Register
A password will be e-mailed to you.

Claudia Koll színésznő, az olasz Linda vallomása megtéréséről, a Szűz Máriával való kapcsolatáról és arról, hogyan tanította meg őt a Szűzanya az igazi nőiességre.
.
November 21-én ért véget az Umbiai nemzetközi filmfesztivál. A zárónap témája a Mária-tisztelet volt, levetítették Jessica Hausnel Lourdes című filmjét. A vetítés előtt Klaudia Koll olasz színésznő tett tanúságot hitéről.

Elmondta, hogy tíz évvel ezelőtti megtérése Szűz Mária közbenjárására történt. Beszélt gyerekkoráról: édesanyja betegsége miatt kora gyermekkorában buzgó katolikus nagymamája nevelte, aki naponta többször imádkozta a rózsafüzért és beszélgetett Istennel – ez kitörölhetetlen nyomot hagyott a szívében. Nemrégiben gyermekkori fotói között ott találta Jézus, az Isteni Irgalmasság képét – úgy gondolja, hogy Jézus már akkor beszélt hozzá, de ő nem hallgatta meg, más irányba indult el.

Vágyott a szabadságra és az önállóságra, lázadt a családi hagyományok ellen, és színészi pályára lépett. Híres lett, és saját bevallása szerint nem vette észre, hogy ez a fajta szabadság nem az igazi szabadság. 1992-ben nagy sikert aratott a Così fan tutte című, erotikus filmben nyújtott alakításával és attól kezdve a „szexi” szerepbe skatulyázták be. Így vall erről: „Ez nem az volt, amit igazán akartam. Identitásválságba kerültem. Ha már akkor lett volna hitem, jobban szembe tudtam volna nézni magammal.”

A kilencvenes évek közepén karrierjének íve hanyatlani kezdett, ezért arra gondolt, abbahagyja a színészkedést és tanulni kezd. 1995-ben azonban pályája ismét fellendült: ő vezette a Sanremói dalfesztivált, és Nino Manfredi híres televíziós filmsorozata, a Linda és főtörzs női főszereplője lett.

Sokoldalú, tehetséges színésznővé érett, de a magánélete boldogtalan volt: „rövid, nem elég fontos kapcsolatok, sok megcsalás, kevés bizonyosság”. Az egyik forgatáson, miután nem tudott valódi könnyekkel sírni, asszisztense figyelmeztette: hogyan lehet hiteles a színpadon, ha nem hiteles az életben? Ezt követően egy másik jel is érkezett hozzá: 2000-ben egy amerikai barátnője megkérte, hogy menjenek be együtt a jubileumi kapun át a Szent Péter-bazilikába. Ezt követően változás kezdődött benne. „Az Úr szétmorzsolta minden tervemet, személyes ambícióimat. Valódi mélységeket éltem meg” – fogalmaz.

A Medjugorjei Rádió munkatársának így vallott: „Az Úr nem vette el a szenvedésemet, de velem járt és segített, hogy lassan-lassan megoldjam a szenvedés problémáját. Azt kell mondanom, hogy a szenvedés volt számomra az út, mely Istenhez vezetett, és így lassan szükségét éreztem annak is, hogy visszatérjek az egyházba. Arra vágytam, hogy egyházhoz tartozzam, hisz ott tapasztaltam meg a csendet és Isten békéjét. Elkezdtem szentmisére járni, s az Úr elkezdett gyógyítani a szentségek által."

Az elmúlt tíz évben a lelki növekedés útjára lépett, megtapasztalta a konkrét, kitartó szeretetet, a szegényekhez és a betegekhez való közelséget. Elment Etiópiába, ahol nagy nyomorúsággal találkozott, kisgyermekek haltak meg az éhségtől. A betegekről így vallott: „Megtérésem útjának kezdetén Isten AIDS-betegeket helyezett utamba. Egy fiatal AIDS-beteg fiú szenvedésén keresztül ismertem fel Krisztust. Ekkor kezdtem elgondolkodni, elmélkedni Jézusról, aki vérrel verejtékezett a Getszemáni kertben, és félt a haláltól…. Amikor megfogtam a kezét, a szívemben nagy szeretetet éreztem. Olyan szeretetet, mint addig soha… A szenvedőkben Krisztus van jelen."

Megtérésének egész útján a Szűzanya közelségében élt. Különösen mélyen élte meg Medjugorjét és a Szűzanya látnokoknak való megjelenését. Medjugorje és Lourdes olyan állomások voltak lelki életében, amelyek kitörölhetetlen nyomot hagytak benne: „Már gyermekként megdöbbentett a fatimai Szűzanya története, hogyan tudott a Szent Szűz három ilyen kicsiny gyermekre bízni ilyen nagy dolgokat.” Mária megtanította, hogy felfedezze a női mivoltában rejlő szépséget. Megtanította, hogyan élheti meg szépen nőies vonásait: a kedvességet, az anyai lelkületet. Máriának köszönheti, hogy alábbhagyott erőszakossága. „Bizonyos értelemben az Úr helyreigazította nőiségemet.” Megélte, hogy Isten hűséges és megtartja ígéreteit, köztük is a legnagyobbat: hogy szeret minket – ezzel a szép tanúságtétellel zárta gondolatait a híres színésznő az Umbriai Filmfesztivál záró rendezvényén.

Claudia Koll ma egy egyesületet vezet, melynek neve: Az Atya műve, és az afrikai misszóval foglalkozik. Házat tartanak fenn, melyet Kis Lourdes-nak hívnak, és a mozgáskorlátozottak befogadására szolgál. Igazgatója A Művészvilág Akadémiájának is, mely II. János Pál pápa művészekhez írt levele alapján jött létre. Ezzel az akadémiával a fiataloknak szeretne segíteni abban, hogy egészséges módon kerüljenek be a hírnév világába.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

3 hozzászólás

  1. Kiti

    Remelem hogy a noiesseg felfedezesevel az anyasag is megfogan benne. Igazan nem tudom megerteni azokat akik nem gondolnak az Europai szuletesek hanyatlasaval. Valamikor egy Kamillianus atya azt mondta egy osszejovetelen hogy nem hisz abban aki a szomszdban segedkezik de a kozelallo rokonait mellekeli.
    Csaba atya egy igazi peldakep, o a „csaladdal” torodik.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.