyám! Nagy sértésekben részesülsz az emberi nem részéről! De nézd, mily nagyok az én fajdalmaim is. Azért kérlek téged mindezekre a fájdalmakra, enyhüljön meg igazságos haragod, és bocsáss meg nekik.

Felszögezik lábamat

Miután felszögezték kezemet, kötelet kötöttek lábamra, és elkezdték kegyetlenül húzni őket, mert nem értek el a lyukig, amelyet már kifúrtak a kereszten. Ez kínos gyötrelmeket okozott. Jegyesem, nagyon nagy volt fájdalmam! Úgy éreztem, hogy meghalok a kínoktól. Azért minden pillanatban könyörögtem az Atyához segítségéért, és az istenség minden pillanatban csodát művelt, hogy életben tartson engem.

Ezek a gonoszok tanácskoztak, és elhatározták, hogy nem úgy feszítenek engem keresztre, mint másokat szoktak, hanem sokkal fájdalmasabb módon, egyik lábamat a másikra szögezve. Ez nagy titkot tartalmazott, jóllehet ők azért tették, hogy nagyobb gyötrelmet okozzanak nekem. De nem sikerült nekik a felszögezés. Azért először jobb lábamat szögezték a keresztre. Egyesek közülük a kereszt karjait tartották, mások a lábamhoz kötött kötelet húzták. Miután átszögezték jobb lábamat, átverték szöggel bal lábamat is.

Miután így valamennyire kinyújtották, kihúzták a szöget a bal lábból, és nagy erővel, harapófogóval kihúzták a szöget a jobb lábamból is. Utána a jobb lábat a bal fölé szögezték,, ami nagy kínokat okozott nekem. Így tehát a szokás szerint négy szöggel szögeztek a keresztre, de miután a test már kinyúlt, jobb lábamat a bal fölé szögezték egyetlen szöggel, amely nagyobb volt, mint a kéz szögei.

Ez a tény az isteni igazságszolgáltatás és az irgalmasság titkát foglalta magában. Ezek egymás mellett haladtak, de végül az irgalmasság győzött és túláradt az igazságosságon. A harag csökkent, az irgalmasság túlcsordult. A bíró szigorúsága átadta helyét az atya szeretetének. Egyesültek egymással és megcsókolták egymást. Az igazságosság átengedte az első helyet az irgalmasságnak. Ez érdemeimért történt. Hálát adtam érte az isteni Atyának minden testvérem nevében. Dicsértem az isteni igazságosságot és magasztaltam az Úr irgalmasságát. Amikor felszögezték jobb lábamat, felajánlottam az éles fájdalmat az Atyának, és kértem, világosítsa meg kegyesen mindazokat, akik az örök üdvösség egyenes ösvényén járnak, hogy ne tévedjenek le az útról, hanem folytatva útjukat, elérkezzenek a kívánt célba.

Nagy fájdalmat éreztem, amikor láttam mindazt a szorongást és fáradalmat, amit azok fognak elviselni, akik az egyenes ösvényen akarnak járni. Kértem az isteni Atyát, segítse őket kegyelmével. Meghívtam mindnyájukat, jöjjenek, és lakjanak ebben a sebben, mert benne megerősödnek, fellelkesülnek, és megvilágosításban részesülnek. Láttam ellenségeik minden támadását, amelyeket ellenük indítanak. Azért ismét meghívtam őket, fussanak ehhez a sebhez, hogy ott biztos menedéket találjanak. Láttam ezenkívül mindazokat a bűnöket, amelyeket azok követnek el, akik az üdvösség egyenes útján járnak. Jóllehet ezek nem voltak súlyosak, mégis fájdalmat éreztem miattuk. Az isteni Atya megbántása, jóllehet nem súlyos, mégis nagy gyötrelmet okoz nekem, az Iránta érzett nagy szeretetem miatt, és mert ismerem az Ő végtelen jóságát. Azért felajánlottam az Atyának a fájdalmakat, amelyeket éreztem, engesztelésül az ő mulasztásaikért.
.
Az Atya készségesnek mutatkozott a megbocsátásra, és arra is, hogy megadja nekik a kegyelmet az azonnali megtérésre és megjavulásra. Amikor bal lábamat szögezték át, a legélesebb fájdalmat éreztem a seb miatt; és még inkább azért, mert láttam azokat, akik a pusztulás útján járnak. Amikor láttam bűneik súlyosságát, nagyon elkeseredtem. Az Atyához fordultam és felajánlottam neki fájdalmaimat engesztelésül ezek mínden gonoszságáért. Kértem, világosítsa meg őket, hogy felismerjék súlyos tévedésüket és azt, hogy a pusztulás útján járnak. Kértem végtelen irgalmasságát számukra. Mivel láttam, hogy az isteni igazságosság mindig készen áll megbüntetésükre, kértem, hogy adja át az elsőbbséget az irgalmasságnak. Tartsa vissza a büntetéseket, és adjon helyet az irgalmasságnak és várjon megtérésükre.

