Register
A password will be e-mailed to you.

Semmi sem lesz lehetetlen! Valóban működik!

<< Nyilvánosan megjutalmazva


„Dicsérem Isten nevét énekemben, ünnepi hálával magasztalom. Ez jobban tetszik Istennek,
mint az áldozati állat, jobban, mint az Üsző, melynek szarva s körme van. A megalázottak látják
és örülnek, nektek, kik keresitek az Istent, éledjen szívetek!”
(Zsoltárok 69:31-33)

Még nagyon sokat tudnék mesélni arról, mi mindent fog véghezvinni Isten, amikor böjtölsz, de inkább hagy beszéljenek helyettem Gyülekezetemnek, a Free Chapel Közösségnek a beszámolói. Évről évre túlárad a szívem, amikor hallgatjuk az imameghallgatásokról, gyógyulásokról, pénzügyi áldásokról, elveszett gyermekek hazatéréséről, s még sok minden másról szóló tanúságtételeket.

A reménység történetei

Susan 15 éven keresztül dolgozott egy cégnél, amikor felvásárolta őket egy másik társaság, és ő elveszítette a munkáját. Pár hétre rá decemberben meghalt a harmincöt éves fiútestvére, és ez már sok volt Susannak: mély gyászba esett és egészen megtört. Nagy kegyelemként élte meg, hogy csatlakozhat közösségünk év eleji böjtjéhez. Legnagyobb meglepetésére, volt főnöke márciusban megkereste őt, és ezt mondta neki: „Kifizetjük önnek még egy évi fizetését és további egy teljes évre meghosszabbítjuk a juttatásait.” Ezzel a pénzzel ki tudták fizetni a házuk jelzálogkölcsönét, és sikerült vásárolniuk egy autót. Susan arról is beszámolt, hogy a böjt eredményeként megszűnt a depressziója, Isten visszaadta az életkedvét is.

Darren-nek és feleségének Sarahnak azt mondták, hogy nem születhet gyermekük. Megkezdték a 21 napos böjtöt. Ugyanennek az évnek a végén karjaikban tartották első kisbabájukat, akiért januárban még csak böjtöltek!

Gyülekezetünk egy másik tagja, Joan ezt üzente nekem: „Férjem, bár még meg sem tért, vállalta a 21 napos böjt kihívását. Tizennégy nappal a böjt megkezdése után sírva ébredt fel az éjszaka közepén. Reggel átadta az életét Krisztusnak és még aznap este megkeresztelkedett Szentlélekben! Nemcsak a férjem tért meg a 21 napos böjt következtében, február 13-án az összes gyermekünk, sőt a sógornőm is átadta az életét Krisztusnak és bemerítkezett. Istennek legyen dicsőség!”

Lisa és fia, Ben a gyülekezetünkbe jártak. Hatalmas trauma volt számukra, amikor kiderült, hogy Ben leukémiás. Végigszenvedett már egy kemoterápiát az összes mellékhatásával együtt. Január 5-én, amikor édesanyja a böjtöt megkezdte a közösséggel együtt, Ben az intenzív osztályon feküdt 42 fokos lázzal, és az életéért küzdött. Tudtuk, mennyire súlyos a helyzet, ezért kihirdettem, hogy a böjtölést Ben gyógyulásáért kezdjük meg mindannyian. Lisa beszámolt arról, hogy Ben a kihirdetés pillanatában felébredt, megszűnt a láza anélkül, hogy agykárosodást szenvedett volna, és a böjt során állapotában hatalmas javulás állt be.

De Lisa története itt nem fejeződik be. Nem fejezte be a böjtjét a 21. napon, hanem folytatta teljes negyven napig. Ez az édesanya, akinek a fia haldoklott, ráadásul pénzügyi válságba is jutott, Istentől várta a megoldást, és negyven napig fohászkodott és böjtölt. Isten mindig tiszteli az ilyen hitet. A Szentlélek felindított egy házaspárt a gyülekezetben, hogy vásároljanak Lisának egy vadonatúj mikrobuszt. Felhívtam Lisát, hogy be tudna-e jönni a gyülekezet irodájába, de ennél többet nem árultam el. Lisa megígérte, hogy bejön, ám a megbeszélt időben mégis hiába vártuk. Lerobbant az autója útközben. Amikor végre megérkezett, nem győzött bocsánatot kérni, és fogalma sem volt, mi vár rá. Átadtam neki a gyönyörű új mikrobusz kulcsait, amelyben DVD lejátszó is volt, hogy Ben hallgathasson zenét, ezenkívül még egy csekket ötezer dollárról.

Néhány héttel később az egész gyülekezet előtt osztotta meg velünk bizonyságtételét. Aznap reggel megkérdeztem tőle, mennyi adóssága halmozódott fel. Azt mondta, húszezer dollárral (kb 4 millió Forinttal) tartozik a banknak, de más tartozása már nincs, mert azokat az ötezer dollárból már kiegyenlítette. Az aznap délelőtti istentiszteleten átadtam neki egy újabb csekket, amellyel ugyanaz a házaspár ajándékozta meg. A csekk ezúttal huszonötezer dollárról szólt. Lisa és fia, akik az előző év folyamán már szabályosan nyomorogtak, most könnyek között mondtak hálát azért, hogy Isten megszabadította őket minden adósságuktól, és a jövőt így egészen másként tudják megélni.

