Register
A password will be e-mailed to you.

Volt egyszer egy ember, olyan, mint ezer más. Ennek az embernek sosem volt ideje. Amikor a munkahelyén megszólalt a telefon, naponta legalább tízszer kijelentette: "Sajnálom, de pillanatnyilag nincs időm."

Amikor hazaért, a gyerekei elészaladtak, amitől ideges lett: "Jaj, most hagyjatok békén, bármennyire is szeretnék, nincs időm veletek játszani."

Felesége szépen megterített reggelire, hogy legalább egy pillanatra együtt lehessen a férjével, de emberünknek erre sem volt ideje. A munkaidő előtt még halaszthatatlanul el kellett intéznie valamit a városban. Nem volt ideje, hogy a feleségével békésen megigyon egy csésze kávét.

Mindent egyszerre akart elintézni. Felesége csak óvatosan merte megkérdezni: "Eljössz velünk vasárnap a templomba?" Emberünk megijedt: "Minek kérdezel ilyeneket? Tudod, hogy nincs ilyesmire most időm. És egyáltalán, templomba? Ne haragudj, de ez tényleg csak az asszonyoknak és a kisgyerekeknek való."

Ki ez az ember, akinek nincs ideje? Sem Isten számára, sem a felesége számára, de még a gyermekei számára sincs. KI ez az ember? Talán te lennél? Jó lenne, ha határozott igennel vagy nemmel tudnál válaszolni. Akár így, akár úgy, olvass még egy kicsit tovább.

Egy nap emberünk megint túlesett a borotválkozáson, a reggelin – a feleségét és a gyerekeit is elintézte -, gyorsan felugrott és már rohant is. Mivel hatékony és gyors akart lenni, olyan sebesen vezetett, hogy összeütközött egy másik, talán épp olyan sietős kamionnal. Nagyon súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ápoló nővér megkérdezte, hogy hívják-e a papot.

"Igen, kérem, hívja gyorsan, ha van még idő" – nyögte a férfi. Ám mire a pap megérkezett, már nem élt. Nem maradt ideje Isten számára.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

1 176 hozzászólás

  1. Piómikolaus8

    Ennek az embernek nem volt imádkozó édesanyja.És mivel ő sem volt
    Istenhívő,valószínű ezért nem hagyot a jó Isten számára időt hogy halála előtt meggyónhassa bűneit.Bár várta a papot,de nem valószínű az sem hogy utolsó leheletével az Isteni irgalmassághoz folyamodjon.
    Szerintem ez az önző,öntelt egoista fogyasztói társadalomnak az embere aki ateista légkörön nevelkedett,és nem valószínű hogy a tisztító helyre eljuthatot.Hacsak Isten valami módon megnem akadályozza elkárhozását.Tehát az ilyen esetek véget is kell az engesztelés.Mert akkor sok lélek menthető meg a kárhozattól.
    Közmondással élve;Nem maradt ideje a gyónásra,vagyis mindenki a saját vétkével bűnhődik.Vagyis Isten nem ver bottal..
    Lassan haladj tovább érsz…=ekkor talán most is élne.
    Mindennek megvan a maga ideje.És megvan a szükséges minimalizált és maximalizált időtartama.Ezt az embert nem tanították meg az élet
    művészetére,de még ateista szemszögből sem a helyes életvitelre.
    Mert mit is nyer az ember ha pénze gyarapszik de saját maga és családja kárát látja és tönkremegy tőlle lelkileg. És testi lelki tönkremenetelre vezet?

    Válasz
  2. 93szandi

    Én se értem, hogy miért kell mindig sieti…
    agyon sok ember vak! De nem véletlenül, hanem direkt!
    Most komolyan, nem hinném, hogy olyan tudatlanok volnánk, hogy nem jönnénk rá, hogy egyszer mindannyian meghalunk? Csak az ember mindig a boldogságra vágyik, s nem máséra, s ezért magán kívül még Istenre sem figyel fel!
    Ezért gonosz a világ, mert az emberek azt hiszik, hogy öröké élnek. Ezzel megnyugtatják magukat, hogy nem lesz fölöttük ítélet. Sokan ezért is nem foglalkoznak az Istennel, mert nem hisznek az ő üdvösségében, megbocsátásában.
    Gyengék vagyunk, direkt vakok…

    Válasz
  3. tibor

    Hát bizony bolond egy helyzet, ha valakinek nincs egyetlen órája se
    az örökkévalóságra!
    Sajnos a legtöbben ilyenek vagyunk, rengeteg időt vesztünk el azzal, hogy sietünk!

    Válasz
  4. SANDOR

    hinni kell Istenben mert o jot akar minden embernek,csak sokan nem veszik eszre

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.