Láttam, hogy az igazságosság visszatartja a büntetéseket, és az irgalmasság jóságosan vár megtérésükre. Láttam, hogy sokan felhasználják ezt a nagy jótéteményt, és végül megbánják bűneiket. Ezért hálát adtam az Atyának. Keserűséget éreztem azonban, és mily nagyot, amikor láttam azok nagy számát, akik visszaélnek az irgalmassággal és az isteni jósággal, amely oly türelmesen vár rájuk, hogy megbánják bűneiket. Láttam, hogy nyomorultul elvesznek, és végül megtapasztalják az isteni igazságosság szigorát, amely oly hosszú ideig visszatartotta a büntetést. Amikor egyik lábamat a másik fölé szögezték, a legnagyobb fájdalmat éreztem. Láttam akkor mindazokat a lelkeket, akikre túlcsorduló módon kiárad az isteni irgalmasság, és akik végül, jóllehet bűneik miatt meg kellene tapasztalniuk az igazságosság szigorát, elérkeznek arra, hogy örökké örvendeni fognak az isteni irgalmasságnak, és magasztalni fogják, mert megtérnek, és megfelelnek az isteni jótéteményeknek. Hálát adtam értük az isteni Atyának. Éles fájdalmat és nagy keserűséget éreztem azonban, amikor láttam azok sokaságát, akik mindezzel visszaélnek, a nagy irgalmas jósággal is, amiben részesülnek, és végül nyomorultul elvesznek. Mivel ezek az életükben megvetették az irgalmasságot, azt érik el, hogy felettük az isteni igazságosság fog uralkodni.

Amikor befejezték keresztre feszítésemet, felállították a keresztet. Ez minden eddigivel össze nem hasonlítható szenvedést okozott. Nagyok voltak kínjaim. Minden pillanatban halálos kimerültséget éreztem. Az éles fájdalom miatt alig láttam. Állandóan könyörögtem az isteni Atyához segítségéért. Az istenség megerősített, hogy el tudjam viselni a legélesebb gyötrelmeket is.

Buzdítom Jegyesemet

Hallottad, Jegyesem, mily kegyetlenek voltak keresztrefeszítésem fájdalmai, és mily nagyok voltak belső gyötrelmeim, mily nagy volt szívem keserűsége, mennyit szenvedtem!

Azért törekedj követni engem minden testi baj megadással való elviseléseiben, panaszkodás nélkül, mert a te bajaid sose lesznek az enyéméihez hasonlíthatók. Hallottad, milyen táplálékot kaptam annyi szenvedés után: egy nagyon keserű italt, ami oly rossz volt, hogy elégséges lett volna halálom előidézésére. Te se merj vigasztalást keresni szomorúságodban, ha hasonlóvá akarsz válni hozzám. Tagadd meg ízlésedet is, ne panaszkodj az undorító dolgokra, mert azok nem lesznek olyan keserűek, mint az az ital, amilyet én megkóstoltam. Ne keressed élvezetedet az ételben, hanem gondolj mindig az epére, amelyből én ittam. Így könnyű lesz megtagadnod magadat.

Jól ügyelj arra, hogy feletted az isteni irgalmasság diadalmaskodjék’ és ne élj vissza a sok kegyelemmel, amelyeket kaptál. Félj mindig az isteni igazságosságtól, mert jóllehet jelenleg nagyon visszatartja büntetését, eljön később az idő, amikor megtapasztalják szigorúságát mindazok, akik visszaélnek az irgalmassággal. Minden szomorúságodban, megpróbáltatásodban és ellenséged minden kísértése és támadása idején fuss sebeimhez, mert ezekben találsz biztos menedéket. Ezekben lakozzál, mert ott megtalálsz minden erőt és vigaszt. Ajánlj fel minden szenvedést állandóan az isteni Atyának, hogy megadja neked az örök üdvösséghez szükséges minden kegyelmet és kérd ezeket felebarátaid számára is.

Hallottad, mekkora volt szégyenem, amikor a gonosz hóhérok levetkőztettek, és szentségtörő kezükkel érintettek. Azért figyelmeztetlek, nagyon ügyelj arra, hogy lelkedtől távol tartsd a tisztátalanság minden szennyét, még a legkisebbet is. Azért féltékenyen őrködj a tisztaság fölött, amelyre fogadalommal kötelezted magadat. Menekülj minden alkalomtól, amely megkárosíthatná ezt az annyira nemes virágot. Nagyon vigyázz, mert nagyon kevés elég ahhoz, hogy elhervadjon. Tudd meg, hogy én jegyeseimben nagy óvatosságot és szorgalmat kívánok annak megőrzésében. Nagyon visszatetsző számomra a hanyagság ennek az oly érzékeny erénynek a terén.

Végül őrködj lelked felett, és légy szorgalmas abban, hogy tisztán tartsd minden bűntől, hogy amikor szentségileg magadhoz fogadsz, élvezetet és örömöt találjak a veled való érintkezésben, ne pedig undort és keserűséget.

>> Fent a kereszten

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.