Register
A password will be e-mailed to you.

Részlet Fausztina nővér Naplójából:

596.

„Egy alkalommal megkért egy pap, hogy imádkozzam érte. Megígértem, és kértem, hadd gyakoroljak valami önmegtagadást is érte. Midőn megkaptam az engedélyt bizonyos önmegtagadásra, lelkemben nagy késztetést éreztem, hogy ezen a napon minden kegyelmet, melyet Isten jósága nekem szánt, érte ajánljam fel, s kértem az Úr Jézust, hogy minden szenvedést, melyet ennek a papnak ma el kell viselnie, én vállalhassam el.
.
Isten részben elfogadta a kérésemet, s nyomban – nem tudni honnan – elkezdtek rám zúdulni a különböző nehézségek és kellemetlenségek oly mértékben, hogy az egyik nővér hangosan meg is jegyezte: „Bizonyára az Úr Jézus keze van abban, hogy ma mindenki Fausztina nővért bántja.” Az okok oly alaptalanok voltak, hogy némely nővér támogatta azokat, mások meg ellene voltak.
.
Hallgatva felajánlottam magam ezért a papért, de mindez még nem volt elég. Benső szenvedéseket is éreztem. Először általános kedvetlenség fogott el a nővérekkel szemben. Aztán bizonytalanság kezdett el kínozni annyira, hogy nem tudtam imádkozni. Fejemben különböző dolgok keringtek. Mikor kimerülve a kápolnába mentem, lelkemet sajátságos fájdalom nyomasztotta, s elkezdtem csendesen sírni. Akkor meghallottam lelkemben a következő szavakat:

„Leányom, miért sírsz, hiszen magad ajánlkoztál erre a szenvedésre. Tudd meg, ez csak kis része annak, amit attól a lélektől átvállaltál. Ő még többet szenved.”

Erre megkérdeztem az Urat: „Miért bánsz így vele?

Az Úr így felelt: „Ez a hármas korona miatt van, ami rá vár. A tisztaság, a papság és a vértanúság koronája.”

Erre lelkem nagy örömet érzett. Örültem annak a nagy dicsőségnek, ami az égben vár erre a lélekre. Elmondtam a Te Deumot, azért a különleges isteni kegyelemért, amiről most tudomást szereztem, hogy így bánik Isten azokkal, akiket maga mellett akar tudni: az összes szenvedés is semmi ahhoz képest, ami az égben vár ránk.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

1 076 hozzászólás

  1. Cúth Zsolt

    A húsvét hétfőn lesz a duna tv.ben 15.35.kor ez a film áldott ünnepeket

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.