Register
A password will be e-mailed to you.

„Drága gyermekek!

Ma különös módon szeretnélek a megtérésre hívni benneteket.

Kezdődjön mától új élet a szívetekben.

Gyermekek, szeretném látni az "igeneteket",

és életetek legyen Isten akaratának örömteli megélése életetek minden pillanatában.

Ma különös módon megáldalak benneteket édesanyai áldásommal,

a béke, a szeretet és az egység áldásával szívemből és Fiam, Jézus szívéből.

Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra." (Mária Medjugorjében)

 

A képen: Jozo Zovko atya

Drága testvéreim, tisztelt imacsalád!

Íme, előttünk van a Béke Királynéjának üzenete: meghívás a megtérésre és az új élet elkezdésére, mely a kitartásban és a Isten akaratával, Jézus Krisztussal és a szentek életével való mindennapi összehangolódásban van. Ez nem könnyű. Nem szórakoztató. Ez a mi személyes „IGEN"-ünk mindarra, amit Isten Jézus Krisztus által mutatott meg.

Az Ő élete szeretetté változott a bűnösökkel és a legkisebbekkel szemben. Az Ő élete a mi egyetlen utunk, egyetlen igazságunk és végül is egyetlen éss igazi életünk. Ezért vagyunk áthatva az imával és az az Úr szenvedése és halála fölötti elmélkedéssel. Mert nincs annál nagyobb szeretetet, mint másokért odaadni az életet. 

Isten Igéje hatalmasan hangzik és megtérésre hív.

„Ne keményítsétek meg szíveteket, hanem haljátok az Úr hangját…"

A kemény, a kőszívű ember elveszítette Ember – Isteni dimenzióját.

A keményszívű ember nem vezekel, nem gyón, nem vonja bele magát az egyházi életbe.

Ez olyan ember, aki mindent megvitat, veszekszik, kötekedik, kritizál és elítél.

Ez olyan ember, aki miatt veszekedések vannak a családban és a közösségben.

Hasonlít ahhoz a kőhöz a mezőn, amelybe az eke mindig megakad.

Emlékezzünk Jézus példabeszédére a magvetőről, arra a magra, amely a kőre hullott.

A kőre hullott mag elszárad, mert a gyökere számára nincs ott a szükséges föld.

És van olyan emberi élet is, mely terméketlen, mely nem változhat a kőszív miatt.

A megtérésre való meghívás az ember számára teljesen természetes.

Nincs olyan ember, aki azt mondhatná, hogy nincs szüksége megtérésre.

Nincs senki, aki azt mondhatná, hogy tökéletesen teljesítette küldetését az életben.

Mindenki meg van híva a változásra, illetve a megtérésre.

Szüntelenül dolgoznunk kell magunkon.

Az Anya azt mondja, hogy szívünkben ennek az új életnek még ma el kell kezdődnie!
.
Hogy ez mit jelent? Az új élet Jézus Krisztus adománya. Minden embernek megadatik ez az adomány, aki elfogadja Jézust, Egyházát és a szentségeket. Nézzük a földet, amely az ember számára adomány a célból, hogy megművelje, hogy vele és belőle éljen. Az olyan föld, amely el van hanyagolva, nem terem. Az olyan földnek, amely alultáplált, csak szerény, vagy semmilyen termése nincs. A föld azt várja, hogy megműveljék, védjék. A mag, melyet elvetünk, különleges gondoskodást és figyelmet igényel, hogy legyen termés. 
.
Így van ez az emberrel is. Szükséges önmagunk megművelése és életünk kultiválása. Ki kell gyomlálni minden gazt, minden rosszat, s védeni és gondozni mindent, ami jó és pozitív. Isten oly sok jót adott nekünk és mi felelősek vagyunk ezekért az ajándékokért és kegyelmekért Isten és ember előtt. Sikertelenségünket és terméketlenségünket nem védhetjük, s nem igazolhatjuk, hanem kötelességünk önmagunk és családunk megváltoztatása.
.
Jézusnak hatása volt az Anyára, és az Anyának hatása volt Jézusra. Az ilyen kegyelmi kapcsolat szívvel szerezhető meg. Minden anyának végtelen hatása van gyermekére. Minden család lényegében erős a nevelésben. A család adja át és hozza létre a gyermek szívében az értékeket, melyeket ő maga megél. A nevelés a legkevésbé teória. Ez mindennapi gyakorlat és a mi IGEN -ünk a pozitív és keresztény értékekre. A mi családunknak közösségben kell lennie a Szent családdal, Szűz Máriával és Jézussal.

Ők életük teljességével és szeretetével nap mint nap hatnak a mi változásunkra és családunk átváltozására. 

Emlékezzünk a jelenések kezdetén a rózsafüzér imádkozásban való kitartásra a családokban az egész plébánia területén! Emlékezzünk, hogy mindannyian milyen lelkesedéssel fogadtuk a szerdai és pénteki böjtöt kenyéren és vízen! Ezeknek az áldozatoknak a termése látható volt. A plébánia lakói abbahagyták nyilvános bűneiket, mint pl. a vulgáris kifejezéseket, a szidásokat, vagy a vasárnapi szentmisemulasztásokat.

Mindenki már a harmadik napon, mintegy összebeszélve gyónáshoz járult. Hogy miért? Mert a bűn és kegyelem nem fér meg együtt!

Ma is szükséges a mi IGEN – ünk. IGEN az imára, a napi szentmisére, a havi gyónásra, a mindennapi Szentírásolvasásra. Ez az üzenet, és az értelme az Anya szavainak:

"Ma különös módon szeretnélek a megtérésre hívni benneteket." 

Drága testvéreim, meg vagyunk híva arra, hogy válaszoljunk az Ő meghívására. S ahogy a Tékozló fiú, térjünk vissza az Atyához. Menjünk vissza az Anyához és Fiához. Menjünk vissza az Egyházhoz, s a szentekhez. Más út nincs. Szakadjunk ki az álomból, s nyissuk meg egész életünket az Anya üzeneteinek. Ez lesz a legjobb és legőszintébb előkészületünk a harmincadik évfordulóra.

Ha valakinek szívvel kell gondolkodnia és lelkesedéssel kell válaszolnia, akkor ez épp a mi imaközösségünk. Minden kísértés ellenére ki kell tartanunk és el kell készülnünk a Nagy Találkozóra.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.