Register
A password will be e-mailed to you.

Részlet Szent Fausztina Naplójából (1268-1269):

"Ma betegebbnek éreztem magam, de Jézus a mai nappal több alkalmat adott az erények gyakorlására. Úgy adódott, hogy keményebb munka várt rám. A konyhás nővér elégedetlen volt velem, mert későn mentem ebédelni, bár semmilyen körülmények közt se tudtam volna korábban menni.

Oly gyengének éreztem magam, hogy meg kellett kérnem a főnöknőt, hadd feküdhessek le. Elmentem N. nővérhez megkérni, hogy helyettesítsen. Mindjárt megszidott: ,,Nos, nővér, csak nem erőltette meg magát, hogy újra le kell feküdnie? Menjen már ezekkel a fekvésekkel!” Végighallgattam, de ezzel nem volt még vége. Még meg kellett kérni a betegápoló nővért, hogy hozzon nekem ennivalót. Ahogy ezt mondtam, kijött utánam a kápolnából a folyosóra, s kiadta magából, amit érzett. ,,Miért fekszik le, nővér?”

Kértem, ne hozzon semmit. Rövidítve írom ezeket, mert nem akarok erről beszélni, csupán azért teszem, nehogy mással is így bánjanak, mert ez nem tetszik az Úrnak. A szenvedő lélekben a megfeszített Urat kell látni, nem pedig egy haszontalan ingyenélőt, a rend terhét. Az Isten akaratába belenyugvó szenvedő lélek több isteni kegyelmet hoz a kolostorra, mint az összes dolgozó nővér. Szegény az a ház, ahol nincs beteg nővér. Isten néha sok és nagy kegyelmeket ad a szenvedő lelkekért. Éppúgy sok büntetést kizárólag miattuk enged el.
.
Ó, Jézusom, mikor fogunk magasabb szemszögből nézni a lelkekre? Mikor lesznek igazságosak ítéleteink? Alkalmat adsz nekünk az irgalmasság tetteinek gyakorlására, mi pedig csak a bíráskodást gyakoroljuk. Ha meg akarjuk tudni valamely kolostorról, hogy virágzik-e benne Isten szeretete, csak meg kell kérdeznünk, miként bánnak a betegekkel, nyomorékokkal és az öregekkel?

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.