RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

XVI.Benedek pápa felszólította csütörtöki békeüzenetében a világ politikai vezetőit, hogy "vessenek véget a keresztények mindennemű  zaklatásának Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és különösen a Szentföldön", egyben elítélte "a vallási és vallásellenes fanatizmust".
.
"A keresztények jelentik manapság azt a vallási csoportot, amely a legtöbb üldözésnek van kitéve hite miatt – állapította meg a szentatya "A vallásszabadság, út a béke felé" című írásban. – Sokan szenvednek el napi sérelmeket és élnek gyakran félelemben azért, mert Jézus Krisztusban keresik az igazságot és hitüket, s mert őszintén felszólítanak a vallásszabadság elismerésére."
 
Mint írja, "a világ bizonyos térségeiben" – Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és a Szentföldön – a keresztény hívő "nem hirdetheti és gyakorolhatja szabadon a vallását anélkül, hogy életét és személyes szabadságát veszélybe ne sodorná", ami "fájdalmas dolog".
 
A Nyugathoz szólva a pápa megállapítja, hogy "a világ más pontjain vannak csendesebb és kifinomultabb formái is a hívőkkel és a vallási jelképekkel szembeni előítéleteknek és ellenkezésnek". "Az a társadalom, amely ki akarja erőszakolni vagy – ellenkezőleg – erőszakosan tagadja a vallást, igazságtalan az egyénnel és Istennel, de önmagával szemben is – írta XVI. Benedek, aki szerint "a vallási fundamentalizmus és a laicizmus a törvényes pluralizmus elutasításának (…) formái".
 
A mintegy húszoldalas üzenetet minden templomban fel fogják olvasni a béke világnapján, amelyet – a néhai II. János Pál pápa kezdeményezésére – január 1-jén tart meg a római katolikus egyház.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.