Register
A password will be e-mailed to you.

2011. A Gospa októberi üzenete
„Drága gyermekek! Nézlek benneteket, és nem látok a szívetekben örömöt.
Ma szeretném nektek adni a Feltámadott örömét, hogy Ő vezessen és öleljen át benneteket szeretetével és gyöngédségével. Szeretlek titeket
és szüntelenül imádkozom a megtérésetekért Fiam, Jézus előtt.
Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Drága testvéreim!
.
Próbáljunk meg egyszerű módon eljutni az Anya szavainak mélységébe és az Ő gondolatai által szeretete mélységébe. Az üzenet a megszokott szavakkal kezdődik – „Drága gyermekek!”
.
Ám a folytatás nem általános. Anyai szemével tekint ránk, amely előtt nem lehet elbújni, álcázni szíveinket és bensőnket. Sminkünkkel és külsőnkkel nem tudunk elrejtőzni az Anya szeme előtt, aki szeret minket. Azért nem, mert az ő Szíve a mi szívünkbe lát, s nem talál benne örömet.

Szent Ferenc azt mondta: „Az ember örömre teremtetett, és az öröm az ember számára!”

Igen, örömre voltunk teremtve, és ez az öröm Istenemben van. Milyen könnyen képes az ember hibát elkövetni! Gyakran azt gondolja, hogy az öröm az, ha azt teszi, amit akar. Akkor örömteljes, amikor akarata szerint cselekszik. Vagyis, amikor tudatosan választja meg az utat, a programot, a cselekedetet, amely boldoggá teszi őt.

Utunk és a választásunk mindig lelkiismeretünkkel és Isten akaratával összhangban kell, hogy legyen. Az ember csak akkor boldog, ha megelégedett, és békés szívében és lelkiismeretében. Ezért az az ember, aki tetteiben következetes, meg kell tanulnia szenvedni.

Aki nem ismeri a szenvedést, nem ismerheti az örömöt sem. A boldogság megszerezhető és megőrizhető a szívben, mint Isten legnagyobb ajándéka. Minden bűn támadás vagy sérülés a boldogság ellen. Főleg a gyűlölet, az irigység, az önzés, a gőg, az erkölcstelenség minden formája.
A bölcs Blaise Pascal azt mondta: hogy egy csepp szeretet és öröm több, mint a bölcsesség legnagyobb óceánja. Ezzel azt akarta mondani, hogy örömünk alapja nem a mi értelmünkben van, hanem az elégedett szívben, és a nyugodt lelkiismeretben.

A Szűzanya nem lát örömet szívünkben. Ki lehetne, kinek kellene lennie tőlünk nagyobb örömteljességben és megelégedettségben. Ha megfigyeljük a zarándokok tömegét Medjugorjeban, akkor öröm tölt el minket, mert ez az Egyház, amely az Isten felé vezető úton van. A zarándok Egyház, amely le akarja vetni a bűnös, s boldogtalan ember ruházatát és magára akarja ölteni a hívő ember boldog, és örömteljes ruházatát. Mindenki, aki csodálattal és hálával nem néz a hívő emberre, a zarándokra aki térdel, aki gyón, nem lehet örömteljes. A könnyelmű ember, vagy a plébánia lakosa, Medjugorjéban nem lehet boldog.

A zarándokok számunkra kiimádkozott ajándék, amely által felénk árad az öröm, a béke, az áldás és a hit. Ezért meg kell saját magunkat kérdeznünk, hogyan nézek én a zarándokokra. A bátor zarándokokra, akik hónapokon, heteken át egész napokat, lépésről lépésre, imát imával követve járnak Medjugorje útján. Miként látják a mi gyermekeink, vagy a második, a harmadik generációnk a zarándokokat? Nem csak a külföldieket látják bennük, akiken keresni lehet, vagy azok-e, akik azért lettek hozzánk küldve, akiknek tanúságot tegyünk, hogy tanúskodjunk
életünkkel és az imával, és hogy tovább adjuk az örömhírt Medjugorjéból.

A Szűzanya nem vonakodott, hogy szemünkbe mondja: „nem látok a szívetekben örömöt”! Ha nincs a szívedben öröm, másoknak sem tudsz tanúságot adni tapasztalatodról, az Istennel való találkozásodról, és a Béke Királynőjéről Medjugorjeban. Valami velünk nincs rendben, ha szívünkben akkor sincs öröm, amikor látjuk a hívő emberek tömegét, akik ide jönnek, és szívükben örömöt visznek haza, itt hagyva a bűneiket, bűnös szokásaikat, teljesen új életet kezdve, melyet itt fedeztek és találtak meg Medjugorjeban.

Hozzuk összhangba életünket a Béke Királynőjének üzeneteivel, és akkor öröm fog áramlani szíveinkből, szemeinkből, találkozásainkból, családjainkból. Adjuk vissza szívünknek az örömöt, a böjt és az ima által, a mindennapi megtérésünk által, ahogy azt tettük a jelenés első napjaiban. Ha ma valaki örömet adhat nekünk, mert nagyon hiányzik, akkor az a mi Anyánk, és a Béke Királynője. Ő örömet akar nekünk adni, ugyan azt az örömet, amit az apostolok kaptak Jézustól, föltámadása után, s amit megőriztek egész életükön át.

Ki maradhat könnyelmű az Anya szavai iránt: „Szeretlek titeket és szüntelenül imádkozom a megtérésetekért…”

Drága Anyánk, mi is szeretünk Téged, s ezt szeretnénk megmutatni, lelkesen megélve üzeneteidet, élve Fiad Evangéliuma szerint. Ne engedd, hogy amíg látjuk a tömegek megtérését, hogy elvesszünk, boldogtalanok és örömtelenek legyünk.

Drága Testvéreim, nyíljunk meg az Anya üzenetének, hogy az ő Szívéből áradhasson a mi szíveinkbe és életünkbe az öröm, a béke és a szeretet.

Jozo atya

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.