Register
A password will be e-mailed to you.

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája videókat tartalmazó weboldallal segíti a hivatáskeresőket. A felvételeken papok, szerzetesek, szerzetesnők beszélnek hivatásukról.

John Gerth atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Határozottan emlékszem, egyszer mondtam anyukámnak, ha megnövök, pap akarok lenni. A következő héten meg talán azt, hogy tűzoltó.”

Jim McNulty atya (Detroiti Főegyházmegye)
„A szeminárium gondolatára az jutott eszembe: azt akarod, hogy soha többé ne járjak senkivel, ne legyenek gyerekeim – ugye ez csak vicc?”

Christopher Martin atya (St. Louisi Főegyházmegye)
„Máig megdöbbent és alázattal tölt el, mennyire szeretik az emberek a papjaikat.”

Joseph Pellegrino atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Azt hiszem, az egész egyházban az én hivatásom az egyetlen, ahol az embernek az a munkája, hogy Istennel beszélget – ilyen munkát érdemes végezni.”

Az egyházban a papság mellett számos más lehetőség is nyílik. Sok nő hall hívást a szerzetesnői életre. A szerzetesközösségek mindig nyitottan fogadnak férfiakat és nőket egyaránt. Akik a szerzetesi hivatáson gondolkoznak, sok jó tanácsot hallhatnak olyanoktól, akik megtették a nagy lépést:

Michele Schafer klarissza jelölt
„Egyszer megkérdezte valaki, hogy még mindig borotválom-e a lábamat. Mire mondtam, hogy hát persze, normális életet élünk.”

Mary Fidelis klarissza nővér
„Ez nem úgy van, mint amikor valaki hivatást választ. A szerzetesi hivatást nem választja, hanem kapja az ember.”

Augustine Marie klarissza nővér
„Minden katolikus lánynak el kellene gondolkoznia a szerzetesi életről, lehetőséget kellene adnia az Úrnak, hogy kiderüljön, erre az életformára teremtette-e.”

A foryourvocation.org weboldal látogatói szülők, nevelők, ifjúsági vezetők gondolatait is meghallgathatják. Az angol és spanyol nyelvű honlap fórumot ad azoknak, akik megszólítják a hivatáskeresőket, és azoknak, akik hallani szeretnék, mit jelent a papi, szerzetesi hivatás azok számára, akik benne élnek.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.