RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Francis Arinze bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció nyugalmazott prefektusa válaszol.

„Az egyház nem azt mondja, hogy elegendő évente egyszer gyónni, hanem azt, hogy akik még évente egyszer sem gyónnak, a megengedhető minimumnak sem tesznek eleget. Ez eléggé világos. Azokat, akik szeretnék Istent egyre jobban szeretni, az egyház arra biztatja, hogy gyakran gyónjanak. Nem feltétlenül azért, mert halálos bűnt követtek el; hanem azért, hogy segítséget kapjanak, hogy növekedni tudjanak az Isten iránti szeretetben.

Ez sokaknál két- vagy háromhetenkénti szentgyónást jelenthet – senki sem fogja ezt pontosan számolgatni. Az is előfordul, hogy valaki hetente, sőt akár naponta járul szentgyónáshoz. Ezzel nem azt mondom, hogy ezután naponta menjetek gyónni, hanem azt, hogy akik szeretnék Istent jobban szeretni, azoknak – ha semmilyen súlyos bűnre nem emlékeznek – a két-, háromhetenkénti szentgyónás megfelelő és rendkívül sokat segít.”

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

910 hozzászólás

 1. Erka néni

  Kedves Mária!
  Nincs miért aggódnod, csak szeresse a gyermekeit és imádkozzon értük. Minden egyébbel érdemes óvatosan bánni, mert jó eséllyel erőszakoskodásnak vagy tolakodásnak veszik.
  Engem sose sürgetett senki, most mégis rendszeres templomba járó és gyónó vagyok.
  Volt egy kb. 10 éves szakasz az életemben, amikor csak egy-egy imára mentem el a templomba, misére és gyónni nem mentem el. Előtte többé-kevésbé rendszeresen jártam misére, gyónni viszont elég ritkán.
  Az utóbbi bő egy évben talán kétszer mulasztotam misét, havonta biztosan megyek gyónni (tavaly áprilistól decemberig első péntekenként, idén januártól első szombatonként), de ha szükségét érzem, akkor gyakrabban is.

  Válasz
 2. eszter-bella adatlap-képe
  eszter-bella

  Türelem…. Olvasd el Merlin Carothers a Dicsöitesben rejlö eröt! Es bizz Istenben! Most is mindent kezben tart!

  Válasz
 3. Gáspár Mária adatlap-képe
  Gáspár Mária

  Én általában minden első pénteken gyónok, kevés kivétellel, fiú gyermekeim 22éves korukig együtt gyóntak velem, ma egyik sem jár rendszeresen templomba! Vajon felelős vagyok ezért? Mit rontottam el?

  Válasz
 4. Éva

  Igen , minél sűrűben gyónunk annál érzékenyebb lesz a lelkiismeretünk és jobban megérezzük Isten közelségét.A Szűzanya is a havonkénti gyónást javasolja , de ha bűnünk van akkor azonnal , ha lehet.Olyan jó ha tiszta a szívünk.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.