RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Magyari Hunor fotóművész erdélyi református templomokat bemutató felvételeiből nyílt ingyenesen látogatható kiállítás Itt voltunk, itt vagyunk címmel csütörtökön a budapesti Millenáris Parkban.

"Bennünk vannak azok a közösségek, akik magyar nyelven hallgatják istentiszteleteiket, magyarul éltetik a Teremtővel ápolt kapcsolatukat" – szólt az anyaországi és határon túli magyarokat összekötő kapocsról a csütörtök esti megnyitón a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai helyettes államtitkára.
 
Répás Zsuzsanna kiemelte: a középkortól kezdve több évszázad erdélyi templomait bemutató fényképeken kézzel fogható az egykori építők jövőbe mutató hite.
 
Magyari Hunor a megnyitó előtt elmondta: célja, hogy Erdély összes, mintegy 2000 református templomát megörökítse. "Látva a templomok állapotát, arra gondoltam, hogy valamit meg kellene őrizni belőlük és átadni az utókornak is" – fogalmazott.
 
Mint hozzátette, a munka 2002-ben indult az erdővidéki egyházmegyében, majd a küküllői, a görgényi, a székelyudvarhelyi és a hunyadi egyházmegyékben folytatódott; mindegyik tájegység templomainak fotói külön kötetben meg is jelentek.
 
A Millenáris kiállítása az utóbbi négy évben készült felvételekből válogat – jegyezte meg Magyari Hunor. A nagybaconi, szárazajtai, köpeci, sóváradi, kóródszentmártoni, kisbaconi, markodi, erdőszentgyörgyi és rigmányi református templomokat bemutató nagyméretű felvételek mellett 42 épülettel kisebb, 30×40 centiméteres fotográfiákon találkozhat a tárlat közönsége.
 
Magyari Hunor fotókiállítása február 20-ig tekinthető meg a Millenáris Piros Fekete Galériájában.
 

 

 


Kérjük, küld támogatást Te is, mert
> a metropolita.hu önfenntartó
 > NEM engedélyez reklámokat


Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.