RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

„Olyan itt élni, mint az őskeresztényeknek lehetett a pogány Rómában” – mondta el a CNA-nak Jacinta Pollard nővér, a leedsi klarissza közösség elöljárója, aki az USA-ban folytatott szerzetesi tanulmányai végeztével tért vissza Angliába, hogy hazájában evangelizáljon. A New York-i ferences provinciához tartozó angliai közösség öt nővérének átlag életkora 30 év.

„Angliában ma nagyon kevés keresztény van. Többet heccelnek minket, mint Amerikában, és elég gyakran kinevetnek, jó hangosan. Főleg a fiataloktól tapasztalunk nyílt agresszivitást. Mintha belül nagyon bizonytalanok lennének. Ha olyasmivel találkoznak, amit nem értenek vagy ami szerintük veszélyezteti az életükről és saját magukról kialakított felfogásukat, arra reagálniuk kell – és sajnos bennünk ilyen veszélyt látnak. Mi meg rájuk mosolygunk, szeretjük őket és imádkozunk értük. És reménykedünk, hogy kialakul velük valamiféle párbeszéd, hogy megértsék, fontosak számunkra és van mit adnunk nekik” – mondta el a CNA-nak Jacinta nővér, megjegyezve, hogy az ellenséges megnyilvánulások ellenére úgy tapasztalja: „a britek – még a nemhívők is – valamiképpen vonzódnak a szerzetesek felé. Érdekli őket, vajon milyenek, mivel foglalkoznak.”

A klarissza nővér a BBC Fiatal apácák című új dokumentumfilm-sorozatában megszólaló szerzetesnők egyike. A filmben felidézi, hogyan lett szerzetes. Katolikus családban nevelkedett, foglalkoztató terapeutaként dolgozott. 2000-ben részt vett a római Ifjúsági Világtalálkozón. „A zárómisén, a Szentatya beszéde alatt mélyen átéreztem: nagyon kevés az, hogy az életben a saját boldogságomat keresem. Azt imádkoztam magamban: ‘Uram, mostantól te vezess! Vedd az életem, követlek’. – Nem tudtam, hogy apácának kell lennem; csak megnyitottam a szívemet Isten akarata felé.” Rövidesen állását feladva, huszonévesen csatlakozott a ferences rend női ágához.

Jacinta nővér édesapja szerint Anglia hamarosan csődbe megy. „Ha ínség lesz, lehet, hogy nagy szükség lesz a szerzetesekre. Így történt az elmúlt évszázadokban is: amikor nagy szegénység, nagy ínség támadt, a vallási közösségek felvirágoztak. Az Úr irgalmas: minden lehetséges eszközt felhasznál, hogy visszavonzza magához az embert” – fogalmaz a nővér.

„Rettenetes dolgokat látok magam körül: a hazámat szétszaggatja, elpusztítja egy velejéig hazug kultúra. De mit tehetek én? – Isten azt kérte tőlem, hogy ilyen életet éljek, s én igent mondtam. Most azt kéri, mondjak igent az apró dolgokra, még ha csak annyit kér is, hogy éljek imádságos, áldozatos életet. Teréz anya megváltoztatta a világot, pedig mit tett? Mindig csak éppen a következő dolgot, amit Isten kért. Az Úr velünk is megteheti, amit vele. Nagy szentté formálhat valamennyiünket, ha engedjük.”

Forrás: Magyar Kurír

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.