RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A Szcientológia Egyház a közösségi oldalakat – Facebook, StudiVZ és SchülerVZ (német egyetemi hallgatói portálok) – használja fel, hogy kapcsolatot teremtsen a fiatalokkal.

Az Észak-Rajna-Westfáliai alkotmányvédelem aggodalommal figyeli, hogy a szekta célzott kampányaival egyre több fiatalt hoz el onnan, ahol legtöbb idejüket töltik: mégpedig az otthoni számítógéptől. A német alkotmányvédelem a szcientológia egyház taglétszámának jelentős növekedése miatt megerősítette a megfigyelést.

Csak a pénz számít?

Az 1954-ben alapított Szcientológia Egyház 1970-ben jelent meg Németországban. A szcientológia (~ „Tudománytan” – „az út, ahogyan tudunk”) egy hit-, tanítás- és szertartásrendszer, melyet eredetileg filozófiaként L. Ron Hubbard alapított és alkalmazott vallásos filozófiának nevezett. A Szcientológia Egyház célja az ember számára a szellemi szabadság elérése.

Hubbard követői kizárólag a tagok adományaiból és az általuk auditálásnak nevezett beszélgetésekért elkért gyakran borsos összegekből tartják fenn magukat. Számos internetes forrás állítása szerint is az egyházalapító élete folyamán többször nyilatkozott úgy, hogy a legjobb üzlet saját vallást alapítani. Hibbard állítása szerint szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását.- mondta a milliókat behálózó szektavezér.

Közhelyekkel a szekta karjai közé

A szcientológia újabban a YouTube és Twitter, a Facebook, a StudiVZ és a SchülerVC közösségi oldalakon, blogokon és fórumokon álcázott szervezkedésekkel toborozza az új tagokat. Kampányaikban félrevezető jelmondatokat használnak, például „Mondj nemet a drogra és igent az életre” vagy „Fiatalok az emberi jogokért”. Így a gyermekek és fiatalok, akik egy dolgozathoz vagy előadáshoz az interneten gyűjtenek anyagot pár kattintással a szcientológia oldalán kötnek ki.

 

Pár átkattintással cselez be a szcientológia

A gyanútlan netezők profi videóklippek mellett információs anyagot is találnak – és az elismert szervezetek (mint például az ENSZ) linkjeiről egy szempillantás alatt a szcientológiai társaság szervezeteinél landolnak. Ott egy kampányban pozitív képet kapnak a szektáról. Miután ide eljutott az interneten szörföző, a „Fiatalok az emberi jogokért” egyesület felszólítja őket, hogy lépjenek be a szervezetbe. Ha a diák megadja az adatait, a szekta közvetlenül szólítja meg őket.

Az alkotmányvédelem azonban arra figyelmeztet: csak apróbetűsen olvasható, hogy a kampány mögött a szcientológia egyház áll. Az álcázás részét képezik továbbá, hogy mindig újabb formában, különböző alapítványokat létrehozva próbálják egyik vagy másik módszerüket, tanfolyamukat értékesíteni, melynek első lépése az érdeklődők adatainak begyűjtése.
A szekta minden lehetőséget megragad az új tagok toborzására, a szervezet alapvetően anyagi téren használja ki a jóhiszemű jelentkezőket, a tagoknak az előrelépéshez drága tanfolyamokon kell részt venniük.

Sérti az emberi jogokat

Világszerte 100.000 tagja van, Németországban mintegy 6000, az Észak-Rajna-Westfáliai tartományban 600 taggal rendelkezik és ez a szám növekvő tendenciát mutat. (A szekta Magyarországon is működik, tagjai jelentős része vállalatirányítási kurzusokat szervező cégekbe tömörül.) A szervezet kampánytevékenységeit igen nagy gonddal álcázza valamilyen karitatív, társadalmilag elfogadott, segítségnyújtásnak látszó működésnek. Ebből a célból igen hangzatos üzeneteket fogalmaz meg, ugyanakkor teljesen nyilvánvalóan felfedezhetők tevékenységében a valódi célok is.

Németországban már több éve támadják a szcientológusokat, azt hangoztatva, hogy ez a vallás sérti az emberi jogokat. A belbiztonsági hivatal a szervezetet 1997 óta hivatalosan megfigyelés alatt tartja. Mathilde Koller, az Észak-Rajna-Westfáliai tartományi alkotmányvédelmi hivatal elnöknője egyre nagyobb aggodalommal figyeli a gyermekeket célzó támadásokat.

Az alkotmányvédelem szerint a szcientológia egyház „totalitárius jellegű szervezet” és céltudatosan egyre több tagot szeretne a fiatalok köréből toborozni.

Forrás: mindennapi.hu

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Egy válasz

  1. erzse adatlap-képe
    erzse

    Sajnos nálunk is terjed nagyon, internet nélkül is. A Kairosz Kiadónál 2006-ban jelent meg egy könyv: Norbert Potthoff: A szcientológia labirintusában címmel. A szerző saját tapasztalatait írja le: ” Hogyan dőlhet be egy tanult ember ilyen ostobaságnak, hogyan fokozhatja le magát egy intelligens ember akarat nélküli bábbá….. a szcientológia a kollektív őrület rendszere..” Ijesztő amit leír, és attól tartok a valóság még inkább az. A budapesti központok előtt mindig sok fiatalt látok, ” Te is lehetsz Einstein ” és hasonló szlogenekkel csábítják, kábítják őket. Egyházhoz, valláshoz, Istenhez semmi közük, de állítólag közéleti, befolyásos emberek is tagjai a hazai szervezetnek.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.