Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária látomása: Mária élete – Tartalomjegyzék

<< Mária és a gyöngyvirág

Egy ördögűzés után az apostolok arról beszélgetnek, hogy miért szállja meg az ördög az embereket. Jézus kijelenti, hogy háromféle út vezet a megszálláshoz, az érzékiség, a kapzsiság és a kevélység.

A három út közül az első sose hiányzik. Az ördögtől való megszabadulásnak pedig mindig elősegítője, ha valaki meg akar szabadulni tőle. Akiből
hiányzik ez az akarat, az nem tud megszabadulni az ördögtől. Jézus Júdásra céloz.
 
Máté felteszi a kérdést:
– Mester, miért látjuk, hogy sok asszonyt megszáll az érzékiség ördöge?
– Azért, Máté, mert a nő nem azonos a férfival kialakulásában és az eredeti bűn hatását illetőleg. A férfi többféle, többé-kevésbé jó célra vágyakozik. A nő csak egyre: a szeretetre. A férfi alkata más. A nőé érzékenyebb, mint a férfié, mert rendeltetése, hogy szüljön. Tudod, hogy minden tökéletesség növeli az érzékenységet. Akinek tökéletes a hallása, meghallja azt, amit más füle nem vesz észre, és öröme telik benne. Így van ez a szemmel, az ízléssel és a szaglással is.

A nőnek kellett Isten kedvességét képviselnie a földön, a szeretetnek kellett lennie, meg kellett testesítenie ezt a tüzet, amely Azt mozgatja, Aki Van. E szeretet megnyilvánulásának, tanúbizonyságának kellett lennie. Azért Isten rendkívül érzékeny lélekkel ajándékozta meg őt, mert amikor a nő egy napon anyává lesz, értenie kell ahhoz, képesnek kell lennie arra, hogy megnyissa gyermekeinek szemét és szívét Isten szeretetére és a hozzá hasonlók szeretetére, úgy, amint a férfinak meg kell nyitnia gyermekeinek értelmét a megértésre és a cselekvésre. Gondolj Istennek önmaga számára adott parancsára: "Alkossunk segítőtársat Ádámnak!”

Isten, aki maga a Jóság, csak jó társat volt képes alkotni Ádám számára. Aki jó, az szeret. Ádám társának azért képesnek kellett lennie a szeretetre, hogy boldoggá tegye Ádámot. Annyira képesnek kellett lennie a szeretetre, hogy Isten mása, munkatársa és helyettese lehessen a férfi szeretetében, aki az Ő gyermeke, úgy, hogy még azokban az órákban is, amikor az Istenség nem nyilvánul meg teremtménye számára szeretetteljes szavával, a férfi akkor se érezze magát boldogtalannak a szeretet hiánya miatt.
 
A sátán tudott erről a tökéletességről. A sátán nagyon sok dolgot tud. Ő az, aki az óriáskígyó ajkával beszél, vegyítve a hazugságokat az igazsággal. Ő gyűlöli ezt az igazságot, mert maga a Hazugság, és csak azért mondja – jól jegyezzétek meg ezt mindnyájan, akik éltek és élni fogtok, – hogy félrevezessen az áltatással, hogy amit ő mond, az nem sötétség, hanem világosság.

A sátán ravasz, alattomos és kegyetlen. Elhiteti ezt a tökéletességet, és megmar, otthagyja a mérgét. A nő tökéletessége a szeretetet illetően így eszközzé vált a sátán számára arra, hogy uralkodjék a nő és a férfi fölött, és elterjessze a rosszat…
– De akkor a mi anyáink?
– János, félsz tőlük? Nem minden nő válik a sátán eszközévé. Mindig tökéletesek az érzelemben, mindig végletekbe mennek a cselekvésben. Isten angyalai akarnak lenni, vagy a sátán ördögei. A szent asszonyok és a te anyád azok közé tartoznak, akik Istenéi akarnak lenni, és angyalok.
– Nem tűnik számodra igazságtalannak a nő megbüntetése, Mester? A férfi is vétkezett!
– És a jutalma? Isten megmondta, hogy a nő által tér majd vissza a világra a Jó, és ő fogja legyőzni a sátánt. Sose bíráljátok Isten cselekedeteit! Ez az első dolog, amit mondani akarok. Hanem gondoljatok arra, hogy amint a nő által lépett be a rossz, a nő által lép be a világba a jó is, és ez az igazságos. Ott van a nő, hogy megsemmisítsen egy oldalt, amit a sátán írt. És egy nő sírása teszi majd meg ezt. És utána, miközben a sátán mindörökké kiáltozni fog, íme, a nő énekelni fog, hogy elnyomja ezeket a hangokat.
– Mikor?
– Bizony mondom nektek, a hangja már felszállt az égbe, ahol öröktől fogva énekelte allelujáját.
– Nagyobb lesz Juditnál?
– Nagyobb minden asszonynál!
– Mit fog tenni? Mi egyebet tesz majd?
– Megfordítja Éva hármas bűnét. Tökéletes engedelmesség. Tökéletes tisztaság. Tökéletes alázatosság. Ezek képezik az alapját, és rajtuk áll királynőként, győzelmesen…
– Nem a te Anyád az, Jézus, aki a legnagyobb azért, mert téged a világra szült?
– Nagy az, aki Isten akaratát teszi. És ezért nagy Mária. Minden más érdeme Istentől jön. De ez teljesen az övé, és ezért áldott.
.
>> Mária és Jézus érzései

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.