Register
A password will be e-mailed to you.

<< Bevezető a JÉZUS BENSŐ ÉLETE c könyvhöz, a kinyilatkoztatás körülményei és elfogadása

< Amíg tudtam vinni a keresztet

Kényszerítik cirenei Simont

Nem találtak senkit, aki vinni akarta volna keresztemet. Ezt még a leghitványabb hóhérok is szégyenteljesnek tartották. Ekkor ment arra a Cirenéből való Simon. A katonák és a zsandárok meglátták, és arra kényszerítették, hogy vigye keresztemet. Ő többször tiltakozott ez ellen, de végül a kényszerítésre felvette.

Amikor a cirenei mellettem állt, hogy felvegye a keresztet, ránéztem részvétteljes szemmel. Még inkább ránéztem lelkére, úgy, hogy nagy szeretet és gyengéd részvét ébredt benne irántam. Ugyanakkor kértem az Atyát, hogy vílágosítsa meg őt. Az Atya megtette. Részvéttel volt szenvedésem iránt, és hitt ártatlanságomban, azért készségesen hordozta a gyalázat fáját. Amikor váIlára vette, érezte, hogy lelkét eltölti a bűnbánat és a vigasztalás. Ez elég könnyűvé tette számára a kereszt súlyát. Felismerte mindazt, amit a kereszt hordozása művelt lelkében, és ezért jó szívvel hordozta, és hálát adott Istennek minden lépésnél a kapott kegyelemért. Eltöltötte a vágy, hogy ő is a kereszten halhasson meg.

Amikor a hóhérok látták, hogy a cirenei oly könnyen és vidáman viszi keresztemet, alighogy a vállára tették, elcsodálkoztak viselkedésének hirtelen megváltozásán, és hogy oly nagy erővel vitte. Ők is részesültek az isteni megvilágosítás néhány sugarában, amit kiesdettem számukra az Atyától, de szinte azonnal kialudt bennük, mert nem törődtek vele, és elvetették maguktól. Azt gondolták, hogy a cirenei csak meg akarja mutatni nagy fizikai erejét az embereknek. Azért kinevették őt. Isteni Atyám így rendelte ezt, hogy meggyőző példát kapjon minden testvérem arra, hogy nekik is hordozniuk kell a keresztet, akár kényszerből, akár szeretetből. Senki se kivétel ez alól, miután én, Fejük és vezetőjük hordoztam.

A cirenei esetével azt is meg akartam mutatni, hogy a kereszt könnyűvé, sőt kellemessé válik azoknak, akik jó lélekkel és vidáman fogadják azt Isten kezéből. Jóllehet romlott és gonosz emberek nyújtják nekik, mégis mindig Isten elrendeléséből van.

Emiatt kell jó lélekkel fogadni, és nagylelkűen hordozni! Láttam akkor a cirenei személyében mindazokat, akik ellenszenvvel fogadják a keresztet. Szinte mindenki így tesz, mert mindenki megijed a kereszt láttára. Kértem azért az isteni Atyát, világosítsa meg őket, hogy megismerjék a keresztben rejlő vigaszt és kellemességet, miután azt én hordoztam. Azért karolják át jó szívvel. Láttam, hogy az Atya megadja nekik ezt a megvilágosítást, és ők felhasználják, és nagy vigasztalásokat kapnak, amikor nagy szeretettel hordozzák keresztjüket. Türelemmel és nagylelkűen tudnak elviselni minden gyötrelmet, amely a jelen életben éri őket.

Láttam ezen kívül mindazokat, akik, mint a cirenei, az én keresztemet hordozzák. Ők követnek engem a nagy fáradtsággal járó dolgokban, amilyen a prédikálás, a lelkek megtérítése, a hit terjesztéséért vá|Ialt nagy szenvedések. Vállalják ezeket az isteni Atya dicsőségéért és tiszteletéért. Vállaljk azért, hogy a romlott világ szokásait megváltoztassák, és az ellanyhultakat felserkentsék. Számukra kértem az Atya isteni segítségét és rendkívüli kegyelmét. Hálát adtam neki, dicsérve és áldva végtelen jóságát.

Buzdítom Jegyesemet

Hallottad, Jegyesem, miként hordoztam a keresztet: türelemmel, erőteljesen, nagylelkűen, csendben és szeretettel.

Törekedj követni ebben. Hordozd szívesen a keresztet, amelyet a mennyei Atya neked küld.

Hallottad, miként kértem az Atya segítségét, hogy hordozni bírjam a keresztet. De sosem kértem, hogy tegye könnyebbé számomra, és hogy csökkentse a legkínosabb szenvedéseket, amelyeket elviseltem. Te is imádkozzá|, amikor levertnek és erőtlennek érzed magadat. Fuss az isteni Atyához és kérd segítségét és kegyelmét. Ne azt kérd, hogy csökkentse szenvedésedet. Ezzel csökkentenéd érdemeidet is. Azonkívül velem ellentétes módon cselekednél, s az Atya nem nézne rád azzal a szeretettel, amellyel igazi követőimre és hűséges jegyeseimre néz. Annak ellenkezőjét kérnéd ugyanis Tőle, amit én kértem. Meg lennél fosztva a számodra készített nagy jutalomtól is.

Kérd azért, hogy adjon neked erőt, lelkesedést és kegyelmet, hogy hordozni tudd keresztedet, pontosan úgy, ahogyan Én, a te Jegyesed, Mestered és példaképed hordoztam. Sose szégyenkezzél amiatt, hogy az én keresztemet hordozod. Viselj el türelemmel minden gúnyolódást, sértegetést és bántalmazást, amiben részesítenek, így kövess engem az erények gyakorlatában, hiszen én is annyit szenvedtem irántad való szeretetből.

Hallottad, mily nagy szeretet égett bennem testvéreim iránt, és hogy kegyetlen fájdalmaim ellenére se szűntem meg imádkozni értük az isteni Atyához. Hallottad, miként vigasztaltam meg az istenfélő asszonyokat, akik elkísértek engem, jóllehet oly szomorú voltam. Így te is, amikor gyötrődsz és szomorkodsz, amikor egyedüllét kínoz, ne mulaszd el megsegíteni felebarátodat, aki szükségében enyhülést keres nálad. Rejtsd el szomorúságodat, és vigasztald meg felebarátodat, mert te sose fogod nélkülözni az isteni vigaszt, és nem fogsz erődön felül szenvedni. Ne félj, amikor úrrá lesz rajtad a szomorúság, mert veled van Isten kegyelme. Amint én tettem minden lélegzetvételnél, te is imádkozz mindig.

>> Keresztre feszítenek
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.