RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök.

Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.

Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.

A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.

Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.

A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.

Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői.

Székely János esztergom–budapesti segédpüspök

Forrás: Magyar Kurír

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

2 106 hozzászólás

 1. NYIKOLAJ

  NEm csupán az örökölt bajok miatt van nehéz helyzetben hazánk, hanem az 1 kulcsos adó sem kedvez a szegényeknek és a gazdaságnak, de az öntelt, arrogáns politikai kiejelentések is sokakat joggal irritálnak a keresztény jobboldalon is. Több alázat kéne és nagyobb empátia, szolidaritás az alsőközéposztály iránt. Az imádságtól nem várhatjuk csupán a megoldást, ha a kormány pökhendi és hibákat követ el.
  Ha kritkika éri a kormányt, először azt kellene megnéznie, nincs-e valamiben igaza, nem mindjárt összeesküvésről siránkozni.

  Válasz
 2. Szuzanne

  Nemcsak a Katolikus hívőknek kell összefogni, hanem minden keresztény és keresztyén embernek, főleg egymással keresni a kapcsolatot, egyházon és templomon kívül is imádkozni és elsődlegesen szeretni egymást. Ez ha erős, mert mi erősítjük, akkor a Sátán nem nesz erőt rajta, de legalábbis kivédhető minden támadása, egyházaink, országunk, egységünk védelmére a legfontosabb a szív egysége ami Krisztusban jöhet létre. Sokan vannak honfitársaink tévedésben a jelen kormánnyal kapcsolatosan, mert nem tudnak, vagy alig tudnak megélni a kis nyugdíjukból és nem értik mi miért történik, vagy történt. Ilyenkor nehéz helyzetben vagyok, hogy megmagyarázzam, a jó úton kezdünk haladni, de még nem érzékelhetünk változást, nehéz rendbe tenni a tönkretett országot.
  Majd jó lesz, csak sajnos sokan nem fogják ezt itt a Földön megérni és ezt sajnálom, hogy nem értik meg. Szidják Istent és embert… nekem meg csak az ima marad, mert nem értik, pedig a a szívemből tudom, hogy jó lesz. Addig is csak szeressünk és az ország belső békéjéért imádkozzunk, hogy egyensúly legyen. azokat is szeressük akik nem értik ami most történik és rosszabban élnek…

  Válasz
 3. István Attila

  A Magyarország ellenségei még nem tudják, hogy nekünk van saját Boldogasszony égi édesanyánk
  és a Szentháromság védelmében áll Magyarország. Ha Isten velünk ki ellenünk?
  Most katolikus testvérekkel kilencedet végzünk hazánkért.
  Aki jó katolikus kérjük imádkozzon a Magyar honért.

  Válasz
 4. Marika

  A Katolikus Egyház Krisztus Egyháza, a többi emberek által jött létre.Ezen Egyházon keresztül kapjuk a legtöbb kegyelmet az üdvösség eléréséhez.Eljön az idő, mikor “Egy akol lesz és egy pásztor”.Amen.

  Válasz
 5. Rotondo adatlap-képe
  Rotondo

  Ha rajtam múlna csak egy Egyház volna Magyarországon, a Katolikus, a többivel egyet értek :)

  Válasz
 6. Lám Edit

  Ne hagyjuk, nem hagyhatjuk magára Viktort, éreznie kell, hogy mellette vagyunk!
  Hajrá Magyarország!
  Fogjuk a kezed Viktor!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.