RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Magyari Hunor fotóművész erdélyi református templomokat bemutató felvételeiből nyílt ingyenesen látogatható kiállítás Itt voltunk, itt vagyunk címmel csütörtökön a budapesti Millenáris Parkban.

"Bennünk vannak azok a közösségek, akik magyar nyelven hallgatják istentiszteleteiket, magyarul éltetik a Teremtővel ápolt kapcsolatukat" – szólt az anyaországi és határon túli magyarokat összekötő kapocsról a csütörtök esti megnyitón a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai helyettes államtitkára.
 
Répás Zsuzsanna kiemelte: a középkortól kezdve több évszázad erdélyi templomait bemutató fényképeken kézzel fogható az egykori építők jövőbe mutató hite.
 
Magyari Hunor a megnyitó előtt elmondta: célja, hogy Erdély összes, mintegy 2000 református templomát megörökítse. "Látva a templomok állapotát, arra gondoltam, hogy valamit meg kellene őrizni belőlük és átadni az utókornak is" – fogalmazott.
 
Mint hozzátette, a munka 2002-ben indult az erdővidéki egyházmegyében, majd a küküllői, a görgényi, a székelyudvarhelyi és a hunyadi egyházmegyékben folytatódott; mindegyik tájegység templomainak fotói külön kötetben meg is jelentek.
 
A Millenáris kiállítása az utóbbi négy évben készült felvételekből válogat – jegyezte meg Magyari Hunor. A nagybaconi, szárazajtai, köpeci, sóváradi, kóródszentmártoni, kisbaconi, markodi, erdőszentgyörgyi és rigmányi református templomokat bemutató nagyméretű felvételek mellett 42 épülettel kisebb, 30×40 centiméteres fotográfiákon találkozhat a tárlat közönsége.
 
Magyari Hunor fotókiállítása február 20-ig tekinthető meg a Millenáris Piros Fekete Galériájában.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.