Register
A password will be e-mailed to you.

A norvég könyvpiac abszolút sikerkönyve 2011-ben a Biblia lett. 30 év óta most készült először új norvég Biblia-fordítás.
.
Mint arról a blog beszámol, az új kiadás hétről hétre töretlenül vezeti az eladási listákat: az október közepi megjelenést követően az év végéig közel 80 ezer példányt adtak el belőle, ez pedig minden várakozást felülmúlt.

Akárcsak a Harry Potter-könyvek megjelenésekor, már a boltokba kerülését megelőző éjszaka sorok kígyóztak a könyvesboltoknál. A kiadó, a Norvég Biblia Társulat október közepén 25 ezer példányban jelentette meg az új fordítást, és azt gondolták, az első nyomás 6-9 hónapig kitart majd – ehelyett azonban két hónap alatt 79 ezer példányt értékesítettek belőle – olvasható a Kötve-fűzvén.

A hihetetlen siker oka az olvashatóságra törekvő fordításban keresendő, mivel 12 éven át készült, és segédkezett benne egy 12 irodalmi szerzőből álló csapat, népszerű írókkal, akik nem vallásosak, csak jól írnak.

A hivatalos adatok szerint a 4,9 milliós norvég lakosság 80 százaléka az evangélikus hitet valló Norvég Egyházhoz tartozik. Az eladási számok alapján azonban valószínűsíthető, hogy az új Biblia-fordításból nem csak a vallásos keresztények vásároltak – írja a Kötve-fűzve blog.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.