Register
A password will be e-mailed to you.

A Népszabadság (Erős mondat 2.o.) röviden, a Magyar Hírlap (Nem vagyunk zsákutcában 2.o.) hosszabban számol be arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium tegnapi diplomaosztóján Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója így köszöntötte a végzős hallgatókat:

"Nagy feladat szembemenni az emberiség rohanó szekerével, de meg kell tanulni egymást szeretni és tisztelni. Jézus merte ezt vállalni. Jézus példája lehet az iránytű minden ember számára, aki valamilyen feladatot kap. Mindenki előtt feladat áll. A feladat jó, Isten ajándéka, a feladat által önmagát valósítja meg az ember." Csaba testvér arra buzdította a fiatalokat, hogy bízzanak Istenben, mert az ember nagysága éppen az, hogy az élő Isten partnere lehet a világ továbbteremtésében. "Hinnünk kell abban, hogy Isten szeret bennünket, és azt szeretné, hogy egeket mozgassunk. Hiszem, hogy Isten nem kér tőlem lehetetlent, olyasmit, amire nincs válasz." Az elhagyott erdélyi gyerekek megmentője és védelmezője azt is hangsúlyozta, hogy van kiút a Kárpát-medencei magyarság számára. Kifejtette: "A XXI. században az erdélyi és Kárpát-medencei magyarságunk – Trianonnal és 1956-tal a nyakunkban – nincs zsákutcában. Hiszem, hogy van remény, van megnyugvás. Hiszem, hogy mindig van tovább. Ez a hit hozott el ide, és ez kell, hogy nektek is erőt adjon. Merjétek megfogni az Isten kezét, merjetek elindulni, és a diplomátokat felhasználni magatok, népünk, mindannyiunk javára."

Böjte Csaba ferences testvér Mádl Dalma asszonnyal

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. Katalin Dénes

    Jézus szeret téged!
    kaptam a levelet a szegedi Golgota Keresztény Gyülekezetének egy tagjától, amikor leírtam neki, hogy elment a testvérem is./szüleim is nemrég mentek el/
    Már egy ideje foglalkoztatott a gondolat hogy valamilyen közösségnek szeretnék a tagja lenni- s ekkor vezetett az Úr oda, ahol a pásztorunk amerikai származású, és nagyon szépen fogalmazva ezt mondja: képességet kaptam, hogy megtanuljam a magyar nyelvet – 16 évig tanulta, hogy jobban tudjak szolgálni.

    Nem kell erősnek lenned, nem kell keménynek lenned…. írta tovább.
    Ezt nekem még nem mondta senki így.
    Bár 18 éves korom óta kézenfogva járok Vele, mégis most érintett meg igazán.

    A ferences rendről: évtizedekig megadatott hogy pedikűrözhettem ott egy atyát,nagy áldás volt.

    Isten áldja meg!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.