Register
A password will be e-mailed to you.

Felépült a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott első iskola Haitin, egy évvel a több százezer épületet romba döntő, 220 ezer halottat követelő és másfél millió embert hajléktalanná tévő földrengés után.

A Leogan településen található St. Matheiu iskolában ezer gyerek tanulhat, a segélyszervezet körülbelül 8 millió forinttal támogatta az intézmény felépülését – tájékoztatta Fekete Dániel sajtóreferens az MTI-t. Az oktatásfejlesztési programhoz 25 ezer euróval járult hozzá az E.ON magyarországi vállalata.
 
Az segélyszervezet eddig több mint 15 millió forint értékben nyújtott támogatást a Haiti földrengés károsultjainak. Az iskola felépítésén túl audiovizuális eszközökkel is felszerelt rehabilitációs központ megvalósításán dolgoznak. Amíg az épület elkészül, addig az erre a célra felállított sátorban szakképzett vezetők segítenek a 3-12 éves korú gyerekeknek feldolgozni a természeti katasztrófa miatt őket ért traumát. 2010 januárjában ötmillió forint értékben gyorssegély szállítmányt indítottak Budapestről, hogy a táborlakók személyes higiénia-eszközökhöz, valamint az orvosi ellátás keretein belül fájdalomcsillapítóhoz és sebfertőtlenítőhöz jussanak. A felajánlott adomány többek között víztisztító tablettát, gyógyszert, kötszert, gyermekpelenkákat, sebfertőtlenítőt és személyes higiéniai eszközöket tartalmazott. A segély szétosztását a szervezet helyszínen tartózkodó munkatársai személyesen felügyelték.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.