RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Európai egyházi szervezetek vezetői is részt vesznek az ökumenikus imahét ez évi nyitó ünnepségén, amelyet jövő vasárnap tartanak a budapesti Fasori református templomban – közölte Bóna Zoltán, az eseményt szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.

Az európai egyházi szervezetek vezetői közül szentbeszédet mond  Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke. A külföldi meghívottak: Rüdiger Noll református lelkész, az Európai Egyházak Konferenciája egyház és társadalom bizottságának igazgatója, Piotr Mazurkiewicz, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa brüsszeli bizottságának főtitkára, illetve Fazekas László református püspök, a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának alelnöke.
 
A kereszténység egységéért szervezett idei ökumenikus imahét megnyitó ünnepi liturgiáján igét hirdet Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök. Az istentisztelet liturgiájában a MEÖT tagegyházainak  püspökei, vezető lelkipásztorai is részt vesznek. A rendezvénysorozat mottójául a "(…) kitartóan részt vettek az  apostoli tanításban (…)" bibliai idézet szolgál.
 
Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek karácsony előtt  adott interjújában elmondta: az egyházi vezetők a soros EU-elnökséget betöltő Magyarországért mondják el majd imáikat január 16-án. Ez alkalomból az Európai Egyházak Konferenciájának vezetői Budapesten találkoznak majd magyar politikusokkal és egyházi vezetőkkel.
 
Erdő Péter szintén rámutatott: az  egyház azon dolgozik Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán – és azon dolgozott korábban is -, hogy "hírünk a világban és Európában  jó legyen. (…) Lehetőségeinkhez tartozik az is, hogy a magyarországi uniós rendezvényeken vállaljunk házigazdai vagy segítő  szerepet" – tette hozzá.
 
Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, azon először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és kizárólag az egyesült államokbeli Graymoorban tartották meg.
 
Az imahét előkészítő anyagát a Keresztények Egységét Előmozdító Pápai Tanács és az Egyházak Világtanácsa Hit és Egyházszervezet Bizottsága közösen állíttatja össze. Az ökumenikus imahétre 1968 óta  készítenek imafüzeteket, amelyeket elküldenek a világ minden tájára, hogy a helyi nyelvekre lefordítsák azokat.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.