Register
A password will be e-mailed to you.

♦  A Szeretetláng többi üzenete 

<< Engesztelő eszközök, búcsúk, kegyelmek és ígéretek
 

Ha az elmúlt 180 év hiteles Mária-jelenései sorában szemléljük a Szeretetláng üzenetét (miként korábbi részekben már tárgyaltuk), igazolódik Montforti Grignon Szent Lajos „végső időkre” (2Tim 1-5) vonatkozó próféciája: „Mivel Szűz Mária a hajnalpír, mely megelőzte az igazság napjának, Jézus Krisztusnak megjelenését, kell, hogy (…) általa megismertessék és kinyílváníttassék Jézus Krisztus is.”* (* Tökéletes Mária-tisztelet. 50/c)

Erzsébet asszony kérdésére, hogy mi a Szeretetláng, a Szent Szűz (aki a Hajnal Szép Sugaraként nevezte meg magát) így válaszolt: "Szeplőtelen Szívem Szeretetlángja, maga Jézus Krisztus!" (I/107, IV/12).

Párhuzam olvasható Lúcia nővér könyvében. A gyermekek „átható Fényről” beszélnek: „Mindez szívünkbe és lelkünk mélyére hatolt és magában a jó Istenben láttuk magunkat, aki maga volt ez a fény.” (LN 169) „Én vagyok a világ világossága.” (Jn 8,12) – mondja Jézus. Nem ellentmondás tehát, ha az Istenanya Szívéből „áradó” Láng, Fénysugár vagy Erő, jézusivá formálja a lelkeket!

Antalóczi atya megfogalmazásában: „A Szeretetláng kegyelmi adomány. Mégpedig erő, amely átjárja a szívet és az akaratot. Erő, amely helyreállítja bennünk az értékrendet; erő, amely átformál, szeretni tanít, készségessé tesz bennünket Jézussal együtt és Jézussal teljesen azonosulva hatékonyan és kitartóan részt vállalni a lélekmentő munkában. A szeretetláng segít megérteni a Szent Szűz szándékát. Segít tárgyilagosan felismerni valós helyzetünket. Másként fogalmazva: a Szeretetláng az a kegyelmi adomány, eszköz, amely hozzásegít bennünket a Boldogasszony tevékenységének értelmezéséhez, és erőt ad kérésének, az engesztelésnek következetes megvalósításához, és az apostolkodáshoz. Ennek pedig kizárólagos célja, hogy egyetlen lélek se kárhozzék el. A Szeretetláng a bennünk és általunk szabadon működő Jézus Krisztus.” (JÜ 175)
A Szeretetláng nem ismer határokat: kiterjed minden népre és nemzetre, még a meg nem kereszteltekre is.

Szűzanya:
»Nem csak az anyaszentegyházban élőkre, hanem mindazokra a lelkekre is, kik Szent Fiam áldott keresztjének jelével megjelöltettek. (II/120) Mondom neked, leánykám, ilyen hatalmas kegyelmi erőt még nem bocsátottam a rendelkezésetekre, mint most, Szívem szeretetének izzó lángját. Mióta az Ige testté lett, ily nagy megmozdulás nem történt részemről, mely így tört volna felétek. Ilyen még nem volt, mely a sátánt így megvakítsa. És rajtatok múlik, hogy vissza ne utasítsátok, mert ez nagy pusztulást vonna maga után. (I/84)

Közel az idő, mikor Szeretetlángom ki fog gyúlni, és abban a pillanatban is vakká lesz a sátán, melyet éreztetni fogok veletek, hogy bizalmatokat fokozzam. S ez nagy erőt ad nektek. Ezt az erőt mindenki fogja érezni, akihez csak eljut, mert nemcsak a Nekem ajánlott országban, hanem az egész földkerekségen ki fog gyúlni, és az egész világon el fog terjedni, még a legmegközelíthetetlenebb helyeken is, mert a sátán előtt sincs megközelíthetetlenség. (I/85)

Ahogy nevem ismert az egész világon, úgy ismerjék meg Szívem Szeretetlángját is, mely csodákat tesz a szívek mélyén. (II/18)

Merítsetek erőt és bizalmat. Én eddig még soha nem látott csodákkal segítem munkátokat, mely észrevétlenül, szelíden, csendben fog terjedni Szent Fiam engesztelésére. Kérem a Szentatyát, hogy Szívem Szeretetlángjának ünnepét Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án tartsátok!« (I/85)

A Lelki Naplóban Jézus mondja:
»Én vagyok az, aki feléjük közeledem. S ők csak mereven tovább járják a sötétség útját. Azért kérte Anyám a Szeretetláng kigyúlását a földre, mely a lelkekbe világít bele, és ehhez kéri Ő a te, a ti áldozatos olajcseppjeiteket.«
(III/218)
   
Miben áll a kegyelmi kiáradás vagy kegyelmi hatás?

