RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Egy ember, aki egy vasárnap reggel a templomba igyekezett, nagyon meg volt lepve, amikor az ördögöt a templom ajtó közelében találta.

– Mit csinálsz te itt? – kérdezte meglepetéssel.

– Éppen úgy megyek a templomba, mint ti – felelte a sátán. – Hiszen az emberek azért járnak oda, hogy ellenem imádkozzanak és prédikáljanak, ki védelmezne hát engem, ha magam nem lennék ott?

– És hogyan védelmezed magadat? – kérdezte erre a templomba járó.

– Ó, erre a célra van nekem ezerféle eszközöm is! Először is jókor ellátogatok azokhoz a családokhoz, amelyek templomba akarnak menni és igyekszem ellentétet szítani a férj és a feleség között; úgy indítom el a férjet, hogy fölbosszankodjék a kemény gallér miatt, amelyiken nem akar keresztülmenni a gomb és így annak a feje lepattan. Ezáltal elveszti jókedvét; a feleség pedig elveszti a jó hangulatát azért, mert valamelyik fiókban hiába keresi a kesztyűjét. Ilyen eszközökkel megakadályozom azt, hogy a templomba menjenek, vagy elrontom a hangulatukat, hogy annak hasznát ne láthassák.

– Azoknak az embereknek a számára, – folytatta az ördög, – akik komolyan és magukba zárkózva indulnak el, más eszközöket használok: Mindig van ugyanis egy lány vagy asszony, aki a figyelmet magára vonja. Ekkor az asszonyok pillantásait az ilyenek ruhájára irányítom; megvizsgáltatom velük pontosan a kalapját, a blúzát és a prédikáció elrepül a fejük fölött. Azok a férfiak pedig, akiknek egy kis irodalmi műveltségük van, a prédikációban itt és ott egy-egy kevésbé helyes kifejezést vagy stílus hibát fedeznek fel és így a formára tekintenek, a tartalomra pedig nem figyelnek. A templomból való távozás alkalmával azután megteszik a maguk kölcsönös észrevételeit és így minden hatás elvész.

– Az a másik hölgy meg, amott, fél a meghűléstől; nos tehát kioktatom, hogy itt vagy ott, valamelyik ablak nyitva van és az egész Istentisztelet alatt nem gondol másra, mint a huzatra és az egészségét érintő veszedelemre.

– Na, és a kereskedők! Úgy intézem a dolgokat, hogy az előző este vagy reggel, az Istentisztelet előtt rossz híreket halljanak. És így az egész Istentisztelet alatt tele lesz a fejük evilági gondokkal.

– Egy padon egy anya ül. Gyermeket hagyott otthon, aki a bölcsőben alszik; gyorsan az eszébe juttatom, hogy a kicsi fölébredt és most az a veszély fenyegeti, hogy ágyacskájából kiesik. És ez az asszony egész idő alatt nyugtalan lesz. Látok néhány jó megjelenésű urat, akik figyelmesen hallgatnak a papra. Rögtön figyelmessé teszem őket arra, hogy amit most hallottak, az erre vagy arra az emberre vonatkozik, aki szintén ott van a templomban. Ekkor rögtön elkezd János Péterre, Sándor pedig Józsefre gondolni és elindulnak hazafelé, nagyon megelégedve a lelkipásztorral és önmagukkal.

– Ha pedig egy hallgatót az Istentisztelet ideje alatt nem tudok elvonni a figyeléstől, akkor megpróbálom őt hatalmamba keríteni a kijáratnál. Kísértem az embereket, hogy mindenféléről kezdjenek el beszélni, aminek a templomhoz semmi köze. Úgy irányítom őket, hogy Istentisztelet után olyan embereknél tegyenek látogatást, ahol csak világi dolgokról lehet beszélgetni és így kitörlök a lelkükből minden jó benyomást, amelyre a templomban szert tettek.

Ezek voltak az ördögnek nyilatkozatai a kérdezősködő számára, amikor a templom felé indult. Mennyire így van ez csakugyan az életben is. Mindenki megtoldhatja ezeket az adatokat a saját tapasztalataiból.

(forrás: http://laudeturkincsek.blogspot.com/2011/07/ordog-templomban.html)

Törekedjünk úgy menni a templomba, hogy az valóban a lelki hasznunkra váljon!
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

4 hozzászólás

 1. Éva

  Kedveseim!

  Én magamtól kezdtem templomba járni. Megtapasztalni és később rájönni kivel vagy mivel állsz szemben nagyon nehéz. Csak a bölcs látja ezt át. Én nem vagyok bölcs, csak később jöttem rá kivel állok szemben.
  Még réges rég elmentem misére, és megkérdezték tőlem “ha annyira szereted a Szüzanyát, a szobra előtt térdeltem”, miért nem mész Medjugorjéba, azt feleltem nincs annyi pénzem. Volt olyan is, “ha annyira szeretsz mit tennél értem”? Isten és a Sátán is emberekkel dolgozik. Bizzatok Jézusban megvédelmez tőle, ugyanigy a Szüzanya, a Szentháromság, az őrangyalod és mindenki aki a mennyek országának szolgál!
  Szeretettel osztottam meg ezeket veletek.
  U.I. Kérlek imádkozzatok értem, mert ez minden emberi lélekre ráfér!

  Válasz
 2. enikő65 adatlap-képe
  enikő65

  Enikő .:Ez bizony igaz mert mikor mise után haza térek ,sokszor megbánt a férjem szavakkal.Ritkán még veszekedünk is.:(Üdv

  Válasz
 3. Bella asszony

  Magam is tapasztaltam hasonlókat, és amint itt olvstam ezeket a gondolatokat , valóban fenyeget ilyen veszély bennünket!
  Nálunk a gyerekeinken veszem észre , hogy izgágák, vadak és durvák lesznek templom után… micsoda ellnetmondás, hiszen nem azért járunk oda, hanem erőt erőt meríteni, a lelki táplálékért.
  Gyermekeim pesig nem értik ezeket a dolgokat, hiába magyrázom, tedd a jót akkor is!
  Ma este ezért imádkozom.
  Áldott szép estét mindenkinek!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.