Register
A password will be e-mailed to you.

Ima – Böjt – Alamizsna
.
Imaszándékok a 9 napra
.
Első nap:
– Jézus Szentséges Szívének engesztelése saját bűneinkért
– Az erősség lelkéért minden fizikai, pszichikai szenvedéssel sújtott, vagy bármilyen más lelki gyötrelemmel küzdő emberért.
.
Második nap:
– Isten irgalmáért az egész világ számára, a természeti csapások: a földrengések, az éhség, a háború, a nukleáris veszély elhárításért, valamint a vigasztalás kegyelméért az áldozatok, és a szeretteiket gyászoló emberek számára.

Harmadik nap:
– Hazánkért – a nemzet erkölcsi megújulásáért.
– Hogy Európa és a világ minden országa az evangéliumi igazság alapján építsék saját nemzeti önazonosságukat.
– Krisztus békéjéért a világ számára.

Negyedik nap:
– A Szentlélek erejéért minden, hitében és a szeretetben megrendült családért.

Ötödik nap:
– A bölcsesség és a hit lelkéért a fiatalok és nevelőik számára, hogy ne tévesszék meg őket a boldogság, a haladás, a jó és az igazságosság megtévesztő jelszavai alatt hirdetett különböző hamis ideológiák.

Hatodik nap:
– Engesztelés a tisztaság ellen elkövetett bűnökért, amelyek az Isten- és az emberszeretetet lényegében sértik.
– A megtérés kegyelméért azok számára, akik a tömegtájékoztatási eszközöket pornográf tartalmak terjesztésére használják.

Hetedik nap:
– Ima az Anyaszentegyház, a Szentatya, XVI: Benedek pápa, a püspökök, a papok, az evangélium hirdetői szándékára.
– Engesztelés – az Oltáriszentséggel szemben elkövetett bűnökért.

Nyolcadik nap:
– Engesztelés – az élet ellen elkövetett bűnökért (abortusz, eutanázia, in vitro, az emberi magzatokon végzett orvosi kísérletek)
– Hogy a Krisztus Keresztjéből áradó erő hozzon szabadulást és békét minden gonosz lelkek által gyötört embernek.

Kilencedik nap:
– Hogy a tisztítótűzben szenvedő lelkek a Mennyországba jussanak.
– A hit kegyelméért mindazok számára, akik Isten Szeretetét elutasítva a lelki halál állapotában élnek.

Imádság
Mennyei Atya, Te II. János Pál pápával bölcsességed és jóságod hűséges tanúját ajándékoztad nekünk. Ő arra tanított minket, hogy győzzünk le minden félelmet és teljes bizalmunkat Beléd vessük. Ő megmutatta nekünk, hogy Te szeretsz minket. Közbenjárására kérem kegyelmed ajándékát, hogy a Te akaratodat felismerjem és meg tegyem! Kérlek téged …

Miatyánk
Üdvözlégy Mária
Dicsőség

Így végezzük a kilencedet:

– Az egyes napokat a megadott konkrét szándékokra ajánljuk fel.
– A kilencedet szentgyónással kezdjük
– Mindennap szentmisén veszünk részt, és szentáldozáshoz járulunk, ha erre nincs lehetőségünk, akkor lelki áldozásban vesszük magunkhoz az Úr Jézust.
– Több időt szentelünk imádságra. Ajánlott a Szentírás olvasása, Urunk kínszenvedésének szemlélése, Keresztút végzése, a fájdalmas rózsafüzér imádkozása, Irgalmasság rózsafüzére, vagy Jézus Sebei, Jézus Vére rózsafüzér.
– Mindennap szemléljük a Szent Keresztet, vagy Urunk Szent Arcát.
– Minden nap válasszunk valamilyen önmegtagadást, pl. böjt kenyéren és vízen, „nyelvböjt”, Tv-mentes, internet, édesség nélküli nap, stb.
– Végezzük naponta az irgalmasság cselekedeteit: pl alamizsna, a nélkülözőknek nyújtott konkrét segítségnyújtás formájában

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

928 hozzászólás

  1. Imola

    Imat kerek a Szekeres csaladert Istvan Piroska,Rita es Csabiert akik az ortodox templmba gyertyat egetnek es miset mondatnak mert az en csaladom romlasat bajat problemajat akarjakes orvendik,es kerdezik mindig hogy valami baj van-e a csaladba a szuleimnel a tetvereim veszekednek-e .Nekunk pedig az elvalasunkat akarjak,mar sok eve es nem tudunk ezektol az ellensegeinktol szabadulni.AmenKerem imatkozzanak ertunk a Sylvester csaladert .Nagyon sok rosszat tettek nekunk egy eleten keresztul csak mind rossz volt a mi eletunkbe mert a ferjem a sogornojevel szeretett es a szulei otthon sajat hazukba adtak helyet hogy osszekeruljenek es most be akarnak koltozni falurol ide varosra mert a ferjem testvere elment tires sofornekes most ismet a ferjemmel ossze akar kerulni es azert akar bekoltozni ide Sepsiszentgyorgyre ,Uram te tudod mindezt megalitani megvaltoztatni ,atadom neked .ezt a problemat a te kezedbe.Amen.A rengeteg sok szenvedesemet es a csaladom szenvedeset anyagi rengeteg sok kart felajanlom az Ur Jezusnak ,AMEN

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.