Hasonlatként (vagy azonosságként) említhetjük a visitáció evangéliumi eseményét, amikor „Erzsébet hallván Mária köszöntését, felujjongott méhében a magzat, és Erzsébet eltelt Szentlélekkel.” (Lk 1,41) Ez esetben tehát a Szűzanyából egy kegyelmi kiáradás történt, átsugárzott a Kegyelmi Hatás: Jézus! Érdemes megismételni a Szent Szűz kijelentését: Szeplőtelen Szívem Szeretetlángja maga Jézus Krisztus! Ez a „jézusi” hatotta át az emmauszi tanítványokat is: „Hát nem lángolt a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton?” (Lk 24,32)

Idézetek Lúcia nővér könyvéből:
„Az Üdvözítőt láttam abban a fényben, amelyet a Szűzanya sugárzott a szívünkbe. (LN 139)
Égtünk abban a fényben, amely Isten, és mégsem égtünk el. (LN 142)
A fényben felismertük, hogy ki az Isten, mennyire szeret bennünket és azt akarja, hogy viszont szeressük.” (LN 165)

Ezt az átható „kegyelmi hatást” kérjük a Szent Szűz által kért általános fohászban: »Áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre!« (IV/36) A hatás átformáló voltát megvilágítja az az ima, melyet Jézus íratott le Erzsébet asszonnyal:

A mi lábunk együtt járjon.
A kezünk együtt gyűjtsön.
Szívünk együtt dobbanjon.
A bensőnk együtt érezzen.
Az elménk gondolata egy legyen.
Fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
A mi szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon.
Az ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért.
(I/63)

Akinél ez megvalósul, arra érvényes Szent Pál kijelentése: ,,Élek ugyan, de nem én, hanem Krisztus él bennem” (Gal 2,20).

Az ilyen ember krisztusivá formálódik, teljesen azonosul Vele, s ez gondolatvilágára, szándékaira és cselekedeteire is egyaránt kihat. Ennek az átformáló szívlángolásnak (vö Lk 24.32), ennek a „kegyelmi hatásnak” kell kiáradnia a világra, mert ez fogja átformálni az emberiséget! Lúcia nővér könyvéből (Jácinta szavai): „Bárcsak minden szívnek átadhatnám azt a lángot, amely a szívemben ég, amellyel Jézus és Mária Szívét annyira szeretem!” (LN 128)

A Szeretetláng Mozgalom ezt a szeretetLÁNGOT (Lk 12,49) kívánja szívről-szívre árasztani az emberiség felé! »Cél, a megváltó munka sikeres érvényre juttatása.« (II/106)

– Hogyan? –

A Szeretetláng kiáradásáért könyörögve (a fohásszal), a Szűzanya fatimai szándéka szerinti engeszteléssel, mintegy a Nagy Ígéret teljesülésének a Szeplőtelen Szív végső győzelmének (vö LN 204) olthatatlan vágyával!
   
Mit értsünk az „egész emberiség” alatt?

Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja, nem egy közösséget, nem csak Magyarország népét, de az egész emberiséget kívánja szívében megérinteni! A Lelki Napló egyenesen ‘üdvtörténetinek’, sőt ‘kozmikus’ nagyságrendűnek sejteti az Istenanya lélekmentő stratégiai tervét: »veletek összefogva szeretetem tüze kiégeti lelketekből a bűnt« (III/139)

Kozmikus azért, mert az emberiség alatt a Küzdő-, a Szenvedő- és a Megdicsőült Egyházat érti − mi több −, ezek együttműködésére alapoz! Üdvtörténeti nagyságrendű pedig azért, mert maga az Üdvözítő és Édesanyja jelenti ki: »Ilyen még nem volt mióta az Ige testté lett!« (II/94)

A Lelki Naplóban több helyütt szerepel a tisztítótűzből való kiszabadulás lehetősége a szeretetláng által. Az áldozathozatal azon „kölcsönösségen” alapul, miszerint a purgatóriumból kiszabadult lelkek visszasegítenek bennünket. És ezt az összefogás-programot, az Égiek a legérintettebb stratégiai pontra, a társadalom legkisebb egységeire a családokra és a szent papokra kívánják irányítani, hogy alapjaiban változzon meg a világ!

Jézus: »Az emberiség lelkében a hitetlenség által elhomályosuló Föld nagy megrázkódtatáson megy keresztül. Utána hinni fognak, és ez a megrázkódtatás a hit erejének értelme által új világot teremt. A Szent Szűz Szeretetlángja által a hitből fakadó bizalom gyökeret ver a lelkekben, és újra megújul a Föld színe. Mert ilyen még nem volt, mióta az Ige testté lett. A szenvedésekkel elárasztott Föld megújhodása a Szent Szűzanya közbenjáró hatalmának ereje által történik.« (II/93-94)
 
>> A Szeretetláng üzenete és az Isteni Irgalmasság

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

7 hozzászólás

  1. eszterke1

    Tehat az” uj eget es uj földet”-et nem szo szerint kell erteni?
    De az egyik jelenesben a Szüzanya azt mondja,hogy uj eg,uj földet kapunk.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.