Register
A password will be e-mailed to you.

Nyílt napok az új, angol-magyar kéttannyelvű Szent Benedek Iskolaközpontban

2011 szeptemberében nyitja meg kapuit Újbudán, a közlekedési szempontból jól megközelíthető Fehérvári úton a kéttannyelvű Szent Benedek Iskolaközpont, ami magában foglal egy óvodát, általános iskolát és gimnáziumot. Az oktatás az intézményben önkormányzati finanszírozású, tehát ingyenes.

A „Benedek” eddig az I.kerületi Fő utcában működött, a költözésnek köszönhetően egy jóval nagyobb iskolakomplexum várja a gyerekeket 3 éves kortól minden évfolyamban: részint egy hatalmas új iskolaszárny, melybe multimédiás oktatássegítő tantermeket építettek, nyelvi labort, kémiai kísérletező szaktantermet, zenestúdiót és több közös klubhelységet, másrészt egy foci-, kosár és kézilabdapálya, mely körül salakos atlétikapálya ad teret a szabadtéri testnevelési óráknak, és a délutáni sportfoglalkozásoknak.

Ma már biztosítanunk kell gyermekeinknek a stabil angolnyelv tudást – itt, a Benedekben, kéttannyelvű gimnáziumi oktatás is folyik, többek között a történelmet és a matematikát is angol nyelven tanulják a speciális osztályok tanulói. Ők az érettségivel automatikusan kezükbe kapnak egy komplex C típusú felsőfokú angol nyelvvizsgát. A 0. évfolyam nagyon intenzív nyelvoktatással készíti elő diákjainkat a kéttannyelvű képzésre, és szintvizsgarendszerünk nem teszi lehetővé, hogy bárki lemaradjon. Második idegen nyelvként választható a spanyol, német és francia nyelv, sőt angol és spanyol ajkú nevelők is dolgoznak nálunk, hiszen iskolánk egy nemzetközi iskolarendszer tagja.

Reál osztályainkban érettségiző diákjaink egy ECDL számítástechnikai alapképesítésről szóló bizonyítvánnyal zárják majd a gimnáziumot – ez komoly előnyt jelent a későbbi álláskeresésnél.

Intézményünkben a hangsúly a személyes odafigyelésen és a teljes személyiség lelki nevelésén van – az iskola fenntartója a Krisztus Légiója katolikus papi szerzetesrend, akiknek fő hivatásuk 25 éve az egész világon a jövő keresztényeinek nevelése.

Egyedi jellegzetesség a tutorial rendszerünk – a tanárok és a szülők „szövetsége” és rendszeres találkozása, ingyenes felzárkóztató pótóráink vannak, sőt, az idősebb diákok korrepetálják a kisebbeket!

Sokszínű délutáni szabadidőprogramok és klubélet marasztalja az iskolában a gyerekeket, és a rendszeres közösségi és karitatív együttlétek közel hozzák őket egymáshoz. Ilyen például az élelmiszergyűjtés a szegényeknek (Kiló Akció), a közös programok állami gondozott gyerekekkel (Angyal Misszió), a néptánc csoport, a Pure Fashion Divatmisszió, Főző Klub, Musical Klub, a bajnokságokra készülő iskolai sportcsapatok, a gyermek és ifjúsági közösségek, táborok, melyek keretében szintén adódik lehetőség angolul és spanyolul beszélni.

Rengeteg a mondanivalónk még, ezért több nyílt napot is szervezünk, ezek dátumai: február 3 du 18 óra és március 2 du 17 óra. Internetes oldalunkon már elérhető az  INTERAKTÍV NYÍLT NAP és  VIDEOINTERJÚ az 5 új osztályfőnökkel azok számára, akik nem tudnak időt szakítani a rendezvényeken való megjelenésre.

Weboldalunk címe: www.szentbenedekiskola.hu
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.