Register
A password will be e-mailed to you.

 << Bevezető a nagykilencedhez

A család a hit bölcsője

Gondolatok az elmélkedéshez

"A családról elmondható, hogy a gazdagabb emberség iskolája. Küldetésének teljességét azonban csak akkor érheti el, ha a házastársakban megvan a szívek és lelkek közössége és az egyetértés."

Az a család, melyben Szent Rita született, igazi mélyen hívő keresztény család volt, ahol nagy szeretettel várták a gyermekeket és a Jó Isten különös ajándékának tartották. Az ilyen családban az édesapa nemcsak a szükséges anyagi javak előteremtéséről gondoskodik, hanem jó példával, tettekkel szavakkal is segíti gyermekei hitbeli, jellembeli és erkölcsi fejlődését. Az édesanya nemcsak a gyermek testi egészségére, táplálkozására, helyes viselkedésének kialakítására ügyel, hanem mindent megtesz, hogy gyermeke felismerje Isten hívását, értelme nyiladozásával nemcsak a látható világ értékeit, szépségét és veszedelmeit mutatja meg neki, hanem lassan megismerteti az Úr Jézus szeretetével, a Boldogságos Szűz és őrangyala iránta való jóságával. Milyen nagyszerű is az, amikor az egész család ünnepe a gyermek első szentáldozása, és ilyenkor az egész család együttesen járul az Úr asztalához. 

A szentek életrajzai szinte egyöntetűen igazolják, hogy a keresztény légkör a legjobb alap, ilyen körben nő fel az isten és felebaráti szeretet hőseinek serege.

Sokat beszélünk ma a család válságáról, az új családmodellekről. Viszont a család csak úgy lehet a társadalom és az Egyház erős alapsejtje, ha benne Isten törvényeit tiszteletben tartják, a családtagok mindig egymás testi-lelki javát keresik, és így valósítják meg – családi feladataik hűséges teljesítésével – Isten akaratát.

Könyörgés

Úr Jézus krisztus, te földi életeddel a családi életet is megszentelted. Add, hogy a keresztény családokban a názáreti otthon szelleme éljen, és a családtagok necsak egymás testi javaiért fáradozzanak, hanem egy akarattal törekedjenek Isten nagyobb szeretetére. Aki élsz és uralkodol, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.