Register
A password will be e-mailed to you.

Idén nyitotta meg kapuit a Szent Benedek Iskolaközpont a budai XI kerületben. Az intézmény hatalmas nemzetközi adományokból épült fel, melyeket Habsburg Mihály odaadó gyűjtésének köszönhetünk, aki a külföldön élő magyarság körében képviselte egy olyan új magyar iskola ügyét, mely elkötelezetten katolikus, mégis modern szellemiségű.
.
A főherceg egyik fia pap a Krisztus Légiója Kongregációban, a fiatal rend elköteleződött az ifjúság nevelése mellett – iskolák és egyetemek fenntartójaként biztosítja ugyanazt a maga lelkiségi és tanulmányi színvonalat a szegényebb régiókban, mint a jól fizető jómódú országok iskoláiban.
.
A légiós iskolák nagy hangsúlyt helyeznek a mély, Krisztus központú lelkiségre, minden diák egyéni lelkivezetésben részesül, a másik fontos pillér a közösség építése, hiszen a gyerekek gondolkodását erősen befolyásolják baráti kapcsolataik. Mindezek ismeretében határozta el Habsburg Mihály, hogy felhasználva kapcsolatrendszerét kiáll egy ilyen szellemű iskolaközpont megvalósításáért, melyet egy széles nemzetközi összefogás segítségével végül siker koronázott. 

Dr Hoffmann Tamás polgármester 2011 novemberében Pro Urbe díjjal tüntette ki a főherceget “Újbuda szellemi javainak gyarapításáért végzett maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységét”.

Hogy milyen gondolatok és tapasztalatok vezettek el idáig: erről beszél nekünk Habsburg Mihály február 2-án, este 18 órakor a Szent Benedek Iskolaközpont Nyílt Napjának keretében. (www.szentbenedekiskola.hu)

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.