Register
A password will be e-mailed to you.

A lengyel utazási irodák már az utolsó repülőjegyeket árulják, a  lengyelek a becslések szerint 250 millió eurónak megfelelő összeget  költhetnek a Vatikánba szóló útra.
 
"Rögtön megindult a roham a jegyekért, ahogy két hete bejelentették a boldoggá avatás időpontját" – mondta Lukasz Kopec, az egyik utazási iroda menedzsere. Az általuk lefoglalt jegyek három nap alatt gazdára találtak, most már csak az 1700 kilométeres zötykölődést jelentő buszos utazásra tudnak jegyet szerezni.
 
Lengyelországban sok egyházmegye maga is szervez utakat, így például a szczecini egyházmegye 150 hívő számára kínál autóbuszos utat Rómában eltöltött három éjszakával.
 
A szállás és az utazás ezúttal jóval drágább, a fapados légitársaságok ezúttal nem kínálnak olcsóbb jegyeket, a lengyeleknek a megszokott ár háromszorosába, 600 euróba kerül egy oda-vissza  járat. "Amit a légitársaságok és a szállodák csinálnak, az  visszaélés" – vélekedett Varsóban Roman Tkacz, a pallottinus társaság zarándokirodájának igazgatója.
 
Rómában a kétcsillagos szállodákban most akár 300 eurót is elkérnek egy éjszakára, a négycsillagos hotelekben az ár megközelíti  a kétezer eurót. Még a város környéki kempingek is emelték áraikat.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.