Register
A password will be e-mailed to you.


+ Nagy buzgalommal készültem a Szeplőtelen Fogantatás ünnepére. Ügyeltem lelkem összeszedettségére, s elmélkedtem Máriának e kizárólagos privilégiumán. Lelkem teljesen elmerült Benne, s hálát adtam Istennek azért a rendkívüli kitüntetésért, amelyben Máriát részesítette.

Nemcsak a Kongregációval együtt tartott kilenced végzésével készültem az ünnepre, de igyekeztem naponta ezerszer is köszönteni; ezer Üdvöz légy Máriával kilenc napon át.

+ Már harmadszor tartom ezt a kilencedet a Szűzanyához. Ez napi ezer Üdvözlégyből áll, azaz kilencezerből összesen. Már életemben háromszor tartottam meg ezt a kilencedet; kétszer munka közben, de kötelességeim nem látták kárát, mert nagyon pontosan teljesítettem azokat. Csak a vallási gyakorlatok után került sor rájuk, tehát nem a szentmisén, sem a litánia alatt. Egyszer pedig a kórházban tartottam ilyen kilencedet. Ha az ember akar, nem esik nehezére. A pihenés mellett imádkoztam és dolgoztam. Ezeken a napokon egy szót sem szóltam senkihez, kivéve a legszükségesebbeket. Be kell vallanom, sok figyelmet és erőfeszítést kíván ez a gyakorlat, de a Szeplőtelen tiszteletére semmi sem sok.

A Szeplőtelen Fogantatás ünnepe. A Szentáldozás alatt felfoghatatlan szépségében megláttam az Istenanyát. Rám mosolygott, s azt mondta: ,,Leányom, Isten megbízott, hogy egyedülálló, különleges módon édesanyád legyek. Azt szeretném, ha te is különleges módon gyermekem lennél.
Legkedvesebb leányom, azt szeretném, ha főleg három erényt gyakorolnál, melyek nekem a legkedvesebbek, és Isten előtt a legdrágábbak. Ezek: először is – alázat, alázat és még egyszer alázat. A második erény: a tisztaság. A harmadik: az istenszeretet. Mint leányomnak, főleg e három erényben kell tündökölnöd.” — E szavai után szívére ölelt, és eltűnt.

Midőn magamhoz tértem, éreztem, hogy különös módon vonzódom ezekhez az erényekhez. Különösen gyakorlom is ezeket, olyanok, mintha szívembe lennének vésve. Nagy nap részemre ez a mai. Ezen a napon állandó elmélyülésben élek. Már a nap kegyelmeire való puszta emlékezés is újabb elmélkedésekre késztet. Egész nap hálaimát mondok, nem tudom befejezni, mert ha visszapillantok a kegyelmekre, lelkem újra elmerül Istenben.

 Ó, Uram, lelkem a legnyomorúságosabb, mégis jóságosan leereszkedsz hozzám. Egészen világosan látom nagyságodat s az én semmiségemet. Örülök, hogy olyan mérhetetlenül nagy vagy, s rendkívül örvendek annak is, hogy én olyan kicsi vagyok.

Ó, szenvedő Krisztus, Eléd sietek. Mint jegyesednek, nekem is Hozzád hasonlónak kell lennem. Gyalázatod ruhája fedjen be engem is. Krisztusom, te tudod, mennyire vágyódom, hogy hasonló legyek Hozzád. Add, hogy részem lehessen egész szenvedésedben. Minden fájdalmad öntsd a szívembe. Bízom benne, hogy saját szenvedésed bennem is teljesül.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.