Register
A password will be e-mailed to you.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának vallási dialógus bizottsága szerdai ülésén üdvözölte, hogy az Európai Parlament határozatban ítélte el a keresztények ellen elkövetett erőszakos cselekményeket – közölte a MEÖT az MTI-vel.

Mint írták, "örömmel vesszük tudomásul az Európai Parlament  január 20-án elfogadott Keresztények helyzetéről a vallásszabadság védelmének fényében című határozatát". Külön örömmel nyugtázták,  hogy a határozati javaslatot az Európai Unió soros elnökségét  betöltő Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor terjesztette  elő.
 
A közlemény szerint a MEÖT bizottságának szerdai ülése számba  vette azokat a világszerte ismertté vált  híreket, amelyek "direkt  és indirekt, burkolt vagy brutálisan nyílt" keresztényellenes és  keresztényüldöző eseményekről számoltak be. "A kép szomorúan  megrázó, tendenciájában pedig egyértelműen mutatkozik a keresztények  üldözésének erősödése a világ sok országában" – fogalmaztak.
 
Kitértek arra: a bizottság "megrendüléssel tárgyalta" a kopt  keresztényeket ért sorozatos támadásokat, ugyanakkor elismeréssel nyugtázta a magyar Külügyminisztérium január 12-i közleményét a kopt  keresztények ellen elkövetett alexandriai merénylet elítéléséről.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. cúth zsolt

    Kellene tényleg egy komoly össze fogás ami Európai unióban nemzetközi ahol komolyan éljük a keresztény hitünket még szentmiséket értük a közel keletiekért még imádság értük is elimádkozni és áláirást gyűjtéseket szervezni azaz szolidalitásként úgy mind az Egyessült államokban

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.