Register
A password will be e-mailed to you.

<< Az első gyötrelmek

Mivel értelmem teljes használatával bírtam, minden érzékemben kifejezhetetlen szenvedést éreztem, mert e szűk helyen kellett lennem.

Az anyaméh sötétjében, az egész emberi nem látóérzékkel elkövetett bűneinek kiengesztelésére, felajánlottam Szemem világának megvonását.

Az, hogy a szememet nem használhattam, igen nagy kínt okozott. Láttam, drága jegyesem, hogy sokan – kíváncsiságuk miatt – mennyire vétkeznek ezzel az érzékszervükkel. Azt is láttam, hogy a velük való visszaélésekből fakadóan milyen szörnyűségeket követnek el és Atyámat megbántják!  

Többször is könnyeztem. Habár ezek még kis cseppek voltak, értékük mégis oly nagy volt, hogy elegendő engesztelést nyújtottak az isteni Igazságosságnak mindazokért a bűnökért, melyeket az emberek a szemükkel követnek el. Könnyeimnek az a szeretet adott ekkora értéket, mellyel azokat ontottam.

Atyám megígérte nekem, hogy minden bűnösnek, aki bűnbánó könnyek után vágyakozik, és akik őszinte szívvel kérik, megadja majd ezt a nagy kegyelmet. Ma is, naponta sok-sok bűnöst érint ez a hatás és sok igaz lelket is. Az előbbieket a könnyek ajándéka bűneik kiengesztelésére érdemesíti, az utóbbiak azért részesülnek a könnyezés ajándékában, hogy egyre nagyobb dicsőséget éa vigasztalást nyerhessenek el az örök életre. Én ezt tanítványaimnak a következő szavakkal bizonygattam: "BOLDOGOK, AKIK SÍRNAK, MERT ŐK MAJD MEGVIGASZTALÓDNAK!" (Máté 5,5)
.
Különösen kértem Atyámat, hogy – Szemem világának elvonása miatt érzett szenvedésem ereje által – adja meg ezt a kegyelmet mindazoknak, akik ezt az érzéküket Irántam érzett szeretetből tagadják meg, s a hiú és különös, sőt, még a megengedett dolgokra sem néznek: hogy ezt mindig megingathatatlan lelkülettel tegyék. Hiszen az emberi nyomorúságnak nehéz ezt az érzéket megtagadni. Különleges kegyelem szükséges hozzá, mert az emberi gyarlóság mindig az új, még nem látott dolgok látására és kívánására törekszik.

Arra is kértem Atyámat, hogy azoknak, akik természetes okból, és az Ő szándéka szerint vesztették el a szemük világát, adja meg az erőt, hogy vakságukat Isten Akaratában és Rendelésében való megnyugvással viseljék el. Kedvesen és nyájasan adta meg ezt Atyám, s szeretetteljes segítséget ígért nekem számukra. És valóban, akik magukat igaz gyermeki szeretettel ajánlják fel Neki, azoknak az Irgalmasság Atyjaként mutatja Magát.

Tudd meg, jegyesem, hogy amikor ezeket az imákat elmondtam, Lelkem előtt mindazok jelen voltak, akik a szemük révén szenvednek. Mind Előttem voltak, mindnyájukra egyenként rájuk tekintettem. Testvéri szeretettel szerettem őket, és bőséges isteni kegyelmet esdettem le részükre.

Végtelen bölcsességem folytán láttam minden nyomorultat is, akik a szemük által sértik meg Atyámat. Láttam, hogy ezek nyakasságuk és makacsságuk következtében nem akarnak megjavulni. Számukra nem tudtam ezt a kegyelmet elnyerni, mert ők az isteni ösztönzést és kegyelmeket nem akarják befogadni. Részvéttel néztem rájuk, és kértem Atyámat, hogy bár sem az Ő Irgalmassága, sem az Én Érdemeim által nem engedik magukat befolyásolni, legalább ne büntesse őket igazságosságának teljes szigorával, amint ezt azelőtt sokaknál megtette.

Akik kíváncsiságból tiltott dolgokat néztek, ezekért régebben súlyosabb büntetésben részesültek, amint ez Lót feleségével is megtörtént.

Atyám meghallgatta kérésemet. Megígérte, hogy – érdemeim és közbenjáró imáim miatt – kisebb szigorral büntet majd, és még a sértéseket is elviseli. Ó, mi lenne belőlünk különben?… Hány sóbálvánnyal és mennyi egyéb súlyos büntetéssel lenne tele a világ, a szemeitek bűnös kíváncsisága miatt!

>> A hallóérzék szenvedése

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.