Register
A password will be e-mailed to you.

A Karácsonyhoz sokminden hozzátartozik: nem csak a karácsonyfa és a sok ajándék, de megannyi illat, íz, látvány és érzés, ami szétárad otthonunkban, körülölel bennünket. Ezek az élet egyik legjobb dolgai: eszünkbe juttatják gyerekkorunkat, a szép emlékeket, és szinte varázslatban töltjük az Advent meghitt heteit. Összegyűjtöttük Nektek most azokat az illatokat, amelyek nélkül nem is Karácsony a Karácsony.

Fenyőillat
.
A kötelező… Ugye nem kell magyaráznunk, hogy miért? A fenyőillat mindenkor a Karácsony hangulatát hozza magával – még akkor is, ha épp egy nyári kiránduláson szimatolunk körbe egy fenyőerdőben.
A legfőbb forrása ennek a mámorító illatnak természetesen maga a karácsonyfa. Azonban azoknak, akik inkább a "zöld utat" választják, és műfenyőt használnak évről évre, nekik sem kell lemondaniuk erről a "tipikus hozzávalóról". A virágárusoknál kapható örökzöld koszorúk és csokrok remek illat-források lehetnek! A szalaggal átkötött fenyőágak a szoba bármely pontján fellógatva például nem csak illatozásukkal varázsolnak el, hanem a látvány is azonnal "hangulatba hoz", otthonunkat karácsonyi díszbe öltözteti! Bátran helyezzünk el a lakás különböző helyiségeibe ilyen kis csokrokat, sokáig megmaradnak.

Narancs- és szegfűszegillat

Narancs, narancs, narancs… Igen, határozottan részese ő is a Karácsonynak. Illóolaj formájában párologtathatjuk, vagy ha díszként is használnánk, karikákra szeletelve és megszárítva csodálatos hangulatot varázsolhatunk a segítségükkel. A szegfűszeges narancsgömbök minden évben felbukkannak, nem véletlenül – remekül mutatnak, és mennyei illatot ontanak magukból! Különféle, trükkösebb motívumokkal igazán egyedi díszeket hozhatunk létre, és tegyük hozzá, ajándéknak sem utolsó…

Fagyöngy-illat

A fagyöngy illata is tipikus kelléke a karácsonyi "illat-orgiának". Én már csak azért is nagyon szeretem, mert a konyhámat már egyetlen csokor fagyönggyel is fel tudom dobni, egy hatalmas piros szalaggal vagy egy arany masnival önmagában is "csupa-karácsony". Arról se feledkezzünk el, hogy a hozzá fűződő hagyomány külön kívánatossá teszi. Ha megáll ugyanis a fellógatott fagyöngy alatt egy ifjú férfi és egy ifjú leány, csókot kell váltaniuk. (Ehhez a hagyományhoz annyira szoktam ragaszkodni, hogy a lakásban a legforgalmasabb pont fölé kifüggesztett fagyöngy alatt ha a férjem megáll, gyanútlanul, én azonnal ott termek…)

Mézeskalács-, fahéj-, gyömbér-, forraltbor-, és egyéb karácsonyi illatok

A mézeskalács illatának legegyszerűbb előállítása, ha te magad sütsz egy tepsirevalót! Egész nap körbelengi majd ez a csodálatos illat a lakást. Korunk azonban számtalan más módon is lehetőséget biztosít arra, hogy ezek a tipikusan a Karácsonyhoz kötődő illatok velünk legyenek a lustálkodós napokon is.

A szezon közeledtével ugyanis megjelennek a boltok polcain a különféle karácsonyi ihletésű testápolók (Nivea) és fürdőkészítmények (Lush), illetve teák (Twinnings Karácsonyi Tea), sütemények és illatgyertyák is. A gyömbér és a fahéj átható illata így elkísér az adventi hetekben, akár a munkahelyünkre, akár a koripályára készülünk.

Decemberben minden a Karácsonyról szól – ez az év legmeghittebb hónapja. Imádunk készülődni, és az illatok közt elmerülni gondolatainkban – ne késlekedj hát, engedj utat az orrodnak…

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.