Regisztráció


A jelszavát emailben elküldtük.

 

Ima a nemzetért — a Magyar Mária Rádió országis felhívása!

A Mária Rádió Hamvazószerdától (február 22.), minden este nyolc órától közös imádságot indít.

A Szentírás beszámol arról, hogy ha egy ember, vagy egy közösség nagy bajban van, akkor teljes erejéből az Úrhoz kell kiáltania. Így kiáltott Istenhez az ellenségtől szorongatott nép, a babiloni fogságban sínylődő közösség, és így kiáltott Krisztushoz a vak Bartimeus is (vö. Bír 3,9; 1Kir 8,48-51; Mk 10,47). Isten ezt a mélyből feltörő kiáltást meghallgatja.

Nemzetünk, és az egész nyugati kultúrkör sok szempontból belső válságot él át. Sokakban eluralkodott az elkeseredés, a reménytelenség. Sok embernek nincsenek eszményei, amelyekért őszintén tudna lelkesedni. Sok embert kísért a belső üresség, sivatag érzése (vö. XVI. Benedek pápa: Ubicumque semper).

A Czestochowa-i pálos szerzetesek a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben elindítottak egy esti imádságot, amelyet ‘Apel’-nek szólítás-nak, sorakozó-nak) neveztek. Az imádság szólt egészen konkrétan Wyszyński bíborosért, de az egész népért is. Az ima a hitet és az összetartozást kifejező énekekből, egy szentírási részből és annak magyarázatából, egy tized rózsafüzérből, és egy záró áldásból állt. Az imádság egyre terjedt, a rendszerváltozás után pedig a televízió is közvetíteni kezdte. Sok családi otthonban esténként a TV segítségével bekapcsolódva a
Czestochowa-i Apel imádságba, az egész család együtt szólította az Istent.

A magyar népnek is elemi szüksége lenne arra, hogy Istenhez kiáltson. A Mária Rádió ezért Hamvazószerdától (február 22.) minden este nyolc órától közös imádságot indít anyaországi és határon túli Mária-kegyhelyekről.

A közös ima jeleként, aki teheti, egy mécsest tegyen ki az ablakába, kifejezve ezzel, hogy abban az otthonban Krisztus, a Világ Világossága jelen van.

A FÜGGÖNYÖKRE VIGYÁZZUNK A MÉCSES KIHELYEZÉSÉNÉL!
 

Hasonló cikkek

16 hozzászólás

 1. robert76

  Nagyon örülök ennek a felhívásnak, és külön köszönet a mennyei Atyának, hogy felnyitotta mások szemét is arra, amit elég régóta kérek embertársaimtól.
  További szép napot kívánok mindenkinek!

  Válasz
 2. Vári Gabriella Delinke

  Dicsértessék az Úr Jézus!

  A szőkefalvi kegyhelyről (Erdély),hogy lehet bekapcsolódni az esti imaláncba?

  Isten áldjon meg a válaszért !

  Válasz
 3. Ariel

  Kedves Gabi!
  Ha este 8 órakor égő gyertyát teszel az ablakodba, és elmondasz egy rózsafüzért a magyar nemzetért.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.