Register
A password will be e-mailed to you.

389–390
A szeretetnek kölcsönösségen kell alapulnia. Ha Jézus értem kiitta a keserűség kelyhét, nekem, az ő menyasszonyának, hogy bizonyítsam szerelmemet Iránta, szintén el kell fogadnom minden keserűséget. Aki meg tud bocsátani, sok kegyelmet nyer Istentől. Valahányszor felnézek a keresztre, szívből megbocsátok.

391
A lelkekkel való közösséget a szent keresztségben megkaptuk. A halál szorosabbra fűzi a szeretetet. Mindig segítségére kellene lennem másoknak. Ha jó szerzetesnő leszek, nemcsak saját Rendemnek leszek hasznára, hanem egész Hazámnak is.

392
Isten kétféle módon adja kegyelmét: sugalmazás és megvilágosodás révén. Ha kegyelmet kérünk, Isten megadja, de akarnunk is kell elfogadni azt. De ahhoz, hogy el tudjuk fogadni, szükségünk van önmegtagadásra. A szeretet nem szavakon és érzelmeken alapul, hanem tetteken. Ez akarati cselekedet, ajándék, illetve adományozás. Az értelem, az akarat és a szív – ez a három képességünk az, melyeket az ima során edzenünk kell. Krisztusban fel fogok támadni, de előbb élnem kell Vele. Ha nem szakadok el a kereszttől, megmutatkozik bennem az Evangélium. Minden hiányosságot pótol bennem Jézus, akinek kegyelme szüntelenül működik bennem. A Szentháromság saját életét oltja belém a Szentlélek ajándéka által. Bennem lakik a Három Isteni Személy. Isten egész lényével, lényének minden erejével szeret. Ha Isten ennyire szeret, mit kell nekem tennem – nekem, a menyasszonyának?

394
A renováció alkalmával megpillantottam Jézust a felolvasó pult mellett fehér ruhában, aranyövvel, kezében félelmet keltő karddal. Ez addig tartott, amíg a nővérek elkezdték mondani a fogadalom megújítását. Erre felfoghatatlan fényt láttam, előtte fehér felhőket, melyek mérlegserpenyőket
alkottak. Jézus közelebb lépett, s a kardot az egyik serpenyőbe tette, ami ennek súlya alatt csaknem a földig hajolt. Közben befejezték a nővérek fogadalmuk megújítását. Erre angyalok jelentek meg, s minden nővértől elvettek valamit, amit tömjéntartóhoz hasonló aranyedénybe tettek. Az edényt betették a másik serpenyőbe, mely azonnal lehúzta, s túlhaladta azt, amelyikre a kard volt elhelyezve. Azonnal láng csapott ki a tömjéntartóból, s átalakult ragyogó fénnyé. Ekkor hangot hallottam a fényességből: ,,Tegyétek helyére a kardot, mert az áldozat nagyobb!” Jézus áldást osztott, s a látomás eltűnt. A nővérek már a Szentáldozáshoz járultak. Mikor én járultam a Szentáldozáshoz, olyan nagy öröm támadt a lelkemben, hogy le sem tudom írni.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

3 hozzászólás

  1. Ibi mama

    Szent Fausztina! Könyörgöm hozzád segíts hogy ujra hasznosnak érezzem magam,segíts munkát találnom,ne keljen kéregetnem,szégyenbe élnem hasznos szeretnék lenni! És kérlek segítsél ebből a nincstelenségből kitörnöm.
    Tudom a te kérésedet meg halgatja Jézus,Kérd az urat bocsásson meg a bűneimért könyörüljön bűnös lelkemen! Jézus Fájdalmas Szenvedésé ért Irgalmaz nekünk,és az Egész Világnak.

    Válasz
  2. Ibi mama

    Szent Fausztina aki Jézusnak a ki választottja lettél,hiszen téged bizott meg hogy fess róla képet. Könyörgök vigyázz és segísd meg a fiamat hogy el hagyja az alkoholt! Kérlek segisd meg Jézus Szent Szivére kérlek. Köszönöm Ámen
    Egy bánatos édesanya

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.