Register
A password will be e-mailed to you.

Jentezen Franklin nagy sikerű new york-i bestsellere alapján ma új cikksorozatot kezdünk el: a böjt hatásait, áldásait, csodatevő erejét beszéljük át.
.
A könyv magyarul is kapható már keresztény könyvesboltokban.
.
„Tapasztad meg a böjt igazi erejét, ami valódi változásokat hoz az életedbe!
A könyvből megérted:
– milyen böjtfajták vannak a Bibliában és számodra melyik a megfelelő
– melyik bibliai szereplő hogyan böjtölt, és mi volt a hatása
– mi a kapcsolat az ima és a böjt között
– mire számíthatsz, ha belekezdesz a böjtbe


1. A böjt: a titokban megvalósult fegyelem

A böjt maga az a titok, mely előtt megnyílnak az ajtók, és Isten csodálatos gondoskodása, pártfogása, kedves jelenléte megnyilvánul az életünkben.

Épp egy háromnapos böjt közepén voltam, amikor Isten elhívott az Ige hirdetésére. Szolgálatunk pedig az első egymillió dolláros (200 millió forintos!) adományt akkor kapta, amikor egy huszonegy napos böjtöt tartottam. Az ismeretlenség homályából indulva az egész világon ajtók nyíltak meg előttünk a böjt ereje által. Ha Isten egy olyan álmot helyezett a szívedre, ami csak Vele lehetséges, akkor böjtölnöd és imádkoznod kell.

Most, hogy pásztor vagyok, a gyülekezetem minden évet egy huszonegy napos böjttel kezd meg. A böjt életstílussá vált a számunkra. Amikor úgy érzem, kezd kiszáradni a bensőm, amikor nem érzem a Szentlélek metsző erejét és szükségem van egy felüdítő és szárnyakat adó találkozásra Istennel, a böjt az a titkos kulcs, ami feltárja a Menny ajtaját és bevágja a pokol kapuit.

A fegyelmezett böjtölés rázúdítja Isten erejét, örömét és áldásait a keresztények életére.

Ebben a könyvben fokozatosan feltárul előttetek a „Hármas kötél” erejének a titka. Megmutatjuk, hogyan böjtölt minden főbb bibliai szereplő. Megtanítjuk, hogyan böjtölj. És ami még ennél is fontosabb: ahogy olvasol, meg fog jönni az étvágyad a böjtölésre.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de vannak dolgok, amiket én még az ételnél és italnál is jobban kívánok: „Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek”. (Máté 5:6)

Ha te most olvasod ezeket a sorokat, akkor te is változást szeretnél magadban vagy az életedben. Tudod, hogy küldetésed van az életben. Isten fel akar szabadítani a szorongásaidból, és én neked írtam ezt a könyvet. Tarts velem ezen a csodálatos úton.

„Mikor pedig böjtöltök, ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat, hogy lássák az emberek, hogy ők böjtölnek. Bizony mondom nektek: elvették jutalmukat. Te pedig, amikor böjtölsz, kend meg a fejedet és mosd meg orcádat. Hogy ne az emberek lássák böjtölésedet, hanem a te Atyád, aki titkon van, és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet néked nyilván.” (Máté 6:18)
.
> Böjt az áttörésért
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 041 hozzászólás

  1. héjja adrienn

    Tisztelt Cím!
    Szeretném megkérdezni, hogy Jentezen Franklin böjtről szóló két könyve mennyire katolikus? Elfogadható-e katolikus szemmel? Vagy sem…Nagyon érdekelne, mert ki szeretném zárni az ezotériás és kat. vallással nem egyeztethető könyvek olvasását. Viszont nagyon érdekel a böjt.Az iró free Chapel Gyülekezet vezetője….viszont erről nemsok, sőt semmi információt nem találtam.A könyveit holnapig eltetettem a könyvesboltban.
    Tisztelettel köszönöm gyors válaszukat….amennyiben lehetséges..
    Üdv: Héjja Adrien

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.