RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke nyitotta meg újra a látogatók előtt Assisiben Szent Ferenc restaurált kriptáját – írja a TuttoItalia.hu.

Bejelentette, hogy a sír és a látványos templom-múzeum megtekintése továbbra is ingyenes lesz mindenki számára, hogy mint mondta, ilyen válságos időkben is felvidulhassanak az emberek a szépség látványától.

A sírt évente átlagosan 4,5 millióan látogatják. A restaurálás két hónapig tartott és ez alatt az idő alatt kézzel tisztították meg a szennyeződésektől a kriptának mind a 15 ezer rózsaszínű kövét. Rendbe hozták a szent 1230-ből származó szarkofágját is. Az egyház a modern idők szavát meghallgatva újításokat is bevezetett. Működik már két webkamera, amelyeket a sírra irányítottak, hogy az is részesüljön a látványban, aki fizikai valóságában nem utazhat el Assisibe. A kamerák a nap huszonnégy órájában dolgoznak.

Ezenkívül lesz egy e-mail cím is: latuapreghiera®sanfrancesco.org Az érkező imákat és üzeneteket a sír felett álló oltárra helyezik.

További olaszországi hírekért, érdekességekért látogasson el a TuttoItalia oldalára.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

14 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.