Register
A password will be e-mailed to you.

<< A szeretetteljes elfogadás

A sport világában a siker többnyire csapatmunka eredménye, akár fociban, akár kosárlabdában, vagy autóversenyen, a csapat minden tagjának megvan a feladata. Ha jó az együttműködés, jelentősen nő az esély a győzelemre.

A házasság is egy csapat: egy férfiból, egy nőből, és Istenből áll.

A házasság célja pedig nem más, mint az Isten dicsőségére folytatott élet!

Ez pedig nem az egyéni boldogság keresését jelenti, hanem Istennek e két emberrel kapcsolatos tervének megismerését és beteljesítését.

A férjek és feleségek készségeik egész sorát hozzák magukkal a házasságba. Ha képesek csapatban gondolkodni – egymást ekként kezelni – rövid idő alatt belátják: nem egymás ellen kell versengeniük, hanem a közös küzdelem és győzelem a céljuk.

Az együttlét öröme olyan légkört teremt, amelyben a konfliktusok közös erővel megoldhatók. Persze az ellentétek, súrlódások hozzátartoznak a párkapcsolathoz, a csapatmunkában közös céllá válik a feloldásuk. Ha tehát a párnak fontos az együttlét, a "csapatszellem" magától értetődik: "Ez a nehézség nem fog bennünket legyőzni! Igenis, találunk rá megoldást!"
.
A hatékony konfliktusmegoldást tehát a tisztelet, a szeretet és a csapatmunka alapozza meg. Mindannyiunk alapbeállítottsága az önzés: az "így helyes, így kell csinálni" attitűd. Természetünknél fogva mind énközpontúak vagyunk, ez hajlamosít bennünket a vitákra, nézeteltérésekre, akaratosságra. Reményt keltő azonban, hogy viszonyulásainkat, attitűdjeinket megválaszthatjuk és megváltoztathatjuk. Isten segítségével mindannyian képesek vagyunk önzésünkön felülemelkedni, és elköteleződni a szeretet, a tisztelet és az együttlét mellett.
.
Segíthet nektek, ha közös lakásotokban a következő három állítást egy kis táblára írva, jól látható helyen kifüggesztitek: 

TISZTELETBEN TARTOM A TÁRSAM VÉLEMÉNYÉT, MÉG AKKOR IS, HA NEM   ÉRTEK VELE EGYET.

SZERETEM A TÁRSAMAT, ÉS A MAI NAPON MEGTESZEK ÉRTE MINDENT, AMIT CSAK TUDOK.

MEGGYŐZŐDÉSSEL VALLOM, HOGY ÉN ÉS A TÁRSAM EGY CSAPAT VAGYUNK, ÉS ISTEN SEGÍTSÉGÉVEL MEGOLDÁST TALÁLUNK MINDEN KONFLIKTUSUNKRA.

Ha tiszteljük, szeretjük, és csapattársként kezeljük egymást, képessé válunk a beleérző meghallgatásra. A következő részben erről a készségről lesz szó.

>> Értő hallgatás

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.