Register
A password will be e-mailed to you.

Az EU 2020 stratégia keretében az uniós országok összesen 20 millióval, Magyarország pedig 450 ezer fővel fogja csökkenteni ebben az évtizedben szegényeinek számát – jelentette ki csütörtökön New Yorkban Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, aki az ENSZ Szociális Fejlesztési Bizottságának 49. ülésszakán szólalt fel.

A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár az uniós elnökség nevében szólalt fel az ülésszakon, amelynek témája a szegénység elleni világméretű küzdelem."Csak akkor tudunk hatásosan fellépni a szegénység ellen, hogyha minél több munkahelyet teremtünk, és a passzív embereknek megadjuk a lehetőséget az aktívvá  válásra" – hangsúlyozta a magyar tisztségviselő. Rámutatott, hogy minden országnak elsősorban magának kell cselekednie, de szegénység leküzdése érdekében, szükség van nemzetközi összefogásra, s nagyon fontos, hogy az egyes államok és államcsoportok konkrét, tárgyszerű szociális vállalásokat tegyenek.
 
Balog Zoltán elmondta, hogy felkereste Harlemet, ahol a társadalom peremére szorult családok beilleszkedését elősegítő, s Magyarország számára is többek által ajánlott Harlem Children’s Zone programmal ismerkedett. Az államtitkár kijelentette, hogy a magyar kormány vizsgálja a program magyarországi alkalmazhatóságának  lehetőségét. Mint mondta, a körülmények különbözősége miatt tanulmányozni kell, hogy mi adaptálható a harlemi tapasztalatok közül Miskolcon, Pécsett, vagy a budapesti Magdolna-telepen.
 
Az államtitkár találkozott George Patakival, New York állam volt republikánus kormányzójával, akit Orbán Viktor miniszterelnök felkért, hogy koordinálja a devecseri-kolompári vörösiszap-ömlés áldozatai számára nyújtott önkéntes amerikai felajánlások összegyűjtését. George Pataki a jövő héten Magyarországra utazik, hogy a helyszínen ismerkedjen a katasztrófa következményeivel.
 
A magyar vezető megbeszélést folytatott Isabel Maria Martinez Lozanóval, a spanyol szociális ügyekért felelős miniszterhelyettesével, hogy elnyerje kormányának támogatását a Magyarország által szorgalmazott európai roma keretstratégiához.
 
Balog Zoltán csütörtökön részt vett az ENSZ-ben megtartott holokauszt-megemlékezésen, amelyen fellépett Banda Ádám hegedűművész. Az államtitkár megbeszélést folytatott a magyar származású Arthur Schneier rabbival a vallásszabadság, az emberi jogok és a felekezetek közötti tolerancia előmozdítására létrehozott   "Lelkiismeret hangja" mozgalom alapítójával , aki tavaly  március 15-én a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést kapta.
 
Az államtitkár szombaton közös vacsorán vesz részt Soros Györggyel, aki nemrégiben arról tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, hogy alapítványa milyen módon vegyen részt a magyarországi roma programok támogatásában.
 
Balog Zoltán, aki református lelkész, vasárnap istentiszteletet tart a New York-i magyar felekezet tagjai számára, a jövő héten pedig Washingtonban kétoldalú tárgyalásokat folytat majd az amerikai kormány képviselőivel.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.