Register
A password will be e-mailed to you.

Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke nyitotta meg újra a látogatók előtt Assisiben Szent Ferenc restaurált kriptáját – írja a TuttoItalia.hu.

Bejelentette, hogy a sír és a látványos templom-múzeum megtekintése továbbra is ingyenes lesz mindenki számára, hogy mint mondta, ilyen válságos időkben is felvidulhassanak az emberek a szépség látványától.

A sírt évente átlagosan 4,5 millióan látogatják. A restaurálás két hónapig tartott és ez alatt az idő alatt kézzel tisztították meg a szennyeződésektől a kriptának mind a 15 ezer rózsaszínű kövét. Rendbe hozták a szent 1230-ből származó szarkofágját is. Az egyház a modern idők szavát meghallgatva újításokat is bevezetett. Működik már két webkamera, amelyeket a sírra irányítottak, hogy az is részesüljön a látványban, aki fizikai valóságában nem utazhat el Assisibe. A kamerák a nap huszonnégy órájában dolgoznak.

Ezenkívül lesz egy e-mail cím is: latuapreghiera®sanfrancesco.org Az érkező imákat és üzeneteket a sír felett álló oltárra helyezik.

További olaszországi hírekért, érdekességekért látogasson el a TuttoItalia oldalára.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

14 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.