Az egyik évben, egy közösségi tagunk édesapja prosztatarákkal küzdött, ő a böjtöt érte kezdte. Amikor 3 nappal később apja elment kezelésre, az orvosok legnagyobb megdöbbenésére nyomát sem találták semmiféle ráknak! De nekem az tetszett a legjobban Melissa tanúságtételében, hogy mégsem hagyta abba 3 nap után a böjtöt. Ezt mondta: „Folytatom a böjtöt, hogy lássam, mit akar tenni Isten.” Ő nem személyválogató. Gyönyörűségére van, ha jutalmazhatja gyermekeit.

A böjtölés kiemeli az ismeretlenségből életedet és szolgálatodat. Egy vasárnap Steve bizonyságot tett, hogy negyven teljes napon keresztül böjtölt. Steve börtönprédikátor volt. Bár betöltekezett Szentlélekkel, mégis a falánkság szelleme ült az életén. Ezért kezdett böjtölni. Nem kért semmit Istentől, csak elege volt már a falánkság szelleméből, úgy érezte, ez az ő börtöne. Negyven nap alatt megváltoztak az étkezési szokásai, és a külseje is. Azt tapasztalta, hogy egyre több ember nyílik meg előtte, és egyre több helyre hívják prédikálni más börtönökbe, még egy televíziós beszélgető show-ba is. Ráadásul az a rendőr készített műsort vele, aki anno letartóztatta őt, mielőtt átadta volna az életét az Úrnak.

Az évek során az Úr meggyőzött arról, hogy a böjtölés által elérjük és behozzuk az elveszettet

Cheryl 29 éves hitetlen unokatestvéréről beszélt nekünk. A böjt során Debbie (az unokatestvér) hirtelen előkerült, és felhívta őt. Ezt mondta: „Nincs mit ennünk, semmink sincs. Beszélnem kell veled.” Debbie beszámolt Cherylnek házassági és egyéb problémáiról. Cheryl ezt mondta neki: „Debbie, a legjobb, amit tehetsz, ha rendezed a személyes kapcsolatodat Jézussal.” Az addig következetesen elhatárolódó Debbie most készségesen imádkozott unokatestvérével, és életében először befogadta a szívébe Krisztust!

A böjtölés fogékonyabbá tesz a Szentlélek időzítésére és hangjára

Cheryl a böjt folyamán olyan bátorságra és határozottságra tett szert, amivel általában nem rendelkezett. A böjt olyan munkát végez el az életedben, hogy az elveszettek vonzódni kezdenek hozzád, és mindahhoz, amit Isten tesz. A böjt nem arról szól, hogy mi manipuláljuk Istent a cselekedeteink által, arra „kényszerítve” Őt, hogy törődjön a mi dolgainkkal. A böjt egyszerűen megtör téged, és magasabb szintre emeli a hitedet.

Remélem az eddigiekben sikerült eloszlatnom néhány téves elképzelést a böjtről, és megértettétek, miért nem hiányozhat egyetlen hívő életéből sem. A böjt a normál keresztény kötelességek hármas kötelékének elválaszthatatlan része, melyekről Jézus beszél a Máté 6-ban: adakozás, ima és böjt. Megtisztítja a testedet, és sok gyakorlatias módon egészségesebb leszel tőle. Elmélyíti a kapcsolatodat az Úrral, amit egy rutinjellegű vallásos életben nem élhetsz át. Ne halogasd, ne várj egy megfelelőbb alkalomra! Mert olyan nincs! Nem lehetsz túl fiatal, vagy túl öreg. Anna, a prófétaasszony, már a nyolcvanas éveiben járt, amikor éjjel-nappal dicsérte az Urat, böjtölt és imádkozott (Lukács 2:37)

Amint már említettem, ha Jézus böjtölés nélkül is megkaphatta volna mindazt, amire szüksége volt földi szolgálatához, akkor biztosan nem böjtölt volna. De ő böjtölt. Valójában már 2000 év óta folytatja értünk a böjtölést. Földi élete utolsó vacsoráján, tanítványai körében odaadta nekik a borospoharat és így szólt: „Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, amikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában” (Máté 26:29)

Láttam embereket, akik korábban soha nem böjtöltek, de miután elkezdték, hihetetlen áttöréseket tapasztaltak meg az életükben. Ha készen állsz arra, hogy természetfölötti áldásokat élj át, és hogy Isten hatalma az életedben felszabadulhasson, akkor kezdd el ma az életed részévé tenni a böjtölés gyakorlatát. Nagy jutalomban fogsz részesülni!

>> Nyisd meg az ajtót Isten ígéretei előtt – De miért olyan nehéz ez?

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Eniko

    Bocsassatok meg nekem, ha egy picit ertetlenkedem.
    Hivo vagyok, es imadkozom is amikor ugy adodik rendszeresen/ amikor tudok / mikor szuksegem van ra.
    Szeretnem Krisztus tanitasat es tervet az eletemre nezve jobban megismerni, megkerdezhetnem, hogy mit jelent pontosan ez a „21 napos bojt” fogalma?
    Imadkozason kivul mit kell tenni?

    Elore is koszonom

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.