Register
A password will be e-mailed to you.

XVI.Benedek pápa felszólította csütörtöki békeüzenetében a világ politikai vezetőit, hogy "vessenek véget a keresztények mindennemű  zaklatásának Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és különösen a Szentföldön", egyben elítélte "a vallási és vallásellenes fanatizmust".
.
"A keresztények jelentik manapság azt a vallási csoportot, amely a legtöbb üldözésnek van kitéve hite miatt – állapította meg a szentatya "A vallásszabadság, út a béke felé" című írásban. – Sokan szenvednek el napi sérelmeket és élnek gyakran félelemben azért, mert Jézus Krisztusban keresik az igazságot és hitüket, s mert őszintén felszólítanak a vallásszabadság elismerésére."
 
Mint írja, "a világ bizonyos térségeiben" – Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és a Szentföldön – a keresztény hívő "nem hirdetheti és gyakorolhatja szabadon a vallását anélkül, hogy életét és személyes szabadságát veszélybe ne sodorná", ami "fájdalmas dolog".
 
A Nyugathoz szólva a pápa megállapítja, hogy "a világ más pontjain vannak csendesebb és kifinomultabb formái is a hívőkkel és a vallási jelképekkel szembeni előítéleteknek és ellenkezésnek". "Az a társadalom, amely ki akarja erőszakolni vagy – ellenkezőleg – erőszakosan tagadja a vallást, igazságtalan az egyénnel és Istennel, de önmagával szemben is – írta XVI. Benedek, aki szerint "a vallási fundamentalizmus és a laicizmus a törvényes pluralizmus elutasításának (…) formái".
 
A mintegy húszoldalas üzenetet minden templomban fel fogják olvasni a béke világnapján, amelyet – a néhai II. János Pál pápa kezdeményezésére – január 1-jén tart meg a római katolikus egyház.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.