Register
A password will be e-mailed to you.

Gyermekotthonok Karácsonya

Másfél száz gyermek vett részt a Gyermekotthonok Karácsonya nevű rendezvényen, amelyet a Fővárosi Önkormányzat rendezett a Kossuth Lajos    Gyermekotthon aulájában szerdán, követve a korábbi évek tradícióját.

A mintegy 150 gyermeket a HoldaNappal együttes szórakoztatta. Előadásuk kezdete előtt Csomós Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a Főváros 29 ilyen gyermekintézményről gondoskodik és mindegyikben állít karácsonyfát december 24-én. Az együttes produkciója után közös éneklés majd erdélyi imádság tanítása következett. A műsor végén a nevelők minden apróságot megleptek egy-egy kis csomaggal.
 
A Főváros az általa működtetett otthonokban élő, állami gondoskodásban részesülő fiatalkorúak karácsonyi ajándékozására az intézményi keretösszegen felül közel 3,5 millió forint összegben.
 
Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy idén is a Főpolgármesteri Hivatal Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályának munkatársai, a Fővárosi Gyermekotthonok vezetői és pedagógusai fogtak össze, hogy a gyermekek szívéhez legközelebb álló ajándékok kerülhessenek a fa alá.
 
Budapest vezetése ezáltal is igyekszik a szüleiktől külön élő kicsik számára széppé és boldoggá tenni a szeretet ünnepét.
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

18 hozzászólás

  1. VajtaKati

    Nagyon örülök,hogy a Gyermekotthonok ilyen nagy áldozatot vállalnak! Tegnap jan.2-án láttam egy TV-műsort és abban az Otthonvezető igencsak elmarasztalóan beszélt a szülőkről/szerintem jogosan/,mivel-elmondása szerint-nem látogatják a gyermeküket,akiről már a kórházban lemondtak,mondván,nem állok úgy anyagilag,hogy neveljem öt!Érdeklődök azután,hogy az ilymódon „árva” gyermekeket nem lehetne-e örökbeadni oly családoknak,akiknek nem adatott gyermek és tiszta szívvel sajátjukként nevelnék?! Még én is/59 éves nyugdíjas,2felnőtt anyja/ elvállalnék egy ilyen gyermeket!A szívem szakad meg értük!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.