RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának vallási dialógus bizottsága szerdai ülésén üdvözölte, hogy az Európai Parlament határozatban ítélte el a keresztények ellen elkövetett erőszakos cselekményeket – közölte a MEÖT az MTI-vel.

Mint írták, "örömmel vesszük tudomásul az Európai Parlament  január 20-án elfogadott Keresztények helyzetéről a vallásszabadság védelmének fényében című határozatát". Külön örömmel nyugtázták,  hogy a határozati javaslatot az Európai Unió soros elnökségét  betöltő Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor terjesztette  elő.
 
A közlemény szerint a MEÖT bizottságának szerdai ülése számba  vette azokat a világszerte ismertté vált  híreket, amelyek "direkt  és indirekt, burkolt vagy brutálisan nyílt" keresztényellenes és  keresztényüldöző eseményekről számoltak be. "A kép szomorúan  megrázó, tendenciájában pedig egyértelműen mutatkozik a keresztények  üldözésének erősödése a világ sok országában" – fogalmaztak.
 
Kitértek arra: a bizottság "megrendüléssel tárgyalta" a kopt  keresztényeket ért sorozatos támadásokat, ugyanakkor elismeréssel nyugtázta a magyar Külügyminisztérium január 12-i közleményét a kopt  keresztények ellen elkövetett alexandriai merénylet elítéléséről.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Egy válasz

  1. cúth zsolt

    Kellene tényleg egy komoly össze fogás ami Európai unióban nemzetközi ahol komolyan éljük a keresztény hitünket még szentmiséket értük a közel keletiekért még imádság értük is elimádkozni és áláirást gyűjtéseket szervezni azaz szolidalitásként úgy mind az Egyessült államokban

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.