RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

FÉNYKERESZT avató ünnepség lesz Szakonyfaluban (Szakonyfalu Vas megyében található, Szentgotthárdtól kb. 5 km -re terül el az osztrák- szlovén határ közelében.) 2011. szeptember 24-én 18.00 órai kezdettel. Mindekit szeretettel vár erre a csodálatos eseményre Szakonyfalu egyházközsége és a szervezök.
.
http://uzenet.wordpress.com/2010/10/19/fenykereszt/
.
A fénykereszt története
.
KRISZTUS DICSŐSÉGES KERESZTJE

1996. július 16-án, Kármel-hegyi Boldogasszony ünnepén az Úr Jézus Fernanda Navarro, Grenoble-ben lakó családanyának adott kinyilatkoztatása által indította el világszerte több ezer kereszt felállítását, általa pontosan megadott méretben (magassága: 7.38 m, egy vízszintes szár hossza: 1.23 m), mivel Krisztus keresztje a Golgota hegyén 738 m magasan állt. Az Ur Jézus „J N S R” = Je Ne Suis Rien Jén nem vagyok semmi! nevet adja e kiválasztottjának.

Ezen keresztek által előre hirdetem dicsőséges eljövetelemet…” „. . . Szent Anyám tiszteletére kívánom, hogy a kereszt a fehér és kék színt hordja magán…” „Mondom nektek, hogy Szent Anyám minden ilyen kereszt alatt ott fog állni, ahogy a Golgotán megfeszített Fia keresztje alatt állt.” — „Minden kereszt áldás a Föld számára… Mindegyik a fündamentumáig az Ég által meg lesz áldva… Egyetlen kereszt helyét sem ember kereste ki, minden Istentől származik..“

„Minden hely, ahol a 7.38 m magas kereszt fel van állítva és a Dozulé-ban általam adott imát imádkozzák, minden katasztrófától megmenekül… Minden kereszt mint egy őrtorony őrködik felettetek. Mert az a város, amelyben e keresztemet felállítják, az ÉN oltalmam alatt áll. Imádkozzátok minden keresztem előtt naponta a dozulei imát abban a biztos tudatban, hogy ÉN 5 Ott vagyok. . .“ „Ha az imát szívvel mondjátok, akkor sok kegyelmet kaptok minden ilyen kereszt előtt… Imádkozzatok együtt… Minden imát megáldok, melyet hittel imádkoztok e kereszt lábánál…

Minden ima növeli a kereszt hatóerejét.”

Az Úr Jézus kérte, hogy a Föld minden országában álljon ilyen kereszt, és néhány éve ez meg is valósult. 2005-ben több mint 7000 állt már világszerte. Pl. Kanadában 800 ilyen fénykereszt van felállítva. Irakban 9, Svájcban 2003 -ban 55 állt már.

Egy ukrajnai bíboros Kijev körül 4 fénykeresztet állítatott fel. Kolumbia minden püspöke kért egyet. Magyarországon 2002. november 1-én állították fel az elsőt Debrecenben. A másodikat Tolna megyében. Németkéren. A máriaremetei fénykereszt tudtunkkal a harmadik. 2000. november 15-én II. János Pál pápa apostoli áldását adta mindazokra, akik e kereszteket felállítják.

Minden fénykeresztet úgy kell felállítani, hogy a két karja kelet — nyugat irányába mutasson.

Több jelentés érkezett a fénykeresztek közelében elhárult természeti katasztrófákról, mint tajfun, forgószél, stb.

2004. december 26-i szökőár után egy indiai pap, aki a templom mellett állítatott egy fénykeresztet, jelentette, hogy egy kb. 10 m magas árhullám közeledett a község felé, majd hirtelen megállt és visszahullott.

Akik többet szeretnének megtudni e keresztekről:

http ://www. datec. ro/fatima

www.fatima.ch (német nyelven)

http://stmihaly.plebania.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=108:a-fenykereszt-toertenete&catid=2:hireink&Itemid=13

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

13 hozzászólás

 1. Lágler András

  A Déli Városkapu Parkban, az önkormányzati tulajdonú Tapolca 733 helyrajzi számú ingatlan meghatározott részén a tapolcai Fénykereszt felállítására irányuló kezdeményezés 2011. december 31-ei határidővel megvalósult-e?

  Válasz
 2. verati adatlap-képe
  verati

  Kedves Urbán János!

  A telkén elhelyezett fénykereszt építéshatósági problémáján talán tudnék segíteni. Ehhez kicsit többet kellene tudnom, hogy az ügy jelenleg milyen stádiumban van. Kérem keressen meg a verati79@gmail.com címen.

  Válasz
 3. kalmár judit

  Nagyon örülök a Mélykúti fénykeresztnek,hogy elkészült.
  Istennek legyen hála. A miénk is így készült el Gyenesdiáson, sok ember áldozatos munkája által és anyagi támogatásával.
  Dicsőség az Urnak.

  Válasz
 4. Kuris Terézia

  Mai napon helyére került Mélykúton a fénykereszt. Nagy öröm a mélykúti híveknek.Sok ember áldozatos munkája, és anyagi segítsége.
  Vasárnap Bolvári János atya megáldja a keresztet.
  Fél órával ez előtt megnéztem, csodálatosan lenyűgöző,megállásra, imára késztető.

  Válasz
 5. Lágler András

  Imádunk Téged Krisztus és áldunk Téged, mert Szent Kereszted által megmentetted a világot!

  A NÁZARETI JÉZUS legyőzte a halált, ORSZÁGA ÖRÖK, Eljön, hogy uralkodjék a világ és idő fölött!

  URAM, ISTENEM! Légy irgalmas azokhoz, akik szent nevedet káromolják, bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek!

  URAM, ISTENEM! Légy irgalmas azokhoz, akik botrányokozásokkal a világot betöltik, szabadíts meg őket a sátán szellemétől!

  URAM, ISTENEM! Légy irgalmas azokhoz, akik Tőled eltávolodtak, ajándékozd meg őket az Oltáriszentség édes üzenetének kenyerével!

  URAM, ISTENEM! Légy irgalmas azokhoz, aki eljönnek, hogy dicsőséges Szent Kereszted alatt bűneiket megbánják, ajándékozd meg őket isteni MEGVÁLTÓNK békéjével és örömével!

  URAM, ISTENEM! Irgalmasságod hozza le a földre a TE URALMADAT, és mentsd meg az emberiséget, amíg időt adsz neki a megtérésre!

  A Te időd közeledik: “BIZONY HAMAROSAN ELJÖVÖK”

  JÖJJ EL, URAM JÉZUS!

  Válasz
 6. Lágler András

  Képe(ke)t keresek … Debrecen, Hercegszántó, Magyarlak, Nagybátony, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Tóalmás ; további információk: uzenete.blogspot.com illetve uzenek.blogspot.com alatt

  Válasz
 7. Urbán János

  Szept.3.-án Bp.XVII.ker. Rákoskeresztúr központjától 500m-re felállítottunk a saját telkemen egy “Fénykeresztet “,majd három hét sem telt bele,- egy jóakaratú ember feljelentett, mert zavarja a fény-, most folyik az eljárás, nem tudom miképpen fejeződik be, mert a jelenlegi álláspont szerint ez építménynek számít, amely engedélykötelesnek veszik,s itt ebben az övezetben 5,5 méternél magasabb építmény nem építhető, kérünk mindenkit aki tud segítsen megvédeni a”Fénykereszt” lebontása, esetleges megcsonkítása ellen, várjuk a mielőbbi sürgős segítséget.
  Köszönettel és Isten Áldását kérve, egy hívő napi szentmisére járó
  házaspár nevében.

  Válasz
 8. Bodyness

  Szép napot!

  Falunk Fénykerszetje lesz a 19. itt Magyarországon.

  Csabesz Szakonyfalu

  Válasz
 9. csonka györgy

  Nagybátonyban (Mátrában) is áll egy ca. egy év óta. De hogy Budapesten hol áll azt szeretném tudni.

  Válasz
 10. kalmár judit

  Ki tudja azt, hogy hány Fénykereszt van Magyarországon?
  Gyenesdiáson is van szerintem nagyon szép. Nagyon örülök neki és hálát adok az Istennek érte.

  Válasz
 11. Kuris Terézia

  Nagy öröm számomra, hogy Mélykúton a mai napon kezdődött a fénykereszt felállításához a munkálatok.Ráadásul lakásomhoz nagyon közel, előtte minden nap eljárok.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.