Register
A password will be e-mailed to you.

Fotón fent: Orosz Lóránt ferences szerzetes, kánonjogász, a biciklis rektor

Az egyetemek és a főiskolák kategóriájában immár negyedszer a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola végzett az első helyen a Magyar Kerékpáros Klub által meghirdetett Bringázz a munkába! elnevezésű, május elejéig tartó versenyen, jelentették be a szervezők.

A nemes „küzdelemben” közel hatszáz intézmény indított saját csapatot. A dolgozók és a diákok az öthetes kampányidőszakban több mint 1600 alkalommal öltönyben és csaknem háromezerszer szoknyában, illetve szerzetesi habitusban tekertek munkahelyükre, míg gyerekkel több mint 3200 esetben kerékpároztak. A főiskolák és egyetemek versenyét a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói nyerték, míg a múzeumok versenyében a Néprajzi Múzeum dolgozói pattantak nyeregbe a legtöbbet.

A Sapientia főiskola rektora, Orosz Lóránt ferences szerzetes, kánonjogász maga is mindennap biciklivel teszi meg az utat a Margit körúti rendház és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő főiskola között, igaz, hogy általában nem a ferencesek megszokott barna csuhájában, hanem kényelmes biciklis öltözetben, bukósisakkal és láthatósági mellénnyel.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

7 hozzászólás

  1. Nádudvari Krisztián

    nem nagy szám….. Miért lenne különleges, más is jár bringával dolgozni.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.