RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Felépült a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott első iskola Haitin, egy évvel a több százezer épületet romba döntő, 220 ezer halottat követelő és másfél millió embert hajléktalanná tévő földrengés után.

A Leogan településen található St. Matheiu iskolában ezer gyerek tanulhat, a segélyszervezet körülbelül 8 millió forinttal támogatta az intézmény felépülését – tájékoztatta Fekete Dániel sajtóreferens az MTI-t. Az oktatásfejlesztési programhoz 25 ezer euróval járult hozzá az E.ON magyarországi vállalata.
 
Az segélyszervezet eddig több mint 15 millió forint értékben nyújtott támogatást a Haiti földrengés károsultjainak. Az iskola felépítésén túl audiovizuális eszközökkel is felszerelt rehabilitációs központ megvalósításán dolgoznak. Amíg az épület elkészül, addig az erre a célra felállított sátorban szakképzett vezetők segítenek a 3-12 éves korú gyerekeknek feldolgozni a természeti katasztrófa miatt őket ért traumát. 2010 januárjában ötmillió forint értékben gyorssegély szállítmányt indítottak Budapestről, hogy a táborlakók személyes higiénia-eszközökhöz, valamint az orvosi ellátás keretein belül fájdalomcsillapítóhoz és sebfertőtlenítőhöz jussanak. A felajánlott adomány többek között víztisztító tablettát, gyógyszert, kötszert, gyermekpelenkákat, sebfertőtlenítőt és személyes higiéniai eszközöket tartalmazott. A segély szétosztását a szervezet helyszínen tartózkodó munkatársai személyesen felügyelték.
 

 

 


Kérjük, küld támogatást Te is, mert
> a metropolita.hu önfenntartó
 > NEM engedélyez reklámokat


Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.