Register
A password will be e-mailed to you.

A nő nagysága, Mária példája

Szent Bonaventura mondta: „Egy szegény, egyszerű és tudatlan asszony is tudja Istent úgy szeretni és imádni, mint a világ legnagyobb tudósa. Teheti, mert neki elég ehhez a szíve!”

„Midőn elmélkedtem, lángra gyúlt a szívem.” (Zsolt 38,4) – Mária a szívében forgatta Jézus szavait.

„Isten legszebb és legtökéletesebb teremtménye – Mária – házimunkát végzett. Mosott, főzött, vizet hordott, kiszolgálta az övéit. A megvetett házimunkát trónra emelte. Mária nyomán minden otthon szentély, és a mosogató majdnem oltár…” – írja Mécs László.

A kommunista világban traktorosoknak képezték ki a nőket, és büszkén mutogatták, mire képesek. De hamar belátták, hogy ez nem nekik való. A nőnek a szívével kell boldogítania a világot, nem az erejével. Mária példájára a szívéből kell adnia a nőnek a szeretetet, felemelkedést, és az erkölcsi nevelést! Otthont kell adniuk – ők maguk az otthon. Mária lelkiségével kell örök, romlatlan nőnek és anyának lenniük! Ebben van a nő nagysága!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.