RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szolidaritás éjszakáját november 18-án Szegeden; a rendezvényen a hajléktalanok problémáira hívták fel a figyelmet a szervezők – közölte a Katolikus Egyetemi Lelkészség.

Ez az est egyedülálló lehetőség volt arra, hogy közelről betekinthessenek a hajléktalanok világába az  érdeklődők, legyőzve az előítéletekből fakadó félelmeiket. Emellett  megismerhette mindenki azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíthet fedél nélküli embertársain.
 
Este hat órátólmásnap reggel hat óráig virrasztottak a szervezők együtt a hajléktalanokkal a Dugonics téren. Az éjszaka folyamán volt  lábteniszbajnokság, koncert, kiállítás és közös imádság is. Mintegy  tizenöt hajléktalan művész munkáiból nyílt tárlat, és látható az Alsóvárosi ferences plébánia által összeállított  fotókiállítás is.
 
A hajléktalanok verset mondtak, énekeltek, zenéltek a katolikus fiatalokkal, este tíz óra körül pedig, közös vacsorával zárták a napot. Tizenegy órától csendes virrasztás kezdődött a tűz mellett, mely másnap reggel hat óráig tartott.


 
Idén számos szervezet támogatta a rendezvényt. Volt egészségügyi  sátor, ahol a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai várták  az érdeklődőket. A szegediek találkozhattak a hajléktalanokat  tömörítő és őket segítő szervezetek képviselőivel is.
 
A helyszínen adománygyűjtés is volt. Mint a szervezők elmondták, a legnagyobb szükség a férficipőre van, de gyertyát, ruhákat, tartós élelmiszert, takarókat, hálózsákot, sátrat, sőt pénzadományokat is várnak a szervezők.
 
Az adományokat a lelkészség hajléktalanokat látogató csoportja, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitasz önkéntesei és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai osztották szét a hajléktalanok számára rendszeresen szervezett teajáratok alkalmával.

A rendezvényre többszáz hajléktalan látogatott ki, a felmérések szerint számuk meghaladta az ezret. Az utóbbi években egyre több látogatója volt a  rendezvénynek, úgy tűnik beépült a köztudatba – fogalmaztak a szervezők.
 
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.