Register
A password will be e-mailed to you.

A tanítás hanganyaga letölthető itt

Amikor Istenről beszélünk, a keresztény hagyomány hihetetlen gazdag tárházat őriz a mai ember számára, de ezt csak kevesen ismerik. Amikor azt hallom a keresztény hívektől, testvéreinktől, hogy Isten irgalmasságát megélni, hirdetni, tanúsítani, akkor bennem ez úgy fogalmazódik meg, hogy Isten szeretet, Isten az Ő Igéjében, Jézus Krisztusban önmagát jelentette ki számunkra. Isten irántunk való irgalmas szeretete maga Jézus Krisztus. Isten megbocsátó, elfogadó, magához ölelő szeretetét Jézus jóságos arcán, a Szent Arcon látjuk.
.
Nagyon fontosnak tartom, hogy Isten szerető irgalmasságáról beszéljünk, mert az emberek részben talán azért is távolodtak el Istentől, nemcsak saját bűneik vagy hanyagságuk miatt, mert mi, hívők, nem tiszta Istenarcot képviselünk az embertársaink előtt, és ezért többen félnek, megijednek, vagy torz képük van Istenről. Isten irgalmas szeretete Jézusban közel jött hozzánk. Ő maga mondta – „aki engem lát, az Atyát is látja”(J 14,9). Ő a meghívó, magához ölelő, megbocsátó, és természetesen a bűnbánat után, megbocsátó Isteni irgalom kijelentése és személye számunkra.
.
Azt gondolom, hogy a kereszténység az elkövetkezendő időszakban úgy tud hatékonyabb, termékenyebb lenni, ha a keresztények lelkükben, saját hitükben élik meg az isteni irgalmasságot, azután a saját környezetükben és a családjukban is tovább adják. Ha ezt az előítélet nélküli, elfogadó, kitárulkozó szívű szeretetet tudják embertársaik iránt is tanúsítani, megmutatni.

Bár ma az emberek nem szeretik hallani, mégis azt gondolom, hogy mindannyian, egyénileg is és kollektíven is, sebzettek vagyunk. Egy sebzett emberhez pedig csak nagy tapintattal lehet közeledni. Isten, aki Betlehemben gyermekként jött közénk, ezt a tapintatot tanúsítja, illetve mutatja nekünk. Ha róla akarunk beszélni, akkor mindig csak gyengéden, elfogadó, meghívó szeretettel, sohasem tehetjük harsányam, netán erőszakkal. Mert Istennek ilyen a természete. Már az Ószövetség is azt mondja, hogy „szeretsz mindent, ami van, és semmit nem utálsz abból, amit alkottál” (Bölcs11,24)

Röviden ennyit tudnék elmondani az isteni irgalmasságról, és szívből kívánni keresztény, katolikus testvéreimnek, hogy egyre inkább mélyedjenek el ebben a szeretetben. Maguk is találják meg örömüket és üdvösségüket. És erről úgy tudjanak szólni, úgy tudjanak cselekedni, ahogyan Isten ezt tőlünk is elvárja.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.