Register
A password will be e-mailed to you.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Szolidaritás éjszakáját november 18-án Szegeden; a rendezvényen a hajléktalanok problémáira hívták fel a figyelmet a szervezők – közölte a Katolikus Egyetemi Lelkészség.

Ez az est egyedülálló lehetőség volt arra, hogy közelről betekinthessenek a hajléktalanok világába az  érdeklődők, legyőzve az előítéletekből fakadó félelmeiket. Emellett  megismerhette mindenki azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíthet fedél nélküli embertársain.
 
Este hat órátólmásnap reggel hat óráig virrasztottak a szervezők együtt a hajléktalanokkal a Dugonics téren. Az éjszaka folyamán volt  lábteniszbajnokság, koncert, kiállítás és közös imádság is. Mintegy  tizenöt hajléktalan művész munkáiból nyílt tárlat, és látható az Alsóvárosi ferences plébánia által összeállított  fotókiállítás is.
 
A hajléktalanok verset mondtak, énekeltek, zenéltek a katolikus fiatalokkal, este tíz óra körül pedig, közös vacsorával zárták a napot. Tizenegy órától csendes virrasztás kezdődött a tűz mellett, mely másnap reggel hat óráig tartott.


 
Idén számos szervezet támogatta a rendezvényt. Volt egészségügyi  sátor, ahol a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai várták  az érdeklődőket. A szegediek találkozhattak a hajléktalanokat  tömörítő és őket segítő szervezetek képviselőivel is.
 
A helyszínen adománygyűjtés is volt. Mint a szervezők elmondták, a legnagyobb szükség a férficipőre van, de gyertyát, ruhákat, tartós élelmiszert, takarókat, hálózsákot, sátrat, sőt pénzadományokat is várnak a szervezők.
 
Az adományokat a lelkészség hajléktalanokat látogató csoportja, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitasz önkéntesei és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai osztották szét a hajléktalanok számára rendszeresen szervezett teajáratok alkalmával.

A rendezvényre többszáz hajléktalan látogatott ki, a felmérések szerint számuk meghaladta az ezret. Az utóbbi években egyre több látogatója volt a  rendezvénynek, úgy tűnik beépült a köztudatba – fogalmaztak a szervezők.
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.