Register
A password will be e-mailed to you.

Jézus megkeresztelkedésének ünnepén – a II. János Pál által bevezetett szokást követve – XVI. Benedek pápa újszülötteket keresztelt meg vasárnap a Sixtusi kápolnában.

Az idén huszonegy gyermek – a legkisebb négyhetes, a legidősebb  négy hónapos volt – részesült abban, hogy a pápa személyesen öntötte  le szentelt vízzel a homlokát. A 13 kisfiú és 8 kislány a Szentszék  szolgálatában álló alkalmazottak gyermekei. Ketten közülük ikerpárt  alkotnak.
 
Krisztus megkeresztelkedésének az ünnepe a katolikus egyház  naptárában a karácsonyi időszak lezárását jelenti.
 
A pápa szertartás alkalmával tartott homíliájában a keresztényi hagyományokon nyugvó család és nevelés értékeinek védelmét hangsúlyozta. A család intézményére ma minden oldalról veszély  leselkedik, és nem elhanyagolható nehézségekkel kell szembeszállnia a hitoktatás megvalósítása terén – mondta XVI. Benedek. Hozzáfűzte: a kiegyensúlyozott kulturális hivatkozási pontok eltűnése és a társadalomban zajló viharos gyorsaságú átalakulások nehézzé teszik a nevelés ügyét.

Vízkeresztkor egy másik családi esemény is aktuális: ilyenkor szenteltetik meg a lakásokat, otthonokat. A lakásszentelésre fel kell kérni egy katolikus papot, aki ellátogat ilyenkor hozzánk, hogy szenteltvízzel meglocsolja otthonunk minden szegletét. Az évente ismétlődő szertartás kb negyedórát vesz igénybe.
 